Feljelentés


Debobe # 2008.08.05. 19:44

Mintha valami olyat olvastam volna,hogy meg kell nevezni a konkrét személyt is.Magánindítványra közvádas és az ügyésznek kellene képviselnie a vádat. Nem lehet ismeretlen tettes ellen indítani.
Rosszak az infók?

Debobe # 2008.08.05. 19:40

Köszönöm Traffic!
Nem akarok mellényúlni. Mégiscsak a tárgyaláson hangzott el az utolsó zaklatás.Jelen volt a bíró, a férjem, a volt feleség és az ő jogi képviselője,va­lamint a jegyzőkönyv vezető és egy ismeretlen személy,gondolom joghallgató.Han­gfelvétel nem készült a tárgyaláson. A jegyzőkönyvbe kértük utólagosan az elhangzott kérdések pótlását,de még nem jött válasz.Mi van,ha a másik fél tagadja,hogy ezek voltak a kérdések?(Az előző zaklatások írásbeliek voltak.)
Van még 2 napom,hogy belül legyek a 30 napon és sűrgős átgondolni,hogy megtegyem-e ezt a lépést.

Traffic # 2008.08.05. 17:20

T. Debobe!

Feljelentéssel élhetsz ismeretlen tettes ellen a rendőrségen, zaklatás bűncselekmény miatt. A történteket mondd el jegyzőkönyvbe, azt részletezd, hogy az "ismeretlen" hogyan próbál veled kapcsolatot teremteni, a te akaratod ellenére. Nevezd meg a tanúkat, akik ezt bizonyítani fogják.
A zaklatás magánindítványra büntetendő, tehát a zaklatott félnek ki kell jelenteni, hogy kéri az elkövető büntetőjogi felelősségrevonását.

Debobe # 2008.08.05. 11:21

Monalisa!

Látom megértettél...

Hogy reagálnál,ha még sosem találkoztál (még fényképen sem) a volt feleséggel. Nem is érdekelt, eltelt 8 év,amióta elváltak,él ahol él és kész.
A gyermektartási pernél viszont a volt feleség idézett be tanúként.Nem értettük.
Komolyan nevetséges és egyben felháborító volt az a 3 kérdés,amit feltett és nem a tartásdíj témához tartozott egyik sem. Pl.: "Amikor összeismerkedtél a férjemmel (!így mondta!),tudtad hogy neki van egy felesége és egy gyereke?" - Csak lestem. Hiszen válófélben voltak már régen,mikor mi megismerkedtünk ezelőtt 8 évvel.....és ezt a bíróság előtt, a bíró meg hagyta,hadd kérdezgessen,hagy zaklasson még,hagy "szégyenítsen meg",hogy elvettem az ő egykori férjét.
Szakorvosi vizsgálatra kellene küldeni.Na ez érdekelne,hogy miként lehetne.Alkalmas-e a szülői feladatok ellátására? Legalább a gyermeke érdekében, már bocsánat de a gyerek ezt a példát látja náluk otthon. Ugyanilyen lesz? (A gyereket kiközösítették az osztályban állítólag,azóta begubózott,az apja sem érdekli már,matek éppencsak 3-as úgy hogy különórára jár.Én a gyereket sajnálom,lehetne belőle normális felnőtt.)

monalisa1 # 2008.08.05. 07:57

Nos, ha az ügyvéden keresztül érkezett, a megbízó "hangja" féle zaklatásról-, vádaskodásról- piszkálódásról ha úgy érzed eléri a rágalmazás elkövetését, akkor tudnám javasolni a rendőrségi feljelentést - vagy pedig egyszerűen felbontatlanul a szemétkosárba dobod azokat a leveleket. (Ha valamit konkrétan akarnak azt úgyis csak bíróságon keresztül...)

Szerintem a férjed volt felesége mindmáig nem tudta feldolgozni a házasság megromlását és a válást - ennyi idő múltával a problémából kilábalni szakorvos tudná kisegíteni. (Ember legyen a talpán aki orvoshoz tudja őt vinni, addig meg öli a környezete idegeit...)

Kerülni kell vele bármely kontaktust.

