rendőrségi idézés


Kovács_Béla_Sándor # 2008.11.06. 07:41

Csak finoman... Azt hiszem, van elég baja anélkül is.

Egyébként, ahogy a meseautóban mondják: "Ez a Csics nem az a Csics!"

websas # 2008.11.06. 01:09

Te egy hülye BAROM VAGY!!!!

profana # 2008.10.27. 11:26

Köszönöm a válaszokat. Tudomásul veszem, hogy a rendőrség bármikor kiszállhat a lakásomra akkor is, ha olyan embert keresnek, aki a nyilvántartás szerint nem lakik ott. Gondolom, ilyen esetben az történhet, hogy valaki bejelenti, hogy a körözött személy az én lakásomon tartózkodik, a rendőrség pedig ellenőrzi, hogy ez megfelel-e a valóságnak, semmi mást nem vizsgálnak.

guba # 2008.10.20. 07:33

Egyetértek. Amíg kényszerintézkedésről nincsen szó, szerintem teljesen felesleges a panasz is, a rendőrségnek jogában áll felvilágosítást, információt kérni, te pedig nem tehetsz egyebet, mint nyilatkozol legjobb tudomásod szerint.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.10.19. 09:33

Hiszti. Ha keresik, megmondod, hogy nincs ott. Ha jól értettem, házkutatást nem tartanak.

Ennyi erővel hisztizhetnél a spam miatt is, gondolom azt is kapsz, pedig se Viagrára nincs szükséged, se hamis Rolexre.

profana # 2008.10.18. 21:05

Kedves Prosecutor!
Köszönöm a tanácsot.
Kedves KBS!
Szeretnék Veled nevetni, de sajnos nem tudok. Persze lehet, hogy Te örülnél, ha féltestvéred lenne valaki, akit 6 bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt keresett a rendőrség az édesapátok halálakor, aztán az utcán megfenyeget, hogy ha nem vagy hajlandó együttműködni vele, akkor meg fogod bánni, ezzel egy időben pedig leüti a Veled lévő barátodat. Aztán telefonon megfenyegeti az édesanyádat, hogy a barátaival együtt meg fogja erőszakolni, sőt, hogy finom legyek, „szükségleteiket” is édesanyád szájában fogják elvégezni. Mindezt a telefonrögzítőre mondja, de bizonyítékként a bíróság nem fogadja el, sőt a tisztelt bírónő közli Veled, hogy mindez „semmiség, meghívta az édesanyját egy orgiára”.
Feljelentések, évek óta tartó perek, aztán Nálad keresik a jelenleg fegyveres rablásért jogerősen 8 évre elítélt, a francia légiót is megjárt 37 éves, kigyúrt féltestvéred. Nem az édesanyjánál, nem az anyai nagymamájánál, nem a mostohaanyjánál, nem a magyar vagy a görög mostohaapjánál, nem az anyai féltestvéreinél – 3 is van -, nem az ügyvédjénél, aki mindössze 8 milliót adott neki kölcsön, hanem Nálad, akivel soha nem lakott egy háztartásban, aki ellen perek sorát indította, akit többször feljelentett és megfenyegetett, és mindehhez mindössze egy 50 kg-os, 24 éves nő vagy. Igaz, van egy hibád, közös az édesapátok, ezért aztán egész életedben nem fogsz tőle szabadulni.
Az is igaz, hogy minden adat a rendőrség birtokában van, tudják, hogy álneveket használ, hogy korábbi elfogásakor profi módon hamisított igazolványok tömegét találták nála, és maga, az őt elfogó rendőr azt nyilatkozta, hogy az igazolványai alapján soha nem bukott volna le, ha az édesanyám nem járul hozzá, hogy lehallgassák a telefonját, amikor őt hívja, hogy újra és újra elmondja mindennek. Mindezt tudja a rendőrség, sőt, a féltestvérem is tudja, hogy az édesanyám segítségével fogták el. Elfogása után 3 héttel, vádalkuval szabadult, most nálam keresik, mert természetesen én bújtatom. Az én lakásomra hozza ki két rendőr kétszer is az idézést, az ő nevére és az én lakcímemre kiállítva. Most mit mondjak, „hihi”, vagy „jaj-jaj”, mit tanácsolsz?

Prosecutor (törölt felhasználó) # 2008.10.18. 10:31

B-)

Próbálkozni viszont lehet.

