Nagyon Gyors válaszra lenne szükségem


monalisa1 # 2009.02.03. 17:57

Chrystal

Előfordulhat, hogy idejekorai a bemeneteled, mert lehet, hogy a cég még át sem küldte az anyagokat az önkormányzatnak, de azért próbálkozhatsz, érdeklődhetsz.

Chrystal # 2009.02.03. 17:56

Köszönöm szépen!Remélem szerencsével járok..!

ObudaFan # 2009.02.03. 17:52

bparipa!

Mivel a lízingelt autó nem a tiéd, hanem a banké, valóban nem vonható végrehajtás alá más tartozás fejében. Természetesen azonban ha nem fizeted a lízingdíjat, sosem szerzed meg a gépkocsi tulajdonjogát.

monalisa1 # 2009.02.03. 17:51

Egy közjegyzőnek semmi köze a szabálysértési dolgokhoz, ellenben az önkormányzat jegyzőjének már igen, lévén hozzá tartozik a szabálysértési ügyekkel foglalkozó alosztály. (A hivatal portáján úgyis eligazítanak majd hová- kihez is.)

Járj szerencsével.

Chrystal # 2009.02.03. 17:28

Köszönöm a válaszokat! Arra a döntésre jutottam, hogy holnap bemegyek az ehhez a kerülethez tartozó önkormányzathoz ahol a közjegyzőt találom! Elmondom a történteket és hogy a lakcímem is változott ahova küldenék a hivtalos levelet avagy csekket,meg persze hogy még nem múltam el 18éves,így saját jövedelmem sincsen és hgy megbántam mindent! Reménykedem,hogy tudok beszélni vele vagy közös dűlőre jutni,hogy semmi se derüljön ki..ne küldjenek sehova se levelet! 1 próbát megér!
Chrytsal

monalisa1 # 2009.02.02. 19:36

Tehát vagy az 1. vagy a 2. variáció lesz majd.
De is lehetséges, hogy az illetékes postai kézbesítő postahivatal vezetőjének irodájában egy "utánküldés" nyomtatványt kitöltesz 1 vagy 2 hónapra időtartamra szólóan - 2-3 ezer forint a fizetni való -, és ebben az esetben a posta dolga továbbküldeni bármely hivatalos levelet és/vagy pénzt, csomagot stb. (Ha letelt az 1 vagy 2 hónap, magától okafogyott a megbízás.)

monalisa1 # 2009.02.02. 19:30

Valamint természetesen csínáltass új lakcímkártyát, mert az elköltözést követően 8 napon belül köteles lettél volna rá...

monalisa1 # 2009.02.02. 19:29

Szólj annak a lakásnak (...) ahol fél évvel ezelőtt laktatok, hogy ha hivatalos leveled érkezik: 1. értesítsenek és te bemész a postára átvenni, 2. a postással tudassák a jelenlegi lakcímedet, így tovább tudja küldeni azt neked.

Chrystal # 2009.02.02. 19:01

..és mi történik ha ez a hivatalos csekk avagy levél nem jut el hozzám? .. a pár sorral lentebbi írásomban kideültek miatt! =/

Chrystal # 2009.02.02. 18:58

Köszönöm a válaszod! Háát igazából most nagyon be vagyok parázva mert sose csináltam tényleg ilyet,nemis tudom hogyan jutot eszembe! =/ és 17évesen szülőkkel élve kicsit gázos a szitu! nem tudom mit csináljak..vagyhogy hogy fogják fogadni a szülők,pontosabban édesanyám! ..és minthogy írta monalisa1 is szülőket is vinni kell majd magammal..stb! =/
az biztos h osha többet ilyet nem csinálok!
Chrystal

papucska # 2009.02.02. 18:45

Chrystal.2002-ben Tesco lopásom volt,10e ft-ra büntettek,de nem kellett akkor bemenni az önkormányzatba,és sehová sem.Csak kellemetlen volt,mert édesanyámhoz voltam akkor bejelentve,és jött a levél,és kibontotta,mert így beszéltük meg,hogy bármi levelem kibonthatja.De ez szivén ütötte őt.
Szóval biztos,hogy mégegyszer ilyet nem teszek.
Ildikó

bparipa # 2009.02.02. 18:23

Sziasztok kérdésem lennnne..

2004.10. óta ev vagyok. jól indult de sajnos nem ment.
2009 01 22-én adtam le. sajnos tartozássaal az apeh felé kb 1 m. ezen kívül van még 3 db hitelkártyám felhasznált hitelkerettel és nem tudom ezeket a tartozásokat rendezni.

Kérdésem a következő : van egy lízinges autóm is 2 éve az fizetve van rendesen én csak üzemben tartó vagyok a tulajdonos a bank. az autót ha fizetem akkor nem vehetik el ugye?

Ha a tartozásokat nem tudom már kifizetni akkkor mikor évül el?

regisztrált munkanálküli lettem 1 hete.

Előre is köszi.

Chrystal # 2009.02.02. 17:07

Egy nagy baj van,hogy a lakcímkárytámon lévő lakhely,a régi lakhelyem! Mármint fél éve költöztünk el és most kell majd újat csináltatnom!Annyira meg voltam lepődve meg kellemetlenül éreztem magam,hogy amikor édesanyámnak elmondtam a történetet,ő mondta hogy miért azt adtam oda?! Hozzáteszem a levelet amit majd kapok,így nem jut el majd hozzám! =/
Ilyenkor mit tudok tenni? Vagy mi fog történni ha nem kerül hozzám a levél? Bemenjek és csináltassak holnap egy új lakcímkártyát..? bár sok értelme nem lenne,max csak annyi hogy megvan az új!
Igen..egy életre megtanultam az biztos!..
Előre is köszönöm a választ és a segítséget!
Chrystal

monalisa1 # 2009.02.02. 16:59

Az önkormányzat szabálysértési előadójától fog majd érkezni egy hivatalos levél: adott időpontra "randevúra" hív a szüleiddel együtt, ahol is meghallgatja a történet tőled.

