szabálysértés vagy bűncselekmény


jack4 # 2009.05.13. 12:26

Akkor lesz bcs., ha a kirendelt szakértő véleménye alapján valamelyik gépkocsivezető felelőssége megállapítható.

crisboy # 2009.05.13. 10:59

Még nincs határozat, hogy ki a felelős, mivel folyamatban levő ügyről van szó. A kérdést akkor úgy teszem fel, hogy a rendőrségnek mikortól kell egy folyamatban levő szabálysértési ügyet bűncselekménynek nyilvánítania.

ObudaFan # 2009.05.13. 10:49

Ha valamelyik autós a felelős, akkor ez már nem szabálysértés, mert van súlyos sérülés.

crisboy # 2009.05.13. 10:34

A következő kérdésben szeretnék segítséget kapni. Tavaly decemberben a feleségemet elütötte egy autó. Ő kerékpárral közlekedett, és balra akart bekanyarodni, egy egyenrangú útkereszteződésben. A dologban két autó érintett, meg a feleségem. Az első autó megelőzte, a második ütötte el. Az autókat egy egy férfi vezette, akik egymás kollegái. Az elmondásuk szerint (mivel más szemtanu nem volt, a feleségem meg azóta is kómában van, súlyos agysérüléseket szenvedett) a feleségem a két autó közzé kanyarodott be. A vallomásuk csupa ellentmondás (pl. azt vallották hogy 30-40km/h -val mentek, és az autó 14m féknyomot hagyott az aszfalton, ami alapján a szakértő 50-55km/h sebességet feltételez). A helyszínelő rendőr megállapította, hogy a feleségem a hibás, és a rendőrség ezzel le is akarta tudni a dolgot.
A kérdésem a következő a rendőrség még mindig szabálysértési eljárás keretén belül "vizsgálja" az ügyet, ez az ügy meddig szabálysértés, és mikortól számít bűncselekménynek?