Autóvásárlás


prodigus # 2008.10.12. 09:10

Ej, de sokáig ragozzuk/ragozod. Ha nem bcs., akkor eleve nem lehet magánvádas, éppen azért, mert NEM bcs. De ha bcs. is, akkor is közvádas, szóval akár ez, akár az a helyzet, magánvádas semmiképpen sem lehet. (Ennél jobban már nem tudom szájbarágni.)

Főlökött # 2008.10.12. 03:47

Tisztelettel

Két fél között fennálló jogviszony és a tévedésbe ejtés, vagy tévedésben tartás nem bizonyítható. Egy lényeges tényállási elem hiánya miatt, a történt cselekmény, nem bűncselekmény.
Mint már említettem, ennyi info birtokában, csak vélelmezni lehet dolgokat, amit nem szeretnék.

-------------------
  • Lökött
prodigus # 2008.10.06. 20:43

"Ha a barátnak bizonyíthatóan olyan kapcsolata van, hogy igérvényét végre tudta volna hajtani, csak más okok miatt nem tudta, akkor igencsak magánvádaseljárás az egész."

???????????????
Már hogy lehetne magánvádas?

Főlökött # 2008.10.06. 15:23

Tisztelettel

vizijeti-ennyi info bírtokában, érdemi választ nem lehet adni, csak vélelmezni lehet sok mindent, amire nincs időm.

A barát hozá tud-e jutni, értékesítésre szánt autókhoz. Mert ha nem akkor megáll a tényállási elem. Nehéz bizonyítani a tévedésbe ejtést, tartást. Amúgy a lefoglalt ingóságok kezelését keményen veszik. Lefoglalás megszüntetése stb., stb.

Ha a barátnak bizonyíthatóan olyan kapcsolata van, hogy igérvényét végre tudta volna hajtani, csak más okok miatt nem tudta, akkor igencsak magánvádaseljárás az egész.

-------------------
  • Lökött
prodigus # 2008.10.06. 13:54

Az ugyan bizonyos, hogy nem magánvádas (sőt még csak nem is magánindítványra üldözendő), de ennek csak akkor van egyáltalán jelentősége, ha büntetőügyről van szó. Szóval az alapkérdés nem az, hogy amennyiben büntetőjogi az ügy, akkor magánvádas-e (persze nem), hanem hogy az ügy büntetőjogi-e. Ehhez viszont túlságosan elnagyolt az, amit "történeti tényállásként" leírtál. Ha egy picit bővebben kifejtenéd, talán tudnánk válaszolni.

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.10.06. 08:06

Nem magánvádas.

guba # 2008.10.06. 07:51

A barátom ismerőse felajánlotta hogy a bíróság álltal lefoglalt és kivont gépkocsikat tud kedvezményesen értékesíteni.

Ez rendben van, de mit vállalt a szerződésben az emberünk? Pénzt, kocsit? Miért nem teljesít? Megtévesztett? Ezek nélkül nem lehet válaszolni a kérdésre.

vizijeti # 2008.10.06. 05:22

Tisztelt ügyvédek!
A barátom ismerőse felajánlotta hogy a bíróság álltal lefoglalt és kivont gépkocsikat tud kedvezményesen értékesíteni. Szeptember 26 volt a határidő a mai napig se pénz se autó. Szerződést írtunk a pénz átvételéről átadási határidővel ami már lassan két hete lejárt. Meg áll a csalás a BTK 318? Rendőrségi vagy magánvádas eljárást kezdeményzzek?
Tisztelettel