„Érdekes vevő”


monalisa1 # 2009.05.07. 21:02

Így igaz. Tele az internet ingatlanhírdetési oldalakkal, de az ujságokban is rengeteg ajánlat található, vagyis csak rá kell szánni némi időt a tudatos kutakodásra. Az ingatlanos irodát meg messze el kell kerülni...

Fordított esetben, vagyis ha valaki eladni akar egy ingatlant, a net-en számtalan helyen ingyen is meghírdetheti azt, és nem kizárt, hogy "innen" lesz a vevő. Ezzel szemben az ingatlanos akár hoz vevőt akár nem, esetenként komoly pénzért tartja a markát...

"Lisa"
laikus hozzászóló

Főlökött # 2009.05.07. 17:24

Tisztelettel

Pszichiátriai esetek vanak, de :

  • kinézzük, környéken érdeklődünk, megkérdezzük ki a tulaj, megtudjuk, megegyezünk.....
  • visszaellenőrzés, illetékes Földhivatal.
  • Megtetszett, minden jó és szép, meg is tudtunk egyezni a TULAJDONOSSAL, aki a tulajdoni lapon szerepel.....( olvassuk végig a tulajdoni lapot, jelzálog....egyéb bejegyzés! )

Mivel vevők vagyunk ügyvéddel közösen, szerződést kötünk. Nem kell oda egy felesleges harmadik, aki csak a pénzre hajt, vagy a jutalékra....

-----------------
  • Lökött
foglaltvoltamitakartam # 2009.05.04. 08:23

Hasonló nekünk is volt. Ingatlanos - mondanom sem kell.
Kinéztünk egy szép kis házacskát, 8,5 millióért. Felhívtuk az irodát (annak a száma volt meg), és vissza is hívott a közvetítő, majd mondta, hogy hát megmutatja. El is mentünk a címre.
Már kezdetben gyanús volt, hogy jó nagy a ház. De sebaj, hát megnézzük.
Közben, mikor fel-alá mászkáltunk, és megtudtuk a ház jobbnál jobb paramétereit, elkezdett mocorogni bennem a kétség. De azért megnéztük. 210 m2-es ház, tetőtér beépítéssel, két garázzsal, a bútorok egy része marad (már az volt vagy egy millás érték), stb.
Sebaj.
A végén rákérdeztünk az árra: 24 milla. :D

Ekkor szóltunk a közvetítőnek, hogy ez biza nem ám az a ház, amit mi meg akartunk nézni. Mi egy 8,5 millás, 75m2-est akartunk látni, nem egy 24 millás 210 m2-est.

Ekkor elkezdte magyarázni, hogy az pedig milyen jó, és szép, meg igencsak megéri. Mikor mondtuk, hogy épp az a célunk nekünk is, hogy kisebbet vegyünk, nem fogunk egy a meglévőnél is nagyobbat venni, tovább erőlködött.
Ekkor jött, hogy az pedig nagyon jó, és ha nincs rá pénz, hitelt kell rá felvenni, meg minden.
Kb. 20 percig próbált győzködni minket levakarhatatlanul. Szegény tulajok meg csak néztek kerek bociszemekkel. :)

A ráadás akor jött, mikor egy héttel később felhívott minket, hogy "Akkor döntöttünk-e?" Gyorsan meg is kérdeztük, hogy "Miről?".
Hát a házról. A papirokat ő már elkészítette, már csak alá kell írnia a két félnek, meg utalni kell a pénzt, és kész is vagyunk. (Mondanom sem kell, hogy a 24 millás házról beszélt.)
Ekkor felhomályosítottuk, hogy ez biza nem az a móka lesz, és - kemény az élet, de - hiába írogatta meg előre a papírokat.
Szóval aranyos volt. :)

Tomi01 # 2009.05.04. 07:36

"Vannak még idióták!"

Egyre több ilyen "ember" van. Már hungarikumnak számít, hogy mindenki hülyének nézi a másikat és azt gondolja, hogy őt a teremtő valamiféle természetfeletti intelligenciával áldotta meg.

"ő is meg AKARTA mutatni nekem"

Én meg a lottón akartam nyerni.:-)

Mókusélet # 2009.05.04. 07:05

ezek nem normálisak....velem ez esett meg:
lakást kerestem,több hirdetést néztem, aminek a paraéterei megfelelőek voltak.
Felhívtam A.-t kiderült ingatlanos.Megbeszéltem vele,hogy hol találkozunk és megmutatja a lakást stb. Írtam B-nek egy e-mailt aki szintén ingatlanos (egyébként a hirdetésből nem derült ki) aki vissza írt, hogy itt van a lakás, de pontos címet nem adott.Gyanús lett és rákérdeztem, hogy nem az a lakás-e, amit A is megadott.Kiderült, hogy de, több ingatlanosnak is kiadta a tulaj.Szépen megköszöntem, mondtam, hogy köszi, de ezt egy másik ingatlanossal már megnézem.
Onnantól elszabadult a pokol, fenyegető leveleket, telefonokat kaptam, hogy nekem akkor is fizetnem kell neki,mert ő is meg AKARTA mutatni nekem a lakást stb.Odáig ment a dolog, hogy megfenyegette a tulajt és a másik ingatlanost is.:-) Vannak még idióták! :-)

Tomi01 # 2009.05.04. 06:41

Árulom az autómat 6,2 M Ft-ért. Múlt héten kedden megnézte egy kereskedő és azt mondta, hogy 5,2 M Ft-ot ad érte. Mielőbb le akartam rázni, ezért azt mondtam neki, hogy ha jobb ajánlatot nem kapok, akkor talán odaadom annyiért. Szombaton felhívott, hogy vasárnap adjak neki végleges választ, mert nagyon kéne már neki. Vasárnap délelőtt megnézte egy magánszemély és letett érte 10% foglalót. Ezután felhívtam a kereskedőt, megmondtam neki, hogy elviszik sokkal jobb áron. Erre elkezdett fenyegetőzni, hogy köztünk valamiféle szóbeli megállapodás jött létre, miszerint odaadom neki a fenti áron, 2 tanúja is van aki hallotta. Ketten voltak megnézni, valószínűleg ő az egyik.:-) Azt is mondta, hogy ő időközben már kölcsön kért rá és ezért kártérítési pert akaszt a nyakamba. Azt is hadoválta, hogy még én fogok tőle bocsánatot kérni amiért nem adom oda. Nincs kérdésem, csak leírtam az esetet.:-)
Aznap diétás ételt adtam a 4 kutyámnak és szabadon engedtem őket a területemen.:-)