Gyors tanácsot kérek!


Tvrytko # 2009.04.14. 17:38

Hol tudom megtenni?mert moderátort nem tudom hova kell ierni.

Ha ide akkor Megkérem ennek a fórumnak a moderátorát,hogy az előző hozzászólásból törölje a nevet ami a levél végén van.

Köszönettel:Luiz

Egyébként köszönöm a segítséget,a vaterával már felvettem a kapcsolatot 48 óra mulva igértek tájékoztatást.

Mégegyszer köszönöm.

ObudaFan # 2009.04.14. 16:43

Mielőtt jogi úton bármit tennél, kérd meg ennek a fórumnak a moderátorát, hogy a hozzászólásodból az ő nevét vegye ki, mert különben ő is tehet valamit jogi úton.
Egyébként leginkább olgári pert indíthatsz ellene, de szerintem előbb a vaterával próbáld meg felvenni a kapcsolatot, mert az kevésbé macerás és jóval gyorsabb.

Tvrytko # 2009.04.14. 16:38

Üdvözlöm!

Egy furcsa helyzetbe kerültem,egy aukciós portálon,amit szeretnék jogi útra vinni mivel nem valóságot tükröző tény miatt kerültem tiltólistára egy felhasználó végett.Nos a terméket 2009.04.06-án vásárolta tutajos43 nevű felhasználó.eddig minden rendben.a vétel linkje:

http://www.vatera.hu/…ew/index.php?…

Emailben küldtem a bankszámlaszámot ahová utalhatja a vételárat és a postaköltséget amire a következő válasz jött ime:
Feladó: xy cd (Felvétel a címjegyzékbe)
Címzett: Komáromi Zsolt
Tárgy: Re: Gyümölcsös program vatera
Érkezett: 2009.04.07 21:15

Tiszteletem!

Leghamarabb pénteken tudom befizetni a pénzt egy OTP - ben (más a számlavezető bankom), szerintem a húsvét miatt csak kedden fog megérkezni a pénz. Ha meglesz a befizetési bizonylat bescannelem és ekkor küldök majd egy mailt a címmel együtt.

Üdv: Bodó János

Nos ezután vártuk az utalást ami nem érkezett meg,postacímét sem közölte,Ma 8.18körül negatív értékeléssel illetett meg annak tudatában is hogy nem történt adásvétel közöttünk mivel 2009.04.14-én reggel elkészítette az értékelést,viszont a levélben keddre ígérte a termék árát,hogy megérkezik,ami bizonyíthatóan nem történt meg,postai utánjárással is bizonyítható hogy nem volt közöttünk kontaktus.Fizikai képtelenség,hogy Budapestre Sopronból felküldjem postai úton még aznap ráadásul reggel 8-kor megérkezzen.Ráadásul valótlan állítása miatt hátrányba is kerültem mivel aukcióim között aranyékszer stb volt amit nem tudok értékesíteni,és amíg a Vatera Piactér szakemberei inaktív módban tartanak,haszonszerzéstől esek el hosszabb-rövidebb ideig,és a becsületemen is csorba esett fórumon is kirakta az értékelésről a linket igy több ezer ember előtt megbízhatatlannak tüntet fel rossz hírnevemet keltve.

http://www.vatera.hu/…g/rating.php?…

Kérném segítségüket Jogi uton mit tehetnék

Köszönettel:Luiz

ObudaFan # 2009.04.14. 16:36

Tekintettel arra, hogy már a képek elkészítése is bűncselekmény volt, mindenképpen célszerű lenne egy védőt keresni.

Emberke22 # 2009.04.14. 14:25

Üdv ismét.

Barátom elküldte nekem az egész ügyet igy be is másolom ide, és igy várnék egy ksi segitséget. VAn benn pár ujdonság nekem is amiről énsem tudtam sokat. Előre is köszi a segítséget mégegyszer.

