Kérem valaki segítsen!!!Kérem!!!


slacio # 2009.03.31. 14:09

Hoppá limma! Igazad van!

Akkor maradt az ösztöndíj, esetleg ha melózik az apa, onnan még lehet levonatni.

limma # 2009.03.31. 14:05

CSP-t csak középfokú oktatási intézményben tanuló "gyerök" után adnak

slacio # 2009.03.31. 14:01

Igaza van Csipkének!

Az apa főiskolai ösztöndíjának akár a felét is levonhatják.
Szülei biztos kapnak utána családi pótlékot, ahhoz szerintem sajnos nem lehet nyúlni...

Csipke # 2009.03.31. 13:53

A tartásdíjat az apa fizeti. Nem a jófejségén múlik, hanem törvényi kötelezettsége.
Ha elismerte a gyermeket és hajlandó is fizetni, akkor javaslom ügyvéd előtt írásba foglalni a megállapodást.

Ha vita van a tartásdíj fizetésre, akkor pert kell indítani tartásdíj megfizetése iránt. Ebben a bíróság panaszirodája tud segíteni (mármint a kereset megírásában), ha nem akar ügyvédet fogadni.

Üdvözlettel,


Csipke

Katja 24 # 2009.03.31. 12:53

Nagyon köszi!

limma # 2009.03.31. 12:47

Illetékes önkormányzat gyámügyi hivatala

Katja 24 # 2009.03.31. 12:43

Helló mindenki! Segítséget kérek!-vagyis csak egy infót!
24 éves Főiskolai hallgató vagyok, gyermekem született,akit egyedül nevelek. Apuka is főiskolai hallgató. Kaphatok így gyermektartási díjat?
Ha közvetlenül nem is tudtok segíteni: Hol érdeklődhetek? Köszönöm

Laslie # 2009.03.31. 10:47

Kedve bubusek!

Csak annyit fűznék a dologhoz,hogy a magánnyomozó nem végrehajtó.
Ezen kivül a díjbeszedő vállalatnál utánna tudsz érdeklődni, hogy az adott időszakban volt-e díjelmaradás . Ezt bárkinek megmondják és még ki is nyomtatják (500 ft)
Ezn kívül kiváncsi lennék hogy a főbérlőd fizetett-e adót a lakbéred után?

A HARC HÁT LEGYEN HARC

Szia
Laslie

Pjotr # 2009.02.05. 12:29

Ne foglalkozz velük, fizesd ki a 80-at és ha van valós tartozásod, akkor azt először konkrét bizonyítékokkal adják írásba.

bubusek # 2009.02.05. 12:17

Kedves Pjotr!
Köszi a gyors választ.
Odaadnám neki a 80 ezret, kb 3 részletben,arról írtunk is a kiköltözéskor papírt, de neki most már 200ezer kellene, mert miután kiköltöztünk, rá pár hónapra volt szerintük vmi melegvíz leolvasás miszerint az utolsó időszakra vonatkozólag 110 ezer vagyis valami 90 köbméter melegvíz elmaradásom volt, amit nem értek, mert a melegvíz díja benne van a távhő számlában,ami mindig volt rendesen fizetve. Ketten laktunk, egész nap folyatni kellett volna a vizet hogy ennyi elmaradásom legyen. Meg ugye nem fizetni semmit. A volt szomszédaim valami lebukásról beszélnek, miszerint volt egy kis gond a vízórával. Nem tudom, de ahogy este elnézegettem a szerződésen lévő tavalyelőtti óraállás több, mint amikor elhagytuk a lakást.Valószínű ezért nem viszik perre a dolgot, hanem próbálják ezt a gusztustalan módját választani a pénzhez jutáshoz.Szóval a rendőrséghez fordulhatok? Köszönöm mégegyszer a segítséget.
Bubusek

Pjotr # 2009.02.05. 12:06

Ez egy vicc, csak zsarolnak, mond meg neki, ha mégegyszer zaklatni mer, akkor feljelented a rendőrségen zaklatásért.
Ha nem száll re rólad, akkor nyugodtan menj el a rendőrségre és jelentsd fel.
A legjobb lenne valahonnan pénzt szerezni és ha tudod a főbérlő számlaszámát, akkor utald oda át neki a 80.000Ft-ot.
Vagy küld el postán tértivevénnyel, saját kezéhez.
Személyesen tanúk nélkül ne adj neki pénzt.

