Eljárás során keletkezett kts


anonim22 # 2008.12.08. 21:58

jó, utánanéztem ennek a fizetési meghagyás dolognak , így már értem miről van szó. köszi !

anonim22 # 2008.12.08. 21:15

nemtudom sehonnan hogy mennyi az ő része. így fogalmaztak, hogy egyetemlegesen kötelesek vagyunk megtéríteni a felmerült költségeket.
Így van valami alapja a követelésemnek ?
És ha aláiratok vele egy papírt, hogy elismeri hogy őt terheli a kts fele , és 'elfelejtette' kifizetni ezt ?

Immaculata (törölt felhasználó) # 2008.12.08. 20:45

Azt, hogy mennyi az ő része, azt honnan tudod? Nyilván az ítéletből. Erre alapozva adjál be a bíróságra fizetési meghagyást. Ha jogerőre emelkedik, kérhetsz végrehajtást, ha pedig ellentmond, akkor rövid úton, polgári perben megítélik neked.

anonim22 # 2008.12.08. 20:35

Üdv.
Ellenem folyó büntetőeljárás során keletkezett egy 6 számjegyű költség, amit tettestársammal (másodrendű vádlott) egyetemlegesen kellett térítenünk.

A másodrendű vádlott is ugyanúgy kapott csekket erről az összegről ahogy énis, én az egész összeget befizettem, a határidő utolsú napján, másodrendűnek esze ágában sem volt fizetni az ő részét (Kénytelen voltam befizetni helyette is, mert jött volna végrehajtó , hiába fizetem be a felét).

Bírósági nyíltnapon mondták a lehetőséget, hogy másodrendűtől visszaperelhető az összeg őt illető része. evvel kapcsolatban szeretnék tanácsokat kapni... Mennyire perelhető a mv , milyen indokkal, egyáltalán tényéleg perelhető-e, mennyi esélyem van, mi kell ehhez nekem stb.

köszönöm.