007 elején volt egy párkapcsolatom (akkor a lány 15 múlt én 20) nem egészen 3 hónapot voltunk együtt. közben készültek erotikus fotók. vége lett a párkapcsolatnak igaz nem valami szépen, de a képek neki is megvannak ő is tudott és tisztába volt a dologgal. rá legalább egy fél évvel megkeresték a lányt e-mailben és zsarolni kezdték hogy ilyen képeket szereztek egy számítógépról (sajátomról neten keresztül valószínüleg feltörték) ha nem megy el a találkozóra és nem csinálja azt ami a képeken látható akkor a képek menni fognak fel az internetre (www.goldengate.hu-ra). több e-mait is kapott. Megkeresett az e-mail-ekkel (kapásból rám gondolt h én tettem, de mondtam neki h nem így volt) a lánnyal közösen próbáltunk valami kiutat keresni de nem jutottunk semmire találkozóra nem ment el és azután se zaklatták így megnyugodtunk azt hittük vége.
2008 szeptember végén megláttam a képeket a bizonyos oldalon. leszedettem mással mert az én e-mailemre nem reagáltak. akkor is felhívott a lány h mit képzelek h feltettem ( volt egy kis összetűzés az akkori barátjával szerencsére semmi komoly) azután megint elcsöndesült a dolog. majd 2009 januárjában más oldalakra is felkerültek a képek (nem mind rakták fel de volt hogy 30-at volt hogy 6-ot köztük engem is) azokat megint sikeresen leszedettem, de sajnos a lány osztálytársai + még az iskola diákjai is észrevették és lementették és megindult a képküldés telefonon is. beszéltem a lánnyal telefonon mondtam neki h leszedettem a képeket mást nem tudok tenni. )elvileg a végefelé elhitte nekem a dolgot.) tisztába voltam mindig is azzal hogy az édesapja nyomozó a rendőrkapitányságon. viszont édesanyja a mai nap hívott telefonon hogy fel fog jelenteni, hogy én mit tettem.( nem tudom hogy a lány mit mondott az édesanyjának) Amit tettem az az ,hogy a képeket elkészítettük akkor közösen. Számítógépemen tároltam élő internet kapcsolattal, de ki nem adtam és nem raktam fel semmiféle oldalra.

ObudaFan # 2009.04.14. 13:57

Tiltott pornográf felvétellel visszaélés miatt, ha a leány nem volt 18, amikor a képek készültek.

Emberke22 # 2009.04.14. 13:51

üdv.

Ugy értettem hogy a barátoméknál volt egy házibuli. Akkor vette észre hogy valak iturkált a számítógépén ahol tárolta a képeket. Akkor még nem gondolta volna hogy valaki lemásolta. Csak rá pár héttel vették észre hogy fennvan a neten. Mi barátai persze megyünk tanuskodni ha szükség van rá, mert barátom hazugságvizsgáló alatt is vallaná hogy ő nem tette fel. Én azt a részét sem értem hogy milyen alapon jelenthetik fel?? Mit tett?? A képek neten már nincsenek fenm. Ilyen esetben mire számitson? Fljelentés ha lessz is az milyen büncselekmény miatt lehet?? Előre is köszönöm.

Sz.Márton # 2009.04.14. 13:30

Kedves Emberke!

A "valahogy kijutottak" és "de mi tudjuk hogy nem ő volt", rendkívűl megnehezíti a tisztánlátást, még a hatóságoknak is. Ha barátként, de az igazság oltárán akar segíteni másokkal együtt, akkor tanúként mondják majd el (ha kell)mire alapozzák, hogy Ő nem lehetett az elkövető (egészen biztosan kétséget kizáróan, ez azért vitatható lesz) és mivel bizonyítják ezt, sőt esetleg tudják-e hitelt érdemlően ki volt. Mert az kizárná a barát tettét. A semmit nem tudok pontosan csak úgy kijelentem, mert barátom - nehezen tanúsítható. A "család fel akarja jelenteni" rész is tisztázásra szorulhat, főleg mikor, hol és miért.. vagy csak mondják.

