Családtag Vallomás?


jack4 # 2009.06.16. 18:04

Vannak olyan bűncselekmények, amelyekre a tv. feljelentési kötelezettséget ír elő, de a kábítószerrel visszaélés nem ilyen. Nem köteles a szülő feljelenteni a gyermekét.

None_ # 2009.06.16. 16:14

Én nagyon hamar megbocsájtok az embereknek, de nem kerültem még az ön helyzetébe, és nem is szeretnék soha, mert egy gyermek elvesztése egy szülő számára szerintem a legnagyobb veszteség, és a legtöbb fájdalmat okozza.

  • Akkor tud az emer igazán megbocsájtani ha meg van a lehetősége hogy igazán megboszulja de ő a megbocsájtást választja.

Azér a család intézménze nagyon fontos, csak sajnos a mai világban ahol a pénz az úr, már teljesen a háttérbe szorult.

Ha elmult 18 éves akkor a törvény szerint ő már tudja, hogy mit akar, tehát ez az ő személyes döntése, azért 15 évet bujkálni se kevés és minden nap azzal élni, hogy akarmikor be kerulhet a börtönbe, amitőr retteg.

Itt most más a probléma, konkrétan kender termesztés saját használatra, tehát a kerdés az, hogy ha a szülő is tud a dologrol akkor ő bunrészes-e vagy terheli-e valamilyen feleőség hiszen a saját hazában is történik.

Hogy most a kender jó vagy nem jó ez teljesen más kérdés és erről lehetne vitatkozni nagyon sokat de az nem változtat a tényen hogy illegális.

Az én és a szüleim álláspontja az hogy itt nincs áldozat.

semmi # 2009.06.16. 04:57

Tudomásom szerint nem köteles, de mivel anya vagyok s mindig úgy neveltem a gyerekeimet, hogy ha rosszat csinálnak azért vállalni kell a következményeket, már felnőtt, de ha bármilyen apró dolog is amit rossznak lehet nevezni, ő felvállalja!
A fiamat 3 éve elvesztettem 19 éves volt, mert egy részeg 170-es sebességgel beléjük rohant,esélyük sem volt!
Mit csinált a bűnös édesanyja, tagadta, hogy nem tudja hol van, mert nem vonult be börtönbe.2 évig bujkált s erre most a kiszabott 3 év 2 hónap börtön még!
Szerintem a tetteinkért vállaljuk fel a felelősséget,könnyebb a lelkiismeretnek az embernek.Ha büntetés jár érte azt tessék felvállalni!Nagyobb szégyen nem felvállalni!Milyen ember az aki nem meri felvállalni!

None_ # 2009.06.15. 22:16

Hello,

A kérdésem a következő:
Köteles-e a családtag vallomást tenni, vagy jelenteni egy bűncselekményt?

Pl: Ha egy családtag (anya / apa) látja / tudja hogy a gyermeke büncselekményt követ el (rablás / lopás / drogkereskedelem / stb) akkor köteles e azt jelenteni a rendőrségen, illetve ha nem teszi meg mik a következményei?

Köszönettel, None_