Monalisa
laikus hozzászóló

Debobe # 2008.08.04. 21:52

Tudna nekem valaki abban segíteni,hogy ha a férjem volt felesége az elmúlt időszakban fokozatosan elkezdett "ismerkedni" velem,akkor mit lehet tennem hogy békén hagyjon?
Az ismerkedést úgy értem,hogy levelek jönnek állandóan az ügyvédjén keresztül,amikkel engem is zaklat,vádaskodik,piszkál.Azon lovagol,hogy én állítólag elvettem tőle a férjét amikor válófélben voltak.(Nem szószerint ezt mondja.)Engem okol ez miatt.Van egy per,ahol beidézett tanúnak és ott olyanokat kérdezett,hogy tudtam-e amikor "összejöttem az ő férjével", hogy az ő férjének van felesége,gyereke.
A férjem anyjának olyat mondott,hogy ő azon lesz hogy tönkretegye az egész család életét.A volt férjét, a volt anyósát,"a fattyú gyerekekét".
Van ötlet? Mertmár idegileg kivagyok tőle.
Nem ártottam neki semmit.Úgy tűnik,hogy vissza akarná szerezni a férjét.Van két közös gyermekünk is.Mit akarhat? Nem fogta föl hogy elváltak???

Nyuszkó123 # 2008.08.02. 18:28

Sziasztok

Köszönöm szépen a választ. Hát tudom én,hogy az üzemeltetővel szemben kellene eljárni,így tényleg fogalmam sincs,hogy miért dobták tovább. De van egy olyan érzésem,hogy van valami rokona, vagy ismerőse az önkormányzatnál,vagy valahol. Párom lement szólni nekik tegnap. Elkezdték,hogy megint lesz valami party,meg is mutatták az engedélyt,hogy meghosszabíthatják a nyitvatartási időt éjjel 2-ig, vagy ha a vendégek tovább akarnak maradni,akkor addig. És a működési engedélyhez volt csatolva,lehet pont a jegyző írta alá nekik. A lakóközösség általi beadványt hogyan fogalmazzuk meg, vagy mit tartalmazzon? Ebből a háztömbből aláírnák kb. 7-en. Mindenki aláírná,szerintetek elég lenne ahhoz,hogy valamit csináljanak? polgármestert nem akarom ilyennel zavarni, mivel exem rokona,és így teljesen kellemetlen volt a disco kapcsán is. De rendes volt, intézkedett. Remélem nélküle is meg lehet oldani.Ja, nyitvatartási idő ki van írva kézzel egy kis hirdető tábla aljára kisbetűvel. Ha valaki odamegy az ajtó elé, max. akkor veszi észre, ha nagyon figyel.
Elhiszem,hogy zavaró a disco. Itt még azt is letagadták,hogy ők hallgatják hangosan a zenét. Elkezdték,hogy mellőlük jön vmi rendezvényteremből(ahol eddig még semmi rendezvény nem volt). De érdekes, mert múltkor szóltunk a pincér srácnak, bement lehalkította. Fura mi? Most színházi előadások vannak a főtéren,és így is néha ordít a zene. De ők sem szólnak nekik. Ezért gondolom,hogy vmi ismerős tuti van.

anyamaci # 2008.07.31. 18:21

Nyuszkó! Ezt valóban nem értem! Mi köze van az eljárásnak ahhoz, hogy ki a tulajdonos? Nem a tulajdonossal (azaz saját magával) szemben kell eljárnia, hanem az üzemeltetővel. ( Valójában nem tőled várom a választ)

Yard: Hát valóban vannak húzásaik!

Ahogyan Lökött írja, ha nincs eredmény, lehet menni tovább. Felettes szervek, fogysztóvédők.

Nagyon együttérzek veled, hétvégenként mi is nyögjük a szomszédban lévő diszkót. Nálunk az eredmény: egy-egy beadvány után egy-két hét csend, majd kezdődik elölről az egész. De nem adjuk fel!!!

Főlökött # 2008.07.31. 16:55

Tisztelettel

Nyuszkó123- alapvetően nem így vagyon az állampolgár lerúgása, vagy ha így történt, 1-2 emberke megütheti a bokácskát.....

  • Jegyzői oldal : kutya kötelessége intézkedni, főleg úgy, ha több, esetlegesen lakóközösség általi beadványt terjesztenek elő az ott lakók a rendzavarásra. Ha nem teszi, akkor a közig hivatal kötelezni fogja. Oda kell írni, mivel a felügyeleti szerve.
  • Yard : Annó a hatóság is engedélyezte, a szórakozó helység nyitvatartását, annak rendjét. Ki kell kérni az illetékes közegtől, ugyanmár mennyi időre szól az engedélye. Ha csak este 10.-ig, akkor panaszt lehet tenni a kozeg intézkedésének elmaradása miatt.
  • Fogyasztóvédelem : rájuk lehet ereszteni őket is, panaszkönyv hiánya, nyitvatartási idő tájékoztató tábla hiánya, esetlegesen a panaszkönyvbe történő rendzavarási megjegyzés kivizsgálása gyanánt.

