Fellfügg.fogházbüntetés - az elítélt tudta nélkül?


websas # 2008.06.28. 20:25

Köszönöm a választ KBS

Valószinüleg rosszul emlékeztem és a II.foku rendörségi határozatban volt,hogy Bíróságon megtámadható.Meg is tettük de mi csak a rendőrséggel leveleztünk Bírósághoz beadványt nem adtunk be.(mégis Bírósághoz került az ügy)
Sajnos a levelezést már kidobtam de voltak ítéletek,
csak a megszüntető határozat van meg.(annak beszkennelt másolatát "mesém" alátámasztására e-mail címedre megküldöm)

websas

Gabóca21 # 2008.06.28. 19:37

Nos,köszönöm mindenkinek.Egy kis bizalom-rengető ügy ez,nem értem,miért hallgatta el előlem a kedves.Ezek szerint még most is homályosít,mert szerintem is legalább arról tudnia kellett,hogy ő is vádlott lett.
Még az is foglalkoztat,hogy hogyan lehetséges ilyen iskolákat és vizsgákat elvégezni,majd hivatalossá tenni erkölcsi biz.nélkül? És abban a pillanatban, amikor a rendőrségen voltunk,és bepötyögték az adatokat,miért nem derült ki,hogy úgymond vaj van a füle mögött,vagy arra ment ki a játék,hogy mindent fizessünk be,később úgyis mehetünk panaszra a Jóistenhez?

Kovács_Béla_Sándor # 2008.06.28. 18:51

Most kell bírósági határozat az pénzbírság elzárásra változtatásához. Korábban nem kellett.

websas # 2008.06.28. 16:59

Tisztelt KBS

Mi az a hiba ?

websas

Kovács_Béla_Sándor # 2008.06.28. 16:21

Szép mese. De tettél bele egy hibát. Minimum egyet...

websas # 2008.06.28. 16:18

De sajnos van ilyen.

Kb. 7 éve feleségem a trabantjával a 30-as táblánál 45-el tépett egy főuton a táblát lombos faág takarta
(azonnal lefényképeztem senkit nem érdekelt)a birságot megkifogásoltuk és jeleztük,hogy nem fizetjük ki.Akkor még Bíróság kellett az elzárásra változtatáshoz.Tudtunk nélkül volt tágyalás,majd ítélet (amit nem ismertünk meg), ugyanaz a Bíróság
az ítéletet eljárási hiba miatt hatályon kivül helyezte, és új eljárást írt elő.Később ugyanaz a Bíróság az egészet megszüntette, mert az ügy kifutott a határidőből.
Na erről kapott feleségem értesítést, az előzményeket is innen tudtuk meg.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.06.28. 13:32

Ha elítélték az ügyben, akkor betekinthet az aktába.

Gabóca21 # 2008.06.28. 11:08

Háromszor kapott idézést,és mindháromban alá volt húzva,hogy tanúként...blablabla.Ezt láttam. Bent ugyan nem voltam a tárgyalóteremben.Az utolsó tárgyalás tavaly márciusban volt,azóta semmi. Mégis történhetett valami,amiről lemaradtam,és esetleg elhallgatta előlem?És ennyi idő alatt fordulhattak az események,és őt is elmarasztalhatták,mert úgy tudom, a törő-zúzó muki is kapott garázdaságért szintén felfügg...ezt egy közös képviselő mondta,aki ott volt az esetnél,most,hogy rákérdeztünk. Még ha a párom simlizik is,csak nem szórt volna el ennyi pénzt,ha sejtette volna? Kérjük el a rendőrségről ezt a végzést,vagy a bíróságról? Hol lehet ezt megnézni?
ÉN is kíváncsi lennék a részletekre...
Köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2008.06.28. 08:53

Arról viszont tudott, hogy ő a vádlott. Az ítéltet terészetesen ki lehet hirdetni a vádlott távollétében is.

kismukk # 2008.06.28. 08:28

Most volt a Gyurcsányra játékpisztollyal lövő tárgyalása, ahol az elkövető nem jelent meg, mégis elitélték.
Ott, a tárgyaláson biztos nem tudott róla, azóta már lehet...

guba # 2008.06.27. 15:32

Nem létezik ilyen helyzet. A tudta nélkül senkit nem ítélhetnek el.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.06.27. 08:31

Khmmm... Mindezt azt a "párod" mondta neked?

Gabóca21 # 2008.06.27. 06:12

Üdvözletem,nem találtam ilyesmi címet,ezért újba kezdtem.Párom márciusban elkezdte a vagyonőri tanfolyamot,amit sikeres vizsgával fejezett be májusban.Ahogy kell,részt vett az orvosi alkalmasságin,volt közjegyzőnél a bizonyítványt hitelesíttetni,majd a rendőrségen az "A"típusú igazolványkérelmet beadni,mindenhol a megfelelő eljárási illetéket be is fizette...Ez az iskola kezdetétől közel 80ezer Ft-ra dagadt.Egy héttel ezelőtt már nem tudott várni tovább,telefonált a rendőrségre,hol jár az igazolvány? Mire hidegzuhanyként érte a válasz:elutasították,mert 2év felfüggesztett fogházbüntetést kapott garázdaság miatt,és a vagyonőri igazolványt még 17!!! évig nem válthatja ki.Eza bizonyos garázdaság pedig az volt,hogy 4éve egy boltba bement egy ittas férfi, betörte az eladó bácsi fejét,összezúzta a bolti berendezést,a segítségkiáltásra ment a párom,persze kialakulhatott csetepaté,de semmi több.Voltak bírósági tárgyalások,ahol három alkalommal is TANÚKÉNT idézték be a páromat.Mégis büntetés lett a vége,erről egyáltalán semmilyen tájékoztatást nem kapott,tárgyaláson nem vett részt,nem idézték be...Hiszen ki az az őrült,aki kidobott volna 80ezer Ft-ot hiába? Létezik ilyen helyzet? Valami jogorvoslattal élhet? Legalább az igazolvány kérelem illetékét nem kaphatná vissza? Köszönettel:
Gabi