Ha a körözést végző (vagy azt elrendelő, felügyelő) hatóság irányába valószínűsíti az intézkedést elszenvedő, hogy tényleg nem tartózkodik ott, amit a többszöri ellenőrzés is alátámaszt, talán keresik másfele is, és nem annyiból áll a dolog, hogy 2 havonta tartanak egy lakásátvizsgálást.
az, hogy mit mondott a helszínen, s abból mi kerül bele az intézkedésről szóló jelentésbe egy dolog, de ha a tiltakozásának nyoma van máshol, az talán kicsit más.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.10.18. 06:19

Hihi. Szóval, ha valaki bejelenti, hogy márpedig a körözött személy nála nincs, akkor a rendőrség többet ott nem keresheti, mert, jujj, az ügyészség rájuk fog szólni? Milyen könnyű lenne így biztos búvóhelyet kreálni.

Prosecutor (törölt felhasználó) # 2008.10.18. 06:04

Büntető ügyben a nyomozó hatóság intézkedése miatt 8 napon belül panasznak van helye, amit a rendőrség egyet nem értése esetén az ügyész bírál el.
De egyébként is írhatsz beadványt a helyi ügyészségre, hogy büntetőjogi felelősséged tudatában kijelented, hogy nálad nincs, a rendszeres, alaptalan ellenőrzés a magánélethet fűződő jogodat aránytalanul sérti.

Vagy a rendőségi törvény szerinti jogorvoslati rend:

IX. Fejezet

JOGORVOSLAT

92. § (1) Akinek az e törvény IV., V. és VI. fejezetében meghatározott kötelezettség megsértése, a rendőri intézkedés, annak elmulasztása, a kényszerítő eszköz alkalmazása (e fejezet alkalmazásában a továbbiakban együtt: intézkedés) alapvető jogát sértette - választása szerint - panasszal fordulhat az intézkedést foganatosító rendőri szervhez, vagy kérheti, hogy panaszát az országos rendőrfőkapitány a Testület által lefolytatott vizsgálatot követően bírálja el.

(2) Akinek az intézkedés jogát vagy jogos érdekét érintette, panasszal fordulhat az intézkedést foganatosító rendőri szervhez.

(3) Az (1) és (2) bekezdésben meghatározott esetekben a cselekvőképtelen személy helyett törvényes képviselője jár el, korlátozottan cselekvőképes személy helyett törvényes képviselője vagy meghatalmazottja is eljárhat. A panasz meghatalmazott vagy jogi képviselő útján is előterjeszthető. Jogi képviselőként jogvédelemmel foglalkozó társadalmi szervezet vagy alapítvány, kisebbségi önkormányzat, jogi oktatatást végző egyetem állam- és jogtudományi doktori fokozattal rendelkező egyetemi oktatója is eljárhat.

(4) Az (1)-(2) bekezdésben meghatározott eljárások tárgyi költségmentesek.

http://www.panasztestulet.hu/index.php?…

profana # 2008.10.17. 12:31

Sziasztok!
Másodszor keresi a rendőrség a szökésben lévő féltestvéremet az én lakásomon. Mikor először megjelentek, akkor is közöltem velük, hogy perben és haragban vagyok a féltestvéremmel, tehát tudniuk kell arról, hogy nálam nem lehet. Több rendőrségi feljelentés is rendelkezésükre áll, amely tartalmazza, hogy megtámadott az utcán, és zaklatott személyesen és telefonon is. Néhány napja újra megjelent 2 rendőr a lakásomon egy idézéssel. Én nem voltam otthon, csak a nagymamám, aki ráadásul úgy értette, hogy engem keresnek.
Kérdésem: van-e joga a rendőrségnek nálam keresnie a féltestvérem, amikor igazából soha nem laktunk együtt, és először is egyértelműen közöltem, hogy semmi közöm hozzá.
Hogy tudom elérni, hogy megszűnjön ez a – szerintem – „jogtalan zaklatás”?
Amikor felhívtam a rendőrségi ügyeletet, azt válaszolták, hogy az ő információik szerint nálam tartózkodhat. Hozzám nincs bejelentve. Köteles-e megmondani a rendőrség, honnan szerezte ezt az információt, vagy ez titok, és tűrnöm kell, hogy a szomszédok előtt lejárassanak?
Én nem tehetek róla, hogy az édesapánk azonos. Ő már nem védhet már meg tőle, mert meghalt, de miért kell nekem elviselni ezeket a kellemetlenségeket, hiszen semmi közöm ahhoz, hogy ő bűnöző lett. Tanácsotokat előre is köszönöm.