Vád videofelvétel alapján


larifari # 2009.10.01. 12:00

Köszönöm szépen, így már nyugodtabb vagyok! 8)
Remélem, jól alakul majd az ügy, már amennyire ezek után lehet.
Köszönet mégegyszer, Jack!

jack4 # 2009.10.01. 11:22

A könnyű testi sértés és a magánlaksértés magánindítványra üldözendő bűncselekmények. Ezek megvalósulása esetén a sértettnek nyilatkoznia kell a magándítványról, melyet már a feljelentésben rögzíteni szoktak.

A szem. szab. megsértése és a kényszerítés azonban hivatalból üldözendő cselekmény, vagyis ha a hatóság tudomására jut - akár a feljelentésből - köteles megindítani az eljárást, függetlenül a sértett akaratától.

A te ügyedben mindkettő megtalálható, ezért a szem.szab. megsértése és a kényszerítés miatt a hatóságnak hivatalból folytatni kell az eljárást, de ha úgy nyilatkoznál, hogy a mésik két magánindítványos bcs. miatt nem kéred az elkövetők felelősségre vonását, akkor azokért nem felelnek.

Viszont bárhogy is lesz, a hivatalból üldözendő cselekmények miatt a rendőrségnek a nyomozást le kell folytatni és nem küldhetik meg egyszerűen a bíróságnak a feljelentésedet.

A magánlaksértés megvalósulhat akkor is, ha az elkövetőt korábban többször beengedted a lakásodba.

larifari # 2009.10.01. 08:36

A magánlaksértést kifelejtettem a felsorolásból.
A rendőr szerint nem volt, mert ha többször beengedtem korábban a barátomat, akkor nem az.
Lehet abból hátrányom, hogy magánindítványként kezelik ezeket?

Kértem a kút központját, hogy vegyék magukhoz a felvételeket, erre most mondják, hogy ott van a kúton cd-re kiírva. Hihetetlen.

Tanú lehet a két kutas, akik végigmozizták.
Mintha két amőbának üvöltöttem volna, hogy hívják a rendőrséget. 8(

jack4 # 2009.10.01. 07:58

"Könnyű testi sértés, 8 napon belüli, plusz személyi szab. megsértése, kényszerítés."

Hát, ha ezt a feljelentést elküldik a bíróságnak, lesz röhögés (vagy inkább sírás).

Szerintem ebben elrendelték a nyomozást és bárki bármit mond, a felvételre szükség lesz. A nyomozás során ugyanis be kell szerezni minden rendelkezésre álló bizonyítékot, nem mondhatják azt, hogy erre úgysem lesz szükség. Különben is, tanúk hiányában majd te fogod az elkövetőkkel szemben bizonygatni, hogy "de igenis úgy volt ahogy mondtam".

larifari # 2009.10.01. 07:12

Nem értek hozzá, a feljelentés végén az áll "magánindítványomat előterjesztem". Azt mondta a rendőrbácsi, hogy egyenest a bíróságnak küldik, ők rendelnek majd el nyomozást, ha jónak látják. Könnyű testi sértés, 8 napon belüli, plusz személyi szab. megsértése, kényszerítés.
Azt hittem, a rendőr tudja, mit csinál...
Mikor mondtam neki, hogy bekérettem a kút felvételeit, akkor azt mondta, nem lesz rá szükség, így is hisz majd nekem a bíróság. Csak ugye nem mindegy, hogy a bíró esetleg látja a felvételeket, vagy csak az elmondásomra hagyatkozik.

jack4 # 2009.10.01. 07:04

Azt nem értem, hogy amit nagyvonalakban leírtál az mitől magánindítványos cselekmény? A személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének gyanuja megállapítható, ha akaratod ellenére kirángatnak a kútról és betuszkolnak egy kocsiba. Ha így van a feljelentésben, akkor ebben kellett volna elrendelni a nyomozást.

larifari # 2009.10.01. 06:37

Kedves Obudafan és Jack!
Köszönöm a válaszokat!
Magánindítványként vette fel a rendőrség a feljelentést, tehát nyomozást a bíróság rendelheti el, az pedig nem néhány nap...
Felvettem a kapcsolatot a kút központjával, és kértem, vegyék magukhoz a felvételt a hatóság megkereséséig, különben 30 nap múlva törölnék.
Remélem sikerül, ugyanis az elkövető jóban van a kutasokkal és elképzelhető, hogy már töröltette. Persze az eltűnés ténye is engem erősítene a bíróságon, de könnyebb lenne a felvétel birtokában.

jack4 # 2009.09.30. 17:38

larifari: ha a feljelentés megtételétől számítva három napon belül dönteni kell a nyomozás elrendeléséről és azzal nyomozati szakba kerül az ügy. Ha a feljelentésben említetted ezt a bizonyítékot, akkor annak lefoglalásáról soron kívül intézkedniük kellett volna, halaszthatatlan nyom. csel.-ként, mivel a késedelem azzal a veszéllyel jár, hogy megsemmisül a bizonyíték. Mindenképpen utána néznék, hogy a lefoglalás megtörtént-e, és ha nem, sürgetném.

ObudaFan # 2009.09.30. 17:18

Jelezd a nyomozó hatóságnak, hogy halaszthatatlan nyomozási cselekményként szerezzék be a felvételt.

larifari # 2009.09.30. 09:36

Üdv.
Benzinkúton a kamera rögzítette, hogy nekem esnek és kirángatnak onnan, aztán a shop előtt betuszkolnak egy autóba.
Meddig őrzik meg a felvételt? Feljelentést megtettem, de mire nyomozási szakaszba érnek, talán le is törlik vagy töröltetik...
Jótanácsok?

Köszönöm

Szilágyi Károly # 2004.01.26. 10:00

Tisztelt Jocika!

Kérem ezt a témát ne nyissa meg további topikokban, a kérdésére már válaszoltak itt:
http://www.jogiforum.hu/forum/31/1942

Köszönöm.

Shán # 2004.01.26. 09:45

A shop előtt álltál és nem a kútnál a teljes felvétel alatt és ezalatt az idő alatt a kártyád szerint megtankoltál?

Jocika # 2004.01.20. 07:31

Köszöntök minden olvasót !
Tanácsot kérek a következő ügyben.
Hűtlen kezelés cimén fegyelmit inditott ellenem a munkáltatóm.Az eljárás alapja:Az általam vezetett szog.gépkocsihoz kiadott üzemanyagkátyával x.napon x időben történt fizetéskor a benzinkut biztonsági kamerája álltal készitett felvétel szerint a gk a shop előtt állt,nem a kutoszlopnál.Kérdésem az,hogy ez elegendö bizonyiték a fent emlitett vádhoz ?
Köszönöm ha valaki tanácsot ad.
Azt még hozzáteszem,hogy Hiv.Katona vagyok