Rendőrségi Idézés


Főlökött # 2009.04.25. 12:32

Tisztelettel

Tomi01 -el teljesen egyetértek.

Annyi hozzáfűznivalóm lenne, hogy ha már berángattak, és ott voltam, utazási költségeim megtérítését kértem volna.

---------------
  • Lökött
Tomi01 # 2009.04.21. 19:38

Annyiszor idézhet be ahányszor szükségesnek találja. Ha az idézés ellenére nem jelensz meg és ezt alapos okkal nem mented ki, akkor elő is vezettethet a saját költségedre.

Zamia # 2009.04.21. 17:50

Tisztelt Segítő!

A kérdésem a következő: pár hónappal ezelőtt történt egy kis koccanásos balesetem, amely így utólag már szót sem érdemel, de akkor abban a szituációban úgy láttam jónak, hogy rendőrt hívok.
A problémám a következő: beidéztek tanúkénti meghallgatásra az illetékes rendőrkapitányságra egy adott napon reggel 9 órára. Én természetesen meg is jelentem, amikor is pontosan egy órányi várakozás után derült ki, hogy az a rendőr aki beidézett és a meghallgatást tartotta volna nincs is benn a rendőrőrsön. Helyette senki nem végezheti el a meghallgatást, mert "minden papír nála van".
Szerintem egyszerűen elfelejtette, hogy "dolga van", és a kolléganőjén keresztül telefonon elkérte a mobilszámomat új időpont egyeztetés miatt.
Semmi bocsi, elnézést, vagy hasonló!
Igazolást kértem arról, hogy ott voltam, mert a munkahelyemről jöttem el, szabadságot ilyesmi miatt nem kívánok igénybe venni, valamint elmondtam ott a kolléganőnek aki az igazolást adta, hogy ne hívjanak fel legalább két napig, mert úgysem jövök be, és majd szétdurrantam az idegtől.
Ennyire lesz..ni a becsületes állampógárt!!!
A kérdés: Berángathat meghallgatásra ahányszor csak akar? És nekem mennem kell? Mi van ha többet nem megyek, az igazolásra hivatkozva?
Üdvözletem, válaszát előre is köszönöm.