fenyegetés


Traffic # 2008.09.17. 18:28

Bocsánat: ellen.

Traffic # 2008.09.17. 18:27

T. verde!

Menj el a rendőrségre és tégy feljelentést zaklatás miatt. El fogják indítani a büntetőeljárást a zaklatód elen.

verde # 2008.09.17. 08:20

Kedves szakértők!
Egy bizonyos rosszakaróm, aki erre tette fel az életét, állandóan zaklat telefonon, mindennek lehord, fenyeget, zsarol, követ, zaklatja a családtagjaimat.
Mit tudok tenni ellene?
A telefonszámomat nem titkolhatom el, mert bizonyos családi okoból köteles vagyok vele tudatni. Ez viszont, ami most van elviselhetetlen és türhetetlen.
A rendőrség hogyan tud segíteni?

Kovács_Béla_Sándor # 2008.09.04. 19:16

Ugyan...

Zoé # 2008.09.04. 19:00

Ha feljelent, akkor megütheted a bokád, sajnos ilyenek a magyar törvények, viszont butaság volt azt írni, hogy legyen boldog a pénzeddel. Én sajnos hasonló esetbe vagyok csak az én helyzetembe az apámnak adtam és amikor kértem vissza a lóvét (60.000 Ft-ról van szó), azt mondta, hogy majd a fejfámra ráakasztja. Most jutottam el odáig, hogy senkinek semmit még szülőnek se.

davemixwell # 2008.09.04. 17:13

Helló Mindenki!

Történt velem, hogy valakinek kölcsönadtam 20.000.- forintot. Úgy volt, hogy hó elején megadja, de nem veszi fel a telefont, SMS-re nem válaszol. Többször is hívtam már de semmi. Erre írtam neki egy emailt, hogy ez és ez a bankszámlaszámom, és ajánlom, hogy szerdára rajta legyen a pénz a saját érdekében.

Utána írtam neki még egy emailt, hogy szarok rá, legyen vele boldog.

A kérdés, hogy ez fenyegetésnek minősül? Mi lehet a következménye, ha rendőrségre megy?


________________________________
nem vagyok jogász

Feri29 # 2008.09.02. 21:30

Szerintem a rendőrség akkor is le tudja kérni a híváslistát ha a hivó fél nem jelezte ki a számát.
Gyanítom ennél még sokkal-sokkal többet is le tudnak kérni....

shushu # 2008.09.02. 19:10

Mármint a te telefonszámodé. Egy új Domino kártya, és kész.

shushu # 2008.09.02. 19:09

Tehát nem írja ki a számát? ez nem azért van, mert te Dominós vagy, hanem mert ő letiltatta, hogy az ő száma megjelenjen. Egy kollégám egy hasonló dolgot úgy került ki, hogy csak azokra a hívásokra válaszolt, akiket ismert. Ha nem írta ki a telefon a számot, hagyta, hogy a hangpostán hagyjanak üzenetet. Esetleg szóbajöhet még a telefonszám megváltoztatása...

Zoé # 2008.09.02. 17:11

magánindítvánnyal kapcsolatban a következő kérdésem lenne, ha feljelentés tesz az ember a rendőrségen egy ügy véget, de a másik ismeretlen, akkor a magánindítványt mikor kell beadni vagy az ügy automatikusan bekerül a bírósághoz illetve az ügyészséghez? Mert én nem szeretnék olyan magánindítványt beadni, nem szeretném, ha bírósági ügy lenne belőle, mert az nekem költség lenne, legalább is az ügyvéd azt mondta.

Zoé # 2008.09.02. 16:55

Köszönöm az eddigi segítséget! Ezekre én is gondoltam, de a telefonon ha hív mindig magán telefonként jelenik meg a telefonomba illetve a szám (dominó) nem az én nevemen van és így nem tudok részletes listát kérni. A munkahelyemről meg azért megyek mindig ki, mert én egy ügyfélszolgálaton dolgozom és nem szeretném, ha ott az ügyfelek előtt zaklatna. Ilyenkor mit csinálhatok?

shushu # 2008.08.30. 09:48

Előre bocsájtom, nem vagyok jogász. De laikusként a következőket tenném:

  • nem venném fel neki a telefont. Ha a készülékem ezt lehetővé teszi, esetleg beállítanám, hogy neki mindig foglalt legyek.
  • ha mégis találkozom vele, vinnék egy független, felnőtt tanút, aki előtt egyértelműen kijelenteném, hogy nem akarom, hogy megint keressen.

Így hirtelen ezek jutottak eszembe.

Főlökött # 2008.08.30. 08:37

Tisztelettel

Lehetséges a nyomozó hatóságnál feljelentést tenni zaklatás miatt. Ismeretlen tettes ellen !!!!

  • bizonyíték : telefonhívások. A nyomozó hatóság le fogja kérni a híváslistát, melyen szerepel az illető telefonszáma, mint hívó-zaklató félé.
  • eljárás során a zaklató meg fogják hallgatni, mit-mért tett, majd a hatóság vádemelési javaslattal megküldi az ügyészségre a keletkezett iratanyagot.
------------------
  • Lökött
lajoska32 # 2008.08.26. 19:01

Mehetsz a rendőrségre,de amíg szóba állsz vele,kimész a munkahelyedről,felveszed a telefont,nem tudnak mit csinálni úgyse.
Kérj kölcsön.hívd fel sírva ,hogy befektetted a pénzed,elbuktad(nézz utána)benne van minden reményed,lehet,hogy eltűnik.

Zoé # 2008.08.26. 17:52

Hova lehet fordulni, ha valakit egyik rokona állandóan fenyeget, zaklat (pénzt kér), zsarol, stb... Mindezt telefonon vagy a munkahelyemen zajlik, de már félek, hogy kirugnak ezért. A munkahelyemről is mindig kicsalogat és akkor mondja a magáét én meg tiszta idegállapotban megyek mindig vissza az irodámba, ezt csak a munkatársam látja, a telefonokat meg senki nem hallja, mert egyedül élek a kislányommal, az meg nem lehet tanu. Mert úgy tudom, hogy a rendőrségen feljelentést tehetnék, de nincs tanúm. A munkatársam is csak az tudja amit én mondok neki, de nem látja és nem hallja a dolgokat, amikor a fenyegetőzés és zsarolás történik. Mit lehetne tenni ezügyben, vagy így is feljelentést tehetek?