bubusek # 2009.02.05. 11:59

Köszönöm szépen a segítséget.
Nem tudom mi lesz a vége ennek a dolognak, de szavaitokból kivéve, nem is vagyok köteles ezzel az emberkével találkozni, és egyezkedni mégegyszer.Na az igazság az, hogy ő szorgalmazza az újabb találkozót, illetve mindenáron a volt társamat szertné megtalálni. Kicsit gyanús hogy ilyen kérdéseket tesz fel, hogy ő merre jár munka után, milyen részlegen dolgozik, stb...Nem tudom hogy lépnem kellene-e valamit ha továbbra is ilyen eszközökkel fordulnak ellenünk, vagy hagyjam a dolgokat maguktól folyni tovább. Nem hiszem hogy csak úgy leszállnának rólunk.Valószínű az lenne a legtisztább ha polgári perre mennénk, mert az aláírt tartozás 80ezer ft, míg amit ők akarnak behajtatni az 200ezer ft.Nem értem miért nem a jogi utat válasszák, de nagyon rossz érzésem van ezzel az emberrel kapcsolatban is, mert inkább néz ki behajtónak, mint magánnyomozónak. Kihez lehet fordulni, ha továbbra sem hagy békén?Egyébként a pasas mutatott igazolványt, de a mai világban ki tudhatja???

Egyjogász # 2009.02.05. 07:37

Kiegészítésül annyit, hogy én úgy tudom (lehet, hogy rosszul), hogy az adósságbehajtásól külön jogszabály nem is rendelkezik. "Adósságbehajtást" folytathat jogerős határozat alapján a bírósági végrehajtó, illetőleg a per eletti szakaszban ennek minősülhet az ügyvéd tevékenysége is. (Pl. fiz. felszólítás)

Egyébként az "adósságbehajtó" semmivel nem tehet többet hivatalosan, mint, amit a hitelező megtehet.

hunfrakk # 2009.02.04. 20:46

mit tehet egy magánnyomozó??

34. § A magánnyomozó a szerződés teljesítése érdekében

  1. adatot gyűjthet, felvilágosítást kérhet;
  2. az igazolvány bemutatását követően - külön jogszabályokban foglaltak szerint - az ingatlan-nyilvántartásban, az egyéni vállalkozói igazolvánnyal rendelkező vállalkozók központi nyilvántartásában és a cégnyilvántartásban nyilvántartott adatokról kivonatot, másolatot készíthet, ha arra a megbízó kifejezetten felhatalmazta. A megbízó felhatalmazása alapján a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásából és a közúti közlekedési nyilvántartásból adatszolgáltatást kérhet, ha erre a személyes eljárása esetén a megbízó is jogosult, feltéve, hogy annak szolgáltatását az érintett nem tiltotta meg vagy nem kifogásolta, vagy az államtitokról és a szolgálati titokról szóló törvény másként nem rendelkezik;
  3. kép- és hangfelvételt a kötelezettségeit meghatározó szerződés keretei között, az Avtv. adatvédelmi és személyiségi jogokra vonatkozó szabályai betartásával készíthet, illetve használhat fel;
  4. a más részére szóló zárt küldemény tartalmát csak a címzett vagy a feladó előzetes hozzájárulásával ellenőrizheti.

Forrás: http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…

hunfrakk # 2009.02.04. 20:42

A magánnyomozó ugyanolyan ember mint te vagy én, semmiféle extra jogosítványokkal nem rendelkezik, akkor sem, ha van díszes igazolványa.

Végrehajtást a bíróság rendel el és a bírósági végrehajtó foganatosítja.
Végrehajtó közbelépése előtt bírósági meghagyást küldenek az adósnak, hogy fizessen.

Szerintem a magánnyomozó is járatlan a jogban, vagy csupán meg akar félemlíteni, zsarolni stb.

Ne hagyd magad.

Munkahelyeden nem zavarhat elvileg senki - még a végrehajtó sem - egy kivétel: ha rendőrök bilincsben visznek el valakit, mert körözést adtak ki ellene (bűncselekmény esetén) - de erről szó sincs természetesen

bubusek # 2009.02.04. 20:18

Tisztelt Fórumozók!
Kérem valaki világosítson fel arról, hogy magánszemély tartozásai behajtására jogosult-e egy magánnyomozó? Illetve van-e hatásköre az ilyesmire?Nem igazán vagyok a törvényekben jártas.
Magánnyomozóval szeretnének behajtani egy tartozást rajtam, ami egy havi rezsitartozás a volt főbérlőm felé. Kifizetném én, részletekben.Az említett magán ny. akit a volt főbérlőm felfogadott szeretne velem megegyezni. Keresi a volt lakótársamat a munkahelyén, illetve mielőbbi fizetést szeretne részünkről. Annyit tudok hogy polgári peres úton behajthatják rajtam, de így , ilyen formában is?Elismertem a tartozást, nem is tagadta soha, fizetném is, csak részletekben. Kérdésem az lenne, hogy meddig mehet el egy magánnyomozó, illetve jogosult-e pénzbehajtásra. Mit kellene tennem. Azonkívül hogy kifizetni, mert azzal tisztában vagyok. Jogos-e a volt lakótársamat, illetve engem a munkahelyen ilyennel zavarni?
Kérem segítsenek. Köszönöm szépen.