3.foku tárgyalás.


ObudaFan # 2009.01.30. 10:40

Fordítva: halasztást akkor kérhetsz, ha el tudják bírálni addig, amíg nem kell bevonulnod. Praktikusan az ítélet jogerőre emelkedésével egyidejűleg, a bíróságon kérd. (Sőt, akár még a kihirdetés előtt kérheted, hogy ha esetlegesen letöltendő büntetés lesz, halasztást kérsz.)

A tanács elnöke a két évnél nem súlyosabb szabadságvesztés végrehajtásának megkezdésére az elítélt kérelmére fontos okból, különösen az elítélt személyi vagy családi körülményeire való tekintettel, legfeljebb három hónapra halasztást engedélyezhet.
Ha az elítélt betegsége az elítélt életét közvetlenül veszélyezteti, a tanács elnöke

  • a fent írt tartamú halasztást meghaladó, határozott ideig tartó halasztást is engedélyezhet,
  • az engedélyezett halasztást meghosszabbíthatja,
  • a két évet meghaladó szabadságvesztés végrehajtásának megkezdésére is halasztást engedélyezhet.

El kell halasztani - kérelem nélkül, hivatalból is - a szabadságvesztés végrehajtásának megkezdését annak a nőnek az esetében, aki

  • a negyedik hónapot meghaladó terhes, legfeljebb a szülés várható idejét követő hatodik hónap végéig,
  • hat hónaposnál fiatalabb gyermekét gondozza.
kiszacsek # 2009.01.29. 21:43

KOSZONOM SZEPEN A VÁLASZT. A HALASZTÁS MAX.MENNYI LEHET?AMIG EZT ELBIRÁLJÁK,ADDIG NEM KELL BEVONULNOM?

ObudaFan # 2009.01.29. 20:05

Ha elsőfokon minden vádpontban elítéltek (vagy csak egy vádpont volt, és abban elítéltek) , akkor fogalmilag kizárt, hogy te fellebbezhess harmadfokra.

Kegyelmet kérhetsz.

Halasztást is kérhetsz.

kiszacsek # 2009.01.29. 19:48

1.fokon ktam kisebb csalásert 9 honap bortont+visszakaptam a 4 honap felfugesztettet.fellebeztem enyhitesert.most várom a 2.foku tárgyalást.valoszinuleg letoltendot fogok kapni,mert felfugesztertt aslatt kovettem el ezt a csalást.azt szeretnem kerdezni,hogy ilyen esetben van lehetoseg fellebbezni 3.fokra?ha letoltendot kapok kerhetek 3 honap halasztást,VAGY ADHATOK BE KEGYELMI KERVENYT?