Amúgy megjegyezném, ha pl 22.30 órakor üvölt a zene, én lemennék és kérném a panaszkönyvet. II.példány a miénk ! Rögzíteném benne a történetet, melyet az átvevő is hitelesít.

Szóval első körben ennyi.

---------------------
  • Lökött
Nyuszkó123 # 2008.07.29. 19:50

Igen, az meg is volt. A jegyző nem intézkedhet, legalábbis a helyi jegyző,mivel önkormányzati tulajdonban van az épület, és a saját tulajdonáról nem mondhat rosszat. Hidd el, ezt már végigjártuk a discos esetnél. Másik város jegyzőjéhez küldték az ügyet, aki mindent velünk akart fizettetni, ha indítunk eljárást, akkor is, ha ők tényleg hibásak:(. Úgyhogy ez nem jó. Rendőrséget is ki lehetne hívni,de tojnak rá. Egyszer hívtam őket azért,hogy megtudjam,hogy itt helyben mi a csendrendelet. Akkor is tök bunkón válaszoltak. Tőlük nem várok sokat:(

anyamaci # 2008.07.29. 16:46

Nyuszkó!

Panasszal fordulhatsz az illetékes jegyzőhöz a zaj miatt, ha nincs kinn a nyitvatartás azzal is, vagy a fogyasztóvédőknek is megírhatod a nyitvatratási idő be nem tartását. De elsősorban a jegyzőnek.

guba # 2008.07.29. 16:15

Gyöngyusz, nem akarlak elkeseríteni, de a tartás elmulasztása bűncselekmény megvalósulásához nem elegendő, hogy a tartásra kötelezett nem fizet. Szándékosság, önhiba kívántatik meg, ráadásul e vonatkozásban jóval szűkebb értelmezés indokolt, mint a polgári jogban.

Nyuszkó123 # 2008.07.29. 15:10

Sziasztok
Ne haragudjatok,hogy itt írok,tuti nem is ehhez a témához tartozik az egész,de próbálok segítséget kérni.Velünk szemben van egy kávézó, ahol minden éjjel 1-ig, vagy fél 2-ig hangosan szól a zene. Nagyon felhallatszik hozzánk, nem tudunk aludni. Többször szóltunk a pincérnek,hogy halkítsa le, mivel olyankor már vendége sincs, csak neki szól a zene. Hetek óta így megy. Régebben disco is volt benne,de azt sikerült bezáratnunk, illetve megszüntetnünk, sajnos csak úgy,hogy a Polgármesterhez kellett fordulnunk, mert más hatósági szerv semmit nem csinált. Le sem ... Ma kinyomoztam, sőt telefonon őket is megkérdeztem,hogy hány óráig vannak nyitva. Este 10-ig volt a válasz. Kérdem én,hogy lehetne abbahagyatni velük, vagy legalább rájuk küldeni bárkit ? Mivel nincs kint sehol a nyitvatartási idő gondolom már ezért ismeg lehetne őket büntetni, de kérdezem én,hogy kinek szóljak? Teljesen tanácstalan vagyok. Az ember hazaér a munkából, fáradt, aludna,és nem hagyják:(

Gyöngyusz # 2008.07.29. 14:51

kedves guba,

nagyon remélem, hogy egy Bírósági Végzés alapján, mely szerint gyerektartási dijat kellene fizetnie, és nem fizeti, büncselekmény hiány nem lesz....bár manapság nem lepődők meg semmin, hiszen egy okirathamisitást is simán megúszott...csak tudnám hogyan...
de köszi a választ. ezek szerint ha jól gondolom, akkor ettől függetlenül elő fogják venni, ugye?

guba # 2008.07.29. 12:57

Ezzel tulajdonképpen jól jártál, mert, ha bűncselekmény hiányában esetleg majd megszüntetik a nyomozást a volt férjed ellen, akkor nem indíthatnak egy másikat veled szemben hamis vádért.

Gyöngyusz # 2008.07.29. 12:26

kedves jogászok!

szeretném megkérdezni, hogy tud e valaki abban segíteni, vagy tanácsot adni, hogy a volt férjem nem fizeti a gyerektartást( jogerős végzés van róla) feljelentettem az ügyészségen ( ahogy tanácsolták), mire az ügyészségtől kaptam egy levelet, hogy áthelyezték a rendőrségre " ismeretlen tettes" ellen inditottak eljárást… nekem ez teljesen abszurd, amikor a feljelentésben megírtam az " ismeretlen tettes" pontos nevét, sőt csatoltam egy másolatban a végzést is… vagy ez a Ún. szokásos eljárás és ez így van teljesen rendjén???
köszi előre is !