Az árut postáztam, de nem ért oda..perrel fenyegetnek


Akivalaki # 2008.07.25. 18:42

Egyetértek. Elnézést!
Végül is azt nem étrem miért kell csomagot ( értéket )feladni úgy hogy nem lehet nyomonkövetni.

ObudaFan # 2008.07.24. 20:43

A feladóvevény megvan akkor szkenneld be és küld el e-mailban a vevőnek! Sürgősen!

Nem olvastad el figyelmesen az eddigieket. Nincs feladóvevény, mert nem könyvelt küldeményként adta fel. Innentől kezdve tudakozvány sincs. (Most arról nem is beszélve, hogy nem guba volt, aki aggódott, és aki így járt.)

Akivalaki # 2008.07.24. 20:19

Kedves Guba!

Én is éppen így jártam, élő példa!

Ne aggódj egyenlőre!
A feladóvevény megvan akkor szkenneld be és küld el e-mailban a vevőnek! Sürgősen!
Ez után várni kell a feladási dátumtól 15 napot és utánna a postán ahol feadtad vagy a központban kérni kell NEKED egy TUDAKOZVÁNY nevű nyomtatványt és azt kitöltve beadni!!!! Erre kell válaszoljanak x időn belül. HA nincs meg a csomag és ár is volt rá írva akkor kártérítést kérhetsz! HA megérkezik menetközben a késedelemért is kérhetsz kártérítést!

A mi általunk feladott csomag is "elveszett" de 1 hétre rá a posta csomagnyomozó részlegétől jött egy levél hogy vigyem be a feladóvevényt mert az eredeti leszakadt és ezért nem tudják kézbesíteni!
Nos ennyit a csomagról és a tortúráról!
SOK SZERENCSÉT!

ObudaFan # 2008.07.24. 10:44

Elméletben a kötelezett lakóhelye a teljesítés helye, ezért nem is lenne semmi baj, ha egyrészt bizonyítani tudnád, hogy feladtad az árut, másrészt nem lenne elvárható tőled, hogy ilyenkor ajánlott küldeményként add fel.

A legjobb, amit tehetsz az, ha megegyezel a vevőddel, és visszafizeted neki a vételárat.

guba # 2008.07.24. 05:19

Milyen véletlen, hogy amikor elkeveredik egy csomag a postán, az szinte mindig olyan árut tartalmazott, amelyet egy aukciós oldalon kínáltak eladásra és a vevő már korábban kifizette.

Camina # 2008.07.23. 20:10

Írtam, hogy nem. Sajnos! De akkor most mit tehetek? A lelkiismeretem tiszta.

ObudaFan # 2008.07.23. 19:35

Ha ajánlott küldeményként postáztad, akkor a posta lesz a felelős. Ha nem, akkor te.

Camina # 2008.07.23. 18:51

üdv!

az a problémám adódott, hogy ez közismert webes aukciós oldalon árultam pár dolgot, amiből kettő gazdára is talált (két különböző vevőnek). A vételár megérkezett én pedig elsőbbségi küldeményként postáztam egyszerre mind a két csomagot. Az a sajnálatos eset történt meg, hogy amíg az egyik hibátlanul megérkezett, addig a másiknak nyoma veszett.
Amikor feladtam a csomagot megkérdeztem a postás hölgyet, hogy biztosan megérkezik-e a csomag, jól lesz-e úgy. Ő biztosított felőle, hogy nem keveredik el. Ennek az ára 6000Ft + a postázás díja volt. Volt pár levélváltásom a vevővel, némi közjáték után már perrel fenyegetőzött (csalás miatt), ha nem fizetem vissza a pénzt. Ezt nem érzem jogosnak, mivel én elpostáztam a csomagot. Azt szeretném megkérdezni a jelenlévőktől, van-e alapja egy ilyen pernek, ha igen, milyen kilátásokkal?

sürgős tanácsukat kérem!

köszönettel: Camina