Pecabot lopásért Tököl, majd halál


ObudaFan # 2009.05.25. 09:25

"lopásért és garázdaságért ítélték el."
http://www.origo.hu/…alkorut.html

Maradjunk annyiban, hogy a bírói ítéletet akkor tudjuk megvitatni, ha legalább a tényállását ismerjük. A hazai börtönviszonyok tarthatatlanságával már egyet lehet érteni.

justizmord # 2009.05.24. 21:50

A TV-ben láttam, hogy egy 19 éves embert öltek meg tavaly Tökölön a cellatársai. Szerdán került be, szombaton halott volt. Öten voltak a zárkában, ő és még négy másik. Többször ki kellett elégítenie a többi 4 zárkatársát, valakiket kézzel, másokat szájjal, orálisan. Végig sírt, ezt vallották a nevetgélő vádlottak tegnap.

Én az egészet nem értem.

Először már azt nem értem, hogy egy pecabotlopásért miért kerül valaki börtönbe. De tényleg. Az értékhatár az szerintem inkább a szabálysértési sávba tolja az ügyet. Az meg nem börtön. De még ha értékesebb botot is lopott... Akkor is csak vétségi kategória kellene lennie, az meg nem gyakori, hogy vétségért letöltendő szabadságvesztés.

Miért nem pénzbírság, miért nem felfüggesztett szabadságvesztés?

Nézi valaki a kirívó bírói döntéseket? Miért vannak kirívó bírói döntések?

És miért nem lehet a nehéz bűnözőket és a pecabot tolvajokat külön tárolni? Miért raknak gyilkosok mellé pecabotosokat?

Miért kell 5 embernek egy cellában lennie, ahol már kialakulhat a falka effektus, pláne 4 összeszokott rab mindig az 1 újonnan jött ellen van. Miért kell 4-1 arányt generálni?

És mit csinált az őrség, hogy a különböző orális kielégítéseket nem vették észre? És a kivégzést, ami két részletben történt, mert először leszakadt?


Iniuria non excusat iniuriam