fenyegetés


alfateam # 2019.10.30. 17:52

GACSI20!

A múltban történtekre nem sok hatással lesz a feljelentés.
De ha rendelsz Riasztó távfelügyeletet a jövőben biztosan másként alakulnak a dolgok.
Ha az Anyud veszélyben érzi magát valamilyen esemény miatt riadóztat és ha ott megjelenik gépkocsival 2 hivatalosnak látszó egyén biztosan vége a garázdaságnak, és ők tudják azt is milyen esetben kell rendőrt hívni.

GACSI20 # 2019.10.30. 17:31

Köszönöm szépen az információkat "Traffic".Akkor ezek szerint járunk el.Nagyon szépen köszönöm mégegyszer a segítséget.Szép estét kívánok.

Traffic # 2019.10.30. 16:56

T. GACSI20!

Az Ön által leírtak alapján olyan szabálysértés (magánlaksértés: beengedték, majd felszólításra nem megy ki a házból) vagy bűncselekmény (zaklatás: telefonhívások) látszik megvalósulni, ami csak magánindítványra üldözendő. Magánindítvány tételére csak a sértett, azaz az anyósa jogosult, Ön nem.

Rágalmazáson nem tudom, mit ért. Becsületsértés, rágalmazás miatti eljáráshoz szintén magánindítvány szükséges.

Az utcán kiabálás, szitkozódás lehet garázdaság szabálysértés, amennyiben a szomszéd cselekménye másban vagy másokban megbotránkozást vagy riadalmat kelt. Ez már hivatalból üldözendő, nem kell külön feljelentést tenni, a rendőri jelentésre, feljelentésre az eljárás megindul. Utcai incidenskor érdemes lehet rendőri segítséget kérni.

Ön tehet bejelentést, biztos kimennek a rendőrök, de a magánindítványos jogsértések esetén csak akkor indul eljárás, ha az anyósa ezt kifejezetten kéri.

GACSI20 # 2019.10.30. 16:49

Köszönöm az információt "alfateam" és véletlenül sem állt szándékomban nyavalyogni.
További kellemes estét!

alfateam # 2019.10.30. 14:57

https://pestor.hu/Arajanlat?…

De ha csak nyavalyogni akarsz azt itt megteheted van hely bőven

GACSI20 # 2019.10.30. 14:38

Az előbbi rövid összegzést szeretném kiegészíteni a teljesebb összkép érdekben.Mint említettem már távol lakunk egymástól ritkán vagyunk nála.Pár éve kezdett elmérgesedni a viszony a szomszéd és anyósom között.Eleinte ittas állapotban kezdett szitkozódni a nyílt utcán és ez az üvöltés egész este zajlott.Anyósom egy 70es éveit taposó súlyos beteg asszony.Van egy kutyája a szomszéd fenyegetéseinek(a kutya ugatása miatt) hatására a házból csak a szükség szerint engedi ki.Volt rá példa,hogy a jelenlétünk alatt késsel indult a kertkapu felé szerencsére voltak velünk barátok akik szintén teljesen nyugodtan kezelték a helyzetet,melyre a szomszéd másnap állítólag magára a késsel való fenyegetésére sem emlékezett.A szomszéd jelenlegi élettársa átment anyósomhoz a viszonyt rendezni ebből egy elég hosszú online beszélgetés lett,mely alatt az említett hölgy végig alkoholos befolyásoltság alatt állt.A párom 3szor felszólította,hogy hagyja el a házat a hölgy amit nem tett meg.Anyósom igyekezett higgadtan kezelni a helyzetet és jó pár órányi győzködés után (az anyósomnál levő italt elfogyasztotta ez jelentősen befolyásolta a helyzetet)végre be tudott zárkózni egyedül a saját hazába.Jelenleg is zaklatja őt a férfi szomszéd telefonhívásokkal,átkiabál,megfenyegetett,hogy berúgja az ajtót.Rágalmazza folyamatosan.Annak nem látom értelmét,hogy a párom összetűzésbe keveredjen vele ezért szeretném tudni mi az amit sürgősen tehetek?

alfateam # 2019.10.30. 13:53
GACSI20 # 2019.10.30. 13:39

Jó napot kívánok,
egy eléggé sürgős kérdésem van.Az anyósomat a szomszédja zaklatja,fenyegeti.Anyósom fél kihívni a rendőrséget mondván ő ott marad egyedül(messzebb lakunk egymástól)és retteg a következményektől.A párom már beszélt vele,de a szomszéd és most már a barátnője is egyre jobban háborgatják az édesanyját.Még egy jelentős probléma van,hogy a szomszédék majdnem mindig erősen ittas állapotban vannak ezáltal teljesen kiszámíthatatlanok.Én tehetek bejelentést?
Előre is köszönöm megtisztelő válaszukat.

alfateam # 2019.10.22. 07:16

Osi23!
Mészáros Ádám: A jogos védelem elvi és gyakorlati problémái.
Érdemes elolvasni.

tüzi # 2019.10.22. 06:00

Azt szeretném megkérdezni, hogy ezzel a szöveggel a faceookon megáll e ellenem a fenyegetés tényállása:"Fideszes szavazók! Maradjatok otthon vasárnap. Ez csak enyhítő körülmény nektek, de feltétele a további toleranciánknak." Rövid időn belül töröltem egyébként, de már volt olvasója. Köszönettel:tüzi

lajcsó # 2018.11.09. 17:39

"Sajnos tanú nincs. Mit tudnék tenni?"
Szerelj fel egy biztonsági kamerát! Távol keleti WEB áruházakban már elég baráti áron lehet vásárolni HD minőségű IP kamerákat.

drbjozsef # 2018.11.09. 13:15

Osi,

azt azért érzed, hogy ez inkább orvosi, mint jogi probléma?
Jogi tanácsként mit vársz? Mit szeretnél, azon kívül, hogy hagyja abba - de ha mégse teszi meg?
Feljelentheted rendőrségen, birtokvédelmet kérhetsz a jegyzőtől. Amíg nincs tettlegesség sokat nem tehetsz.