ObudaFan # 2009.04.14. 13:24

Ha a leány nem volt 18 éves a képek elkészítésekor, akkor az elkészítés is bűncselekmény volt. Ha meg volt annyi, akkor az interneten való közlés sem volt az, bár egy jelentős kártérítési igényt megalapozhat. Nem a barátodnak kell bizonyítania, hogy ő mit nem tett, hanem annak kell bizonyítania, hogy ő tett valamit, aki ezt állítja.

Emberke22 # 2009.04.14. 13:17

Üdv. egy kérdésem lenne. Van egy barátom aki a volt barátnőjével csinált "akt" képeket. Nos ezek a képek valahogy kijutottak más emberekhez, és ezek felkerültek a világhálóra 18 éven felülieknek való oldalakra. A baratomék szakitottak miután ez kiderült, és a volt barátnője azzal gyanusitja hogy ő tette fel a képeket direkt. Ez 2008 szeptemberben volt. Most 2009 áprilisában tudták meg a lány szülei hogy valójában mi is volt az indok a szakitásra, hogy a képeket feltették a netre. És most a család fel akarja jelenteni az ismerősömet emiatt. A képeket közben törölték az internetről, de itt a városban suliban terjednek a képek. Sajnos bizonyitéka nincs hogy nem ő tette fel a képeket de mi tudjuk hogy nem ő volt az. Egy kis segitséget kérnék hogy most mire számitson

Előre is köszi.

Bandi81 # 2009.04.09. 11:57

Nem tudtam előre, de a pénzt még nem tudtam visszaadni és sürget. Szó sincs arról hogy ne akarnám visszaadni.

limma # 2009.04.09. 10:28

Ez csalás?

Előre tudta, hogy nem akarja szállítani a cuccot, vagy nem tudja kifizetni a pénzt?

Szerintem egyelőre polgári jogi téma

Bandi81 # 2009.04.09. 09:24

értem, köszönöm a választ, remélem ha egy részét tudom neki küldeni, egyenlőre eltekint a dologtól és igyekszem a maradékot is összeszedni. Máskor meg nem csinálok ilyet.

ObudaFan # 2009.04.09. 09:15

Az enyhítő körülmény.

Bandi81 # 2009.04.09. 09:13

és ha közben egy részét el tudom neki küldeni?

ObudaFan # 2009.04.09. 08:55

Csalás miatt elítélnek. Szabadságvesztés nem lesz, de 30e-nél jóval többe fog kerülni.

Bandi81 # 2009.04.09. 08:28

Hello!
Történt velem egy olyan, hogy egy közismert internetes oldalon hirdettem valamit eladásra. A nyertes licitáló kifizette, de én igazából abbó akartam fedezni, amit küldött. Tudom ez nem volt fair. Aztán én mégsem tudtam beszerezni a dolgot, így visszakérte a pénzt. Sajnos elkövettem a hibát, hogy közben elköltöttem. Ezt megírtam neki, beismerve, hogy mit csináltam. Kértem, hogy várjon néhány hetet, összeszedem a pénzt, nem fogok vele meglógni. Ő feljelentést helyezett kilátásba, ha x ideig nem fizetem ki. Sajnos nekem több idő kell hozzá, írtam is neki. Csalónak gondol, nyilván. Folyamatosan tartom vele a kapcsolatot, nem bujdosok, a tartozást elismertem, csak az idő, ami számít. Mi fog történni, ha netán feljelent annak tükrében, hogy együttműködő vagyok kapcsolattartásban is + emailban ígéretet tettem a kifizetésre. Ha megteszi, engem elvisznek erővel dutyiba? Mert nem akarom ezt, mondtam is neki, hogy próbáljuk megoldani, igyekszem fizetni, de csak részletekben megy, de az első részlet is az ő általa megadott határidőn kívülre esik már. Ő jövőhétre akarja, én meg 3-4 hét alatt tudnám megoldani. Az összeg 30000 forint. Kérem aki tud adjon tanácsot, mert azért bűnöző nem vagyok, csak elrontottam ezt nagyon.