Közvetítői eljárás


ObudaFan # 2009.02.22. 13:51

Szerintem gondolt, csak a közvetítői eljárást nem erre találta ki.

rite csillaggal (törölt felhasználó) # 2009.02.22. 11:38

köszi

akkor jelen esetben nem sok értelme van.... több ezer km-t utazni teljesen célszerűtlen
erre nem gondolt a jogalkotó

ObudaFan # 2009.02.22. 10:34

A sértettnek - ha a törvényes képviselet kötelező, a törvényes képviselőnek is - és a terheltnek, nem természetes személy sértett esetében pedig a képviseletére feljogosított személynek a megállapodás megkötésekor és aláírásakor személyesen, együttesen meg kell jelenniük. A jogi képviselő távolmaradása a közvetítői megbeszélés megtartásának nem akadálya, de a sértett, illetve a terhelt kérelmére a megbeszélést más időpontra kell kitűzni.

rite csillaggal (törölt felhasználó) # 2009.02.21. 13:48

a kérdésem az ha a közvetítői eljárásbna a sértettek az usában laknak akkor is kötelező személyesen részt venniük a közvetítői ljárásban?

közölhetem h nem kívánom megtéríteni a magyarországi uatzásukat stb.?

counsellor # 2008.08.25. 21:30

Kedves Fórumozók!

Legyetek szívesek segíteni abban, hogy közvetítői eljárás elrendelése tárgyában az ügyész által tartandó személyes meghallgatáson mire kell számítani?
Információim szerint ezen a gyanúsított és védője, a sértett, valamint maga az ügyész lesz jelen. A személyes meghallgatás eredményeképpen dönt az ügyész az eljárás felfüggesztéséről és a közvetítői eljárás elrendeléséről? Nyilván nyilatkoztatja a sértettet, hogy óhajtja-e a mediációs eljárást, illetve hogy milyen jóvátételt fogadna el az őt ért sérelem orvoslása gyanánt? Aztán nyilatkoztatja a gyanúsítottat, hogy hajlandó lenne-e a sértett ilyen irányú igényeit kielégíteni?
Akinek van ebben gyakorlata/tapasztalata kérem írja meg!

Előre is köszi!

Counsellor