Meddig tarthat még?


Főlökött # 2008.10.06. 15:37

Tisztelettel

Zaklatás :
Btk. 176/A. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetőleg mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, rendszeresen vagy tartósan mást háborgat, így különösen mással, annak akarata ellenére telekommunikációs eszköz útján vagy személyesen rendszeresen kapcsolatot teremteni törekszik, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.1192
(2) Aki mást vagy rá tekintettel hozzátartozóját félelemkeltés céljából személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével megfenyeget, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(3) Aki a zaklatást

  1. volt házastársa vagy volt élettársa,
  2. nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt álló személy

sérelmére követi el, az (1) bekezdésben meghatározott esetben két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel, a (2) bekezdésben meghatározott esetben bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Történt cselekményt és a tényállási elemeket kell vizsgálni.

Arról nem volt szó, hogy ez egy tartozás behajtása lenne a cselekmény.....
Fenn áll az önbíráskodás is, de időm nem engedi, hogy részletezzem. Az kölcsönadónak van más útja a megoldásra, de ha bántalmazás nem történt.....

---------------------
  • Lökött
PDorka # 2008.09.30. 15:25

köszönöm Monalisa!!!

ksstomi # 2008.09.29. 06:24

hozzászólás törölve

ksstomi # 2008.09.29. 06:22

hozzászólás törölve

monalisa1 # 2008.09.28. 20:12

Ha az embernek adósa van (...) aki többszöri kérésre/felszólításra sem fizet, akkor "csúnya" kifejezéseket szoktak a fejéhez vágni - hogy értse a szót.

Majd a bíróság eldönti, hogy jelen esetben megvalósult-e az életveszélyes fenyegetés, vagy "annyi még elmegy" - a körülmények összes ismerete és mérlegelése alapján.

Tehát egyenlőre nyugi, vagyis ok nincs okozat nélkül...

Az, hogy költséggel jár egy pereskedés, nos ez benne van a pakliban., végső soron a bíróság akár kötelezheti is a volt párodat a külön megtérítésükre - minden esetre legkésőbb az itélethozatal előtti tárgyalás bezárásáig, kérhetitek azok megtérítését is.

Monalisa
laikus hozzászóló

PDorka # 2008.09.28. 19:44

Nem a tárgy: fenyegetés!
Vihet bizonyítéknak mobilon készült felvételt? Állítólag olyanja van! Azt állítja, hogy ő és családja meg lett nagyon fenyegetve, féltette is az életüket! De ez nem igaz!!!! Jó hát kiabáltunk vele, mert nem akart fizetni, de nem lett megfenyegetve. Ha ő azt állítja velünk szemben, hogy de ő nagyon beijedt, akkor ez elég, ahhoz, hogy minket meghurcoljanak?!!! Az a baj, hogy elég messzire kell járkálni, és kutya nem fizeti a költségeinket! Amúgy mondtuk mi a rendőrségen, hogy itt bosszúról van szó, mert mi a bírósághoz fordultunk, mivel ő nem fizetett! Mi számít fenyegetésnek egyébként?

Főlökött # 2008.09.26. 17:01

Tisztelettel

Mi a kérdés, mi a gyanúsítás tárgya ?

ZAKLATÁS

ezen mit kell még kérdezni ??????

---------------
  • Lökött
ksstomi # 2008.09.26. 05:22

hozzászólás törölve

PDorka # 2008.09.25. 13:53

Volt párommal lassan 3 éve szakítottam. Mivel úgy költözött el, hogy sok adósság maradt utána, ez sok vitát is jelentett, amikor igyekeztem behajtani rajta a tartozását. Mivel nekem alacsony fizetésem volt, új párom, aki már a férjem, segített kifizetni, amit muszáj volt, bár exem hagyta hátra. Így viszont ő is belecsöppent az ügybe. Sok vita volt köztük is, végül bíróság elé vittük a tartozás ügyét, minthogy nem láttunk más módot a behajtásra! Ez az ügy csak ebben a hónapban zárult le. viszont a két tárgyalás között exem bejelentette férjem a rendőrségen, hogy őt zaklattuk, fenyegettük. Ez ügyben már voltunk a rendőrségen, és szembesítés is volt. Bíztunk benne, hogy ezzel lezárul, de állítólag még nem. Ezért is kérdezem, hogy mennyi ideig tarthat, húzható egy ilyen ügy? Mi következhet még ezután, amikor volt szembesítés is a rendőrségen?