Rabló vette meg a motorom


ksstomi # 2008.09.28. 16:57

hozzászólás törölve

ksstomi # 2008.09.27. 10:57

hozzászólás törölve

zoleee89 # 2008.09.27. 08:14

A rendőrök valóban rendőrök voltak, mert érdeklődtünk utánuk. Állítólag azért nem adtak elismervényt, vagy bármiféle igazolást arról hogy nálunk jártak és lefoglalták a pénzt, merthogy forrónyomos megbízásuk volt, amit telefonon kaptak. Így amikor nálunk megjelentek írásos megbízásuk sem volt. Ez megint csak kérdéses, hogy jogilag megtehetik-e, eljárhatnak-e. A motorom a vevő lakóhelyén van lefoglalva. Az átadás időpontjáról csak homályosan nyilatkoztak. De nekem már az agyonnyúzott motor nem kell, egy kolesznyi fiúcsapat lovagolt már rajta.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.09.27. 06:53

Fake. Úgy lehet, Ksesnaur kolléga egy napot sem pihen.

kismukk # 2008.09.27. 02:58

Ha valaki tőlem vásárol valamit, én vajon köteles vagyok-e lenyomozni, honnan van a pénze? Kérni tőle erkölcsi bizonyitványt stb?
Motort is lefoglalták az új tulajtól, - irod. Vajon a rendőrség, ahol panasszal éltél, tud-e erről és hogy hol a motorod? Mert ha nem, akkor valszeg álrendőrök voltak. Az adásvételi szerződésen a vevő neve, cime valós-e? Akkor ismét a rendőrségen lehetne feljelentést tenni, ismeretlen tettes(ek) ellen.

RCSita # 2008.09.26. 20:21

szerintem itt két lehetőség van:
Vagy álrendőrök voltak, átvertek vagy pedig bukni fogod a lóvét mivel büncselekmény elkövetéséből származik, így ezt valószínüleg el fogják kobozni. Te meg pereld be polgári perben a vevődet...(nem én mondom hanem a rendőrök fogják szerintem...)
De az is lehet, hogy kiadják a lóvét vagy a motort. De azt is vizsgálni fogják, hogy az adásvételnél jóhiszemüen jártál e el.

zoleee89 # 2008.09.26. 18:37

Nemrég eladtam a motoromat, szabályos adás-vételi nyomtatvány kitöltése - no meg a 300.000.-Ft vételár kifizetését - követően a vevő el is vitte a rendszámos 125 ccm gyorsasági motorom. Három nappal később este 10-kor megjelent a rendőrség két képviselője és visszakérték, lefoglalták a motor vételárát. Arra hivatkozva, hogy a vevő rablással szerezte a motor árát. A pénzt átadtuk a nyomozóknak, akik az átvételről igazolást akkor és azóta sem adtak. Emellett a motort is lefoglalták az új tulajtól. Így Nekünk se pénz, se motor. A motor eladásakor a vevőt nem ismertem, arról sem tudtam, hogy a vételárat milyen úton szerezte. A pénz lefoglalását követő napon a rendőrségen panasszal éltem, mivel a rablás bűncselekményhez semmi közöm, szerintem jogtalanul foglalták le a pénzem, kértem vissza a motor vételárát. Az ügy még folyamatban van, hamarosan tanúként hallgatnak ki. Véleményem szerint a rendőrség most engem károsít meg. Ennyit a "szolgálunk és védünk" szlogenről.
Kérdésem, hogy volt-e már valaki hasonló esetben? Megteheti-e a rendőrség, hogy az eladótól lefoglalja a pénzt és van-e esélyem arra, hogy visszakapjam a vételárat? Arra már kaptam "Ígéretet", hogy a motort visszakapom, de arra nekem nincs szükségem, mert három napig az új tulaj "gyilkolta". Kérem mihamarabbi válaszotokat!!!!