Legfeljebb egy tanács : gyűjts bizonyítékot. Legyen tanú, legyen hangfelvétel, legyen bármi.

Egyszer még jól is jöhet.

Osi23 # 2018.11.09. 12:38

Jó napot! Szeretném a segítségüket kérni. A szomszédunk folyamatosan árt nekünk. Beáll elénk az autójával, így nem tudunk elmenni, vagy nem tudok beparkolni. Volt már olyan is, hogy átugrott a kerítésen, neki esett a férjemnek majd nekem is. Akkor a rendőrök nem csináltak semmit. Kutyánkba 2x belerugott. Volt olyan is, takarítottuk az autót és ő a sajátjával nekiment a férjemnek aki majdnem elesett, majd megütötte. Ma reggel kimentem melegíteni az autómat (vártam a gyerekeimet, menjünk az iskolába), hirtelen odajött a kocsim mellé, kivágta az ajtót, behajolt hozzám és megfenyegetett. Azt mondta még egy ilyen indulás és a férjem illetve a gyerekeim bánják. A legkisebb halotta csak, mivel ő már akkor bent ült az autóba. Már nem merek a gyerekekkel kimenni a házból. Féltem a családomat. Sajnos tanú nincs. Mit tudnék tenni? A segítséget előre is köszönöm.

Hucul # 2018.09.17. 04:54

Köszönöm a válaszokat!

drbjozsef # 2018.09.16. 21:59

Ugyan.

(Nincs az úk Btk-ban fenyegetés tényállás, csak mint elkövetési fogalom más cselekményekben :
7. fenyegetés: eltérő rendelkezés hiányában súlyos hátrány kilátásba helyezése, amely alkalmas arra, hogy a megfenyegetettben komoly félelmet keltsen”)

Hucul # 2018.09.16. 17:40

Ha valaki üvölt veled és te visszaüvöltesz, hogy "mit képzelsz hogy csak úgy üvöltözhetsz velem, mert nő vagyok te meg férfi vagy?!"-amitől az illető megijed, láthatóan összerezzen, az fenyegetésnek helytáll? Köszönöm

Balu65 # 2018.08.30. 05:20

Igen, a közvetlen vezető tudott az esetről, ő is beszélt az ügyféllel, majd később az ügyvéddel is.
Amikor az ügyvéd engem felhívott a vezetőm is éppen ott volt és átadtam neki a telefont.

Balu65 # 2018.08.29. 19:11

A munkahelyi telefon rögzíti a telefonszámokat, ami megegyezett az ügyvéd telefonszámmal. Nyugtalanít a dolog, ezért is néztem utána.

alfateam # 2018.08.29. 19:04

Hívd vissza meglátod, hogy nem Ő volt....

Balu65 # 2018.08.29. 18:39

Üdv alfateam!

Ügyvéd volt, mert név alapján az interneten megtaláltam.

alfateam # 2018.08.29. 18:33

És ügyvéd volt? Vagy azt mondta?

Balu65 # 2018.08.29. 18:28

Üdv!

Mit tegyek akkor, hogy ha egy ügyvéd felhív azzal, hogy tönkretesz, a munkahelyemről kirúgat, milliókat keres majd rajtam.
Ügyfélszolgálaton dolgozom, és az egyik ügyfél ügyét nem lehetett megoldani, mivel az amit akart jogszabályba ütközik. Az ügyfél felkeresett egy ügyvédet és azt állította, hogy azért nem csináltam meg azt amit kért mert ő kisebbségi, ami természetesen nem igaz.
Az ügyfelem ügyvédje az eset után felhívott a munkahelyemen és megfenyegetett.

Válaszát előre is köszönöm!

Balu65.

Agent Cooper # 2014.05.16. 15:01

Kedves Zoé!

Akár így is mehet a rendőrségre, de talán célszerűbb küldeni előbb egy ügyvédi felszólítást, és ha ezt követően sem szűnik meg a zaklatás, abban az esetben már nyugodt szívvel tehet feljelentést.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Dnalor # 2014.05.15. 18:06

Üdv!

A kérdésem az, hogy mit lehet tenni az alábbi esetben:

Egy illető már egy jó ideje írogat. Az első levélváltás egy társkereső oldalon történt, de nem találkoztunk sosem. Mikor elutasítottam, bekattant. Azóta hiába tiltom le, lopja a Facebookos profilképem - ugyanis megtalált (természetesen kis méretben tudja csak lopni a prtscr segítségével). A társkereső oldalon is használta, persze jelentettem mind a két platformon a kamuprofilt.

Hiába tiltom le a profilját, kreál egy újat teljesen más néven és előkerül a "kifilézlek" és társai szójárás. Legutóbb az is előjött, hogy egy vízilabda csapat fog utánam járni.

Mi a teendő? Próbáltam ugyanis beszélni vele, hogy álljon le - de más ismerőseimmel is eljátszotta már, de nem ennyire durván.

Előre is köszi!

Gabicsek # 2012.02.12. 18:20

Ha pedig csak hallották és olvasták, akkor tanúk lehetnek.