házipálinka és az EU - eszem megáll


tomahawk # 2008.11.04. 07:45

Tisztelt Dr.Attika,

köszönöm a hozzászólását, magam is
igyekeztem tájékozódni az ügyben, és
Uniós ismeretségemen keresztül kezembe
került egy hasonló tartalmú panaszlevél:

indafoto.hu/sweetandsour/image/2215935-bdf20fdc/details/xl

Kérem, amennyiben módja van rá,
írja be ide a hivatkozást, amely alapján
kimondható, hogy
"Az eljáró pénzügyőrök sem a magyar jövedéki törvényt, sem az „uniós direktívát“ nem azok tartalma szerint alkalmazták".

Tisztelettel
Zoltán

Dr.Attika # 2008.10.30. 10:04

Az eljáró pénzügyőrök sem a magyar jövedéki törvényt, sem az "uniós direktívát" nem azok tartalma szerint alkalmazták. Ön nem követett el jövedéki törvénysértést.

tomahawk # 2008.10.28. 19:52

Üdvözlet mindenkinek! Akinek van tapasztalata vagy ötlete hasonló ügyben, kérem írjon valami bíztatót..
Röviden: Vállaji határátkelő (román-magyar) 2008.október 25. Beléptem Mo-ra személyautóval két közvetlen családtagom társaságában, majd kb. 15 m megtétele után két pénzügyőr megállít és kérdez: szállítok-e jövedéki terméket... Mondtam (én hülye) hogy egy liter házipálinka van nálunk (3-an voltunk az autóban), ami keresztapámtól származik (nem otthon főzte..) és a Ny-Európai országban dolgozó testvéremnél lesz a végállomása (munkatársak megkínálása a rendeltetése..). A vagyon buzgó őrei csak 2 kérdéssel tudtak erre reagálni: 1) Elismerem-e, hogy az én tulajdonom az anyag? 2) Tudok-e számlát mutatni?
Komolyan mondom, azt hittem nem Európában vagyok, köpni nyelni nem tudtam. Választhattam, hogy 20 ezer Ft. helyszíni (jogorvoslatról lemondással) vagy ha nem tudok/akarok kp-ban fizetni, lefoglalják az autót és min. 30 ezer lesz a bírság...
Felajánlottam, hogy kiöntöm a lefolyóba, vagy visszaviszem, és elmondtam, hogy fél éve munkanélküli vagyok (6 hónap x 0 Ft jövedelemmel), legyenek szívesek eltekinteni a hisztizéstől, de ezek mintha nem is emberből lennének ("be vagyunk kamerázva", "már benne van a rendszerben", "nem lehet mit csinálni" stb).
Nem ragozom.. Kérdés: Ki hogy reagálna le egy ilyen helyzetet? Tényleg nem lehet nálam felbontott zárjegy nélküli jövedéki termék (0,33 liter pálinka/ fő)? Mit mondanak vajon az Uniós direktívák? Tényleg meg fognak ezentúl büntetni minden határátlépésnél? (akinek az egész rokonsága határon túli, tudja, hogy lehetetlen nem elfogadni és áthozni/csempészni(?) a házibort, friss húst, tojást, pálinkát...)
Minden válasznak örülök (nem csak szakértők tapasztalatát várom)!

egy szabálysértő