Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


Online jogi tanácsadás

Dr.Attika # e-mail 2018.09.25. 11:21

Szép napot!
Gondolom több millió forintról van szó. Talán megérné egy helyi ügyvédhez fordulni a tényelőadással és megbízást adni a jogi képviseletre. Gondolja, hogy ezen a fórumon a részletek ismerete nélkül valaki is érdemi választ tud adni. Eleve az ügylet elején szükség lett volna jogi képviselő megbízására.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

sanesz # e-mail 2018.09.25. 07:53

Szep napot!

Az alábbi problémával, kérdéssel fordulok Önökhöz:

Majus 4-en eloszerzodest kotottunk egy epitesi vallalkozoval kesz csaladi haz megvasarlasara.
A szerzodesben majus 25. volt a hatarido a tervek e-naploba valo feltoltesere.
A kivitelezo a szerzodesben vallalta, hogy augusztus 10-ere a haz teto alatt lesz es vegleges szerzodest kotunk, hogy elni tudjunk a cserepotlo illetekkedvezmennyel.
A szerzodeshez rogzitettuk, hogy hazhoz meg egy garazst kerunk, igy a tervek meg nemileg modosulnak.
A kovetkezo heten talalkoztunk is az epitesszel, egyeztettuk az valtoztatasokat.
Azonban ezutan semmi nem tortent 2 honapig. Hiaba mozgattunk meg mindent, a kivitelezo nyugtatott bennunket, hogy kesz lesz idore.
A tervek csak augusztus 1-en kerultek az e-naploba igy most a kivitelezo csak oktober 15-re vallalja, hogy teto lesz a hazon.
Igy azonban mar a hitelfelvetelre vonatkozo jogszabalyvaltozas miatt nem kapunk akkora osszegu hitelt amelyre szukseg van.
Ha viszont elobb szerzodunk, akkor elbukjuk az illetekkedvezmenyt.
Mas problemak is voltak, jogtalanul kovetelt olyan tetelekert plusz penz, amelyek szerepeltek a terven, valamint az epitesztol tudjuk, hogy a kivitelezes minosege is aggalyos.
Ezek tenyezok miatt felmerult, hogy elallnank a szerzodestol.
10% foglalo es 10% vetelarreszlet kerult befizetesre. De ugyvedunk szerint aggalyos, hogy egy jelzalogervenyesites soran( az eloszerzodesben a kivitelezo hozzajarult, hogy jelzalog keruljon az ingatlanra a javunkra) a birosag a foglalo visszafizeteset is jogosnak tartana-e.
Ez valoban igy van?
Kotelesek vagyunk folytatni, holott a kesedelem miatt szamunkra igen elonytelenne valt a vetel?
Hangsulyozom, nem varjuk a foglalo ketszereset, csak a befizetett osszeget szeretnenk visszakapni vagy latni a sorsat, hogy a jog szerint mire szamithatunk.

nickname07 # e-mail 2018.09.19. 19:38

Szép napot!
Az én problémàm az, hogy a szüleim válása során a bíróval nem volt lehetőségem beszélni, annak ellenére, hogy a tárgyalások hosszú évekig elhúzódtak. Amikor az ügynél szóba került, hogy kinél legyek elhelyezve a bíró az apámhoz ítélt meggondolatlanul. 14év alatti voltam akkoriban, tehát meg se kérdezték tőlem, hogy én mit szeretnék. A lakáselosztás szintén sokáig húzódott, egészen addig, hogy már voltam elég idős a választáshoz, úgyhogy megkértem anyukámat, hogy intézkedjen. Nagy nehezen el lettem helyezve nála. Majd később a lakásfelosztás is megtörtént, (a bátyám apámmal maradt),apám kapta a lakást. Anyukám a lakás értékének kb.negyedét kapta meg. Kilakoltatottnak éreztem magam, pedig még csak 15éves voltam. Kibéreltünk egy lakást amit nem tudtunk fizetni, vadidegenhez költöztünk aki egyik pillanatról a másikra kirakott bennünket és mindenünk a mai napig nála van, nem akarja vissza adni a bútorainkat és egyéb értékeinket. Ekkor 18éves voltam pár napