Csoportos rablás,súlyos testi sértés


bitbit # 2008.10.20. 14:47

Köszönöm,hogy válaszoltál.Nem azt mondtam,hogy elejtették a vádat csak nem értem ,hogy csoportos rablásból hogy engedhették szabadlábon,mert ilyenről még nem hallottam,hogy valakit kiengedjenek.Attól tartok hogy most is kiengedik.

Kacsa1111 # 2008.10.20. 14:40

Kedves bitbit,

1)
az hogy kiengedték az elözetesböl, még nem jelenti azt, hogy ejtették a rablàs vàdjàt.

2)
súlyos testi sértésért max. 3 évet kaphat, de a konkrét körülményektöl és az elkövetö személyétöl (italazó életmód, büntetett elöélet, esetleg vissza esö súlyosító körülmény pl.) függ, hogy mennyi lesz a végén, amit kap.

3)
Hogy kiengedik-e ismét, azt ennyiböl nehéz lenne megjósolni. mivel màr van két felfüggesztettje, plusz rablàssal is súlyos testi sértésért is jelenleg folyamatban van ellene büntetöeljàràs, talàn nem engedik ki.
Tehàt figyelembe veszik eddigi "bünözöi karrierjét".


Kacsa11

bitbit # 2008.10.20. 14:14

Az lenne a kérdésem,hogy a férjemet vádolják társtetteségben elkövetett rablás büntettével(1 rb. a Btk. 321§(1)bekezdésébe ütköző de a (3) bekezdés II. fordulata szerint minösülő és büntetendő rablás bűntettével,melyet a Btk.20.§. (2)bekezdése alapján társtetteségben követett el.)Tavaly novemberben történt ez és 6 hónap előzetes letartóztatás után kiengedték ,a vádíratban viszont még mindig a elsorolt vádpontok állnak.Nem értem ,hogy engedték ki az előzetesből?
Másik kérdésem az lenne,hogy feljelentettem súlyos testi sértés miatt(Btk.170.§(2)),ami miatt most szintén előzetesben van,mennyi a kiróható szabadságvesztés a súlyos testi sértésre?
Van két jogerős felfügesztett börtönbüntetése is ami idén juniusban lépett hatályba és ezután követte el a súlyos testi sértést,számíthatok megint arra hogy kiengedik,vagy figyelembe veszik ezeket a dolgokat amiket most itt leírtam?
Válaszát előre is köszönöm.
Tudom sok kérdést tettem fel egyszerre de nagyon megköszöném ha mindre tudna válaszolni.