Mível a lopás ténye elvitathatatlan, kiró 10-30 ezer forint közötti szabálysértési bírságot, melyet vagy a szüleid fizetik be vagy te a "dugi" pénzedből. Sem a rendőrséget sem az iskolát nem szokták értesíteni - egy 2e Ft-os "esemény" nemigazán ok erre.

Az esetről a tanulság egy életre a tiéd!...

Monalisa
laikus hozzászóló

Chrystal # 2009.02.02. 16:31

Sziasztok!
Sajnos az történt,hogy a barátnőmmel bementünk a C&A-ba és épp csak nézegettük a fülbevalókat és nyakláncokat.­.amikor épp azt vettük észre h az egyik nyakláncon nem volt árcédula és semmi más!Gondoltuk akkor nagy baj nem sülhet el ha eltesszük! =( nem is tudom hogy juthatott ilyen az eszünkbe..! mikor sétáltunk volna ki,akkor hirtelen oda jött a biztonságiőr és félrehívott minket! bevitt egy szobába ahol elkérte a lakcímkártyámat és jegyzőkönyvet vett fel,mert a kamerán állítólag látta hogy mit követtünk el! Hozzáteszem a nyaklánc ára 2ezer ft volt! (csakhogy lássuk az értéket) Amikor felvette a jegyzőkönyvet hogy lopást követtünk el, meglepődtem (nemis tudom hogy miért,hisz számíthattam rá hogy ez lesz! =( ) Megkérdeztem hogy mit tudk tenni,hogy ne legyen nagy bajom belőle! Azt felelte a biztonságiőr vagy kicsoda,hogy elküldik a jegyzőkönyvet az önkormányzatra, a rendőrségre és az sulinkba is! Ez tényleg igaz? =/ Gondoltam csak pénzbüntetést kapok majd vagy valami ilyesmi!
Megérdemlem tudom,hisz „lopást“ követtünk el,hiába nem volt rajta árcédula se semmi!
Mit tudok tenni,hogy ne legyen nagy gondom belőle,és hogy a sulit se értesítsék! Hisz szeretnék továbbtanulni főiskolán és nem szeretném ha ez mind a rovására menjen!
Kb. milyen pénzbüntetésre számítsak,ha azt kapok és nem valami nagyobb bűntetést?!
Előre is megköszönném a válaszokat,nagyon fontos lenne számomra! Meghát nagyon megbántam!

kiszacsek # 2009.01.29. 19:41

szia allinone.csak szeretnem megkerdezni, mi volt a 2. foku tárgyaláson az itelet.sajnos en is hasonlo cipoben járok.felfugesztett alatt elkovettem egy 72000 ft-os csalást,es most várom a 2.fokot.azt mondták,ne nagyon számitsak arra hogy meguszom letoltendo nelkul,mivel felfugesztett alatt csináltam.ezert lennek kiváncsi hogy te mit kaptál?szia:andi

ObudaFan # 2009.01.28. 18:09

Ha a másodfokú bíróság megállapítja, hogy bűncselekményt követtél el, akkor lesz lehetőséged harmadfokra fellebbezni. Ha pénzbüntetést kapsz, akkor nem feltétlenül rendeli el a bíróság a felfüggesztett szabadságvesztés letöltését.

allinone # 2009.01.27. 22:35

Még annyi a kérdés, hogy ha a felfüggesztés letöltendő, de az ítélet pénzbírság, akkor elméletileg nem kell letöltenem a felfüggesztettet, ugye?

allinone # 2009.01.27. 22:10

Az alapszituáció:

2005 ápr. 16-án egy uzsorakölcsön miatt (melyet féltem elmondani a rendőrségen) csalás vádjával (összeg: 27000 ft!) kaptam 5 hó fegyházat 1 évre felfüggesztve.

Aztán ugyanazon a nyáron történt egy eset, melyben sikkasztással gyanúsítottak, de elszámolási vita volt, s így felmentettek.

Igen ám, de az ügyész fellebbezést nyújtott be, hiszen az általam átvett összeget (kb. 80 000 HUF) már csak a bírósági tárgyaláson adtam vissza (igaz, kamatostul) 2008-ban.

Álláspontom szerint, mivel nem rendelkeztem sajátomként a pénzösszeggel, nem követtem el a sikkasztás vádját, elszámolási vitáról volt szó, ezért fizettem vissza kb. másfél évvel később a kérdéses összeget.

Az ügy most másodfokra kerül, nemsokára nyilvános tárgyalás (szó szerint pár óra múlva) lesz. A kérdéseim:

Lehet ezt az ügyet harmadfokra vinni, ha másodfok akárcsak pénzbírságra is büntet és így végrehajtandóvá ítélik az 5 hónapot?

Milyen esélyek vannak jelen esetben, hiszen az elsőfok nem látta bizonyítottnak a bűncselekményt, új adat nem került feltárásra - hiszen nincs - tehát megváltoztathatja az elsőfok ítéletét?

Befolyásoló tényező-e, hogy azóta bírósági ügyem nem volt, pontosabban még rendőrségi sem?

Nagyon gyorsan kellene a válasz

köszi