Magánlaksértés, de meddig?


ObudaFan # 2009.05.05. 15:48

Kérj a perben ideiglenes intézkedést a lakáshasználatról. Enélkül bejöhet.

manocs.ka # 2009.05.04. 19:33

Kérdésem a következő: köteles vagyok-e tűrni anyósom zaklatását a férjemmel közös tulajdonú házunkban? Anyós nem él velünk, másik faluban lakik. Párommal válófélben vagyunk, veszekedések közepette, amit csak fokoz az anyós jelenléte,viselkedése. Ha itt van, folyton engem pocskondiáz, és elvárja, hogy mag nálunk van, én menjek el a háztól, vagy zárkózzak be a szobámba. Anyós már nem éri be annyival,hogy mindennek elmond, mostmár otthon érzi magát, használja a berendezési tárgyakat is, mondván, hogy az a fiáé (persze minden közös,csak nem anyóssal). Van-e valami törvény arra, hogy a számomra nem kívánatos személyt távoltartsam a lakásból? El kell-e türnöm, hogy anyós nálam akar uralkodni a maga vacka helyett? Kiutasíthatom-e, ha a fia beengedi? Vagy érezheti magát úgy mint otthon? Tehát használhat bármit, ha a fia engedélyt ad rá?
Köszönöm a választ!

Laslie # 2009.03.31. 10:24

El foglak keseríteni.
Ha a feleséged hívja fel az illetőt és még ráadásul az ő nevén vas a lakás is , akkor ha a fejedre állsz akkor is maradhat a nejed barátja.

Laslie

kadaj01 # 2009.03.05. 11:56

jura, ha esetleg feljelented, annak a majdani bíró a vagyonfelosztásnál ezt nem kifejezetten fogja pozitivan értékelni. Főleg na nő lesz a bíró, akkor kezdj el imátkozni. Mielött a féltékenység miatt meggondolatlanságokat csinálsz, számolj el tízig...

_Wasp_ # 2009.03.05. 10:03

Ha feleségem barátja a tiltásom ellenére beteszi a lábát, vajon megállípítható-e terhére a Btk. 176. §-ba ütköző bűncselekmény, vagy legalább annak szabálysértési változata, ha magánvádas indítványt terjesztek elő ellene?
nem

Ha még nem, akkor abban az esetben, ha felmegyek a lakásomba, és felszólítom feleségem barátját hogy azonnal hagyja el a lakást és ennek nem tesz eleget?
ha a másik tulajdonos engedélyezi, akkor nem.

joga csak addig tart, míg az én jogaimat nem korlátozza?
csak addig, de amit akarsz, az rendeltetésellenes joggyakorlás lenne.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

jura # 2009.03.05. 09:21

Érdekes kérdést vet fel a következő probléma. Feleségemmel együtt vagyunk bejelentve közös tulajdonú lakásunkba, de én feleségemtől külön élek, átmeneti jelleggel. Feleségem két gyermekemmel a közös lakásunkban lakik, én tartásdíjat fizetek, rendszeres kapcsolatot tartok a gyermekeimmel, a közös lakásunkba is rendszeresen ellátogatok. Még nem váltunk el és kifejezetten kikötöttem, hogy válás előtt a lakáshasználati jogomról nem kívánok lemondani. Feleségem barátjának megtiltottam, hogy közös lakásunkba betegye a lábát, ez egy email-váltással bizonyíthatóan meg is értette. Feleségem - aki tulajdonostársam (nagyobb tulajdonhányad az ő nevén van) alkalom adtán ennek ellenére be szeretné engedni barátját a közös lakásunkba. Tehát ő megengedi (vagy még hívja is) barátját, én viszont megtiltottam neki.
Ha feleségem barátja a tiltásom ellenére beteszi a lábát, vajon megállípítható-e terhére a Btk. 176. §-ba ütköző bűncselekmény, vagy legalább annak szabálysértési változata, ha magánvádas indítványt terjesztek elő ellene? Ha még nem, akkor abban az esetben, ha felmegyek a lakásomba, és felszólítom feleségem barátját hogy azonnal hagyja el a lakást és ennek nem tesz eleget? A tulajdonostársam ellenkező akarata semlegesíti-e az engem megillető lakásvédelmet (megillet?), vagy joga csak addig tart, míg az én jogaimat nem korlátozza?
Köszönettel
euroadler