Tűrésre kötelezés?


bigdady # 2008.10.09. 07:56

4. hezk iegészítés a jzkötelezett nem vitte be a földhivatalba

bigdady # 2008.10.09. 07:49

1.Hát a keresetben II rendű alperesként említik a jelzálogjogosultat.
2.A bank ugyan honnan kellett volna hogy tudja, hogy nem 1/1 a tényleges tulajdon?
3.Már több éve megy az ügy és most ért ide
4.a jelzálogot előidéző kölcsön már ki lett fizetve és erről törlési engedély is ki lett adva a jelzálogjogosult által, csak nem vitte be a Földhivatalba
5.Még mindig nem tudom mi a tűrésre kötelezés

monalisa1 # 2008.10.09. 07:36

A házasság alatt közösen szerzett ingatlanvagyon akkor is fele-fele tulajdonú, ha csak az egyik fél neve "fut" a papírokon, azaz földhivatali bejegyzésen kívüli tulajdonság fogalma.

Ennek alapján alperes csak a saját 50%-ra rakhatott zálogot, illetőleg akár az egész ingatlanra is - a felpes tudtával és belegyezésével.

Ha a válóper során a házassági életközösség ideje alatt szerzett ingatlan- és ingóságok dolgában meg tudnak egyezni - az részükről bölcs döntés, ellenben vagyonmegállapítási és megosztási per fog következni, ami költséges és elhuzódó.

Ettől függetlenül a peres felek rendezhetik a bank felé a hitelt, és akkor a jelzálog - függetlenül a válástól - lekerül az ingatlanról.

Zárójelben: válóperben nincs II. rendő alperes., "én" válok és "te" válsz, harmadik személy nincs.

Monalisa
laikus hozzászóló

bigdady # 2008.10.09. 07:12

Egyátalán mi az hogy tűrésre kötelezné a jelzálogjogosltat? Hogy kötelezően várnia kell amíg le nem záródik a válóper és csak utána fizetnék ki a jelzálogjogot kiváltó tartozást (hitel)?

bigdady # 2008.10.09. 07:09

Szerintetek mi van akkor ha valaki válóperben II rendű alperesre kér tűrésre kötelezést, mivel az jelzálogot helyezett el egy olyan ingatlanon, ami a alperesnek 1/1 tulajdonában volt, viszont felperessel még a közös házasságuk alatt vásárolták. Arra hivatkozva, hogy nem lett volna joga jelzálogot rakni az ingatlana.