Mobiltelefon visszaélés


Főlökött # 2008.08.30. 08:18

Tisztelettel

Két személy közötti szóbeli szerződéskötés nem bűncselekmény. Hacsaknem akkor, ha az bizonyítható, hogy nem is akart fizetni az illető, vagy úgy tett fizetési hajlandóságra igéretet, hogy nem volt miből finanszírozni a befizetendőt. Nehéz bizonyítani a csalás tényállását ebben az esetben.

Olvasatomban a Hölgy írta alá a szolgáltató szerződését, tehát az sem hamis, az sem bűncselekmény.
Polgári per esetében is nehéz bizonyítani a megállapodásban foglaltakat.
A tisztelt úrtól, esetleges bahajtás esetén van mit behajtani ? Szerintem nincs....

Mivel a Hölgy az előfizető, le kell tiltatnia a kártyát a szolgáltatónál és másik kártyát kérve, használhatja, fizetheti az általa kötött szerződésben foglalt díjat, a hűségnyilatkozat idejéig.

--------------------
  • Lökött
Kovács_Béla_Sándor # 2008.08.28. 10:12

Nem valószínű, hogy elítélnék, talán még vádemelés sem lenne belőle.
Polgári perrel meg lehet próbálkozni, ha valóban több tanú is van - de túl sok reményt ahhoz se fűzzetek.

badger # 2008.08.28. 09:17

Szerintem a miérteket a hölgy se érti már.Csak a kiérkező fizetési felszólítást.A provident az más téma.Nem lehet az illetőt beperelni csalásért ,ha a munkatársai tanúskodnának mellette?

angol2000 # 2008.08.27. 20:47

Gyakorlatilag semmit nem tud tenni.
Az egész történet furcsa? Miért nem vett az illető feltöltőkártyást telefont?
Amugy meg nem kellett volna provident kölcsönt felvennie, ha minden honapban befizetett volna egy kis összeget a mobilcégnek, ott kevesebbett kamatot számoltak volna fel.

badger # 2008.08.27. 09:53

Üdvözletem!

Történt a követekező:
Egyik kolégám naiv módon aláírt egy volt munkatársunknak egy előfizetéses telefon szerződést,a saját nevén.Megállapodtak,hogy a hölgy megkapja a csekket odaadja az úrnak ő pedig kiegyenliti a számlát.Ez ment is két hónapig.Miután az úr egyszercsak eltünt telefonostúl mindenestűl.A hölgynek kiérkezett számla kéthónap múlva 80E Ft.Az uriember elérhetetlen.Tehát a hölgy 80e ft+szerződés szegésért 38Eft-ot fizet.Érdekelne hogy milyen jogi segítséget kaphatna a hölgy a pénzének megtérülésére.Két gyerekét egyedül nevelő hölgyről van szó,iskola kezdés elött,és providentes kölcsönből tudta kifizetni az összeget.Minden segítséget előre is köszönök
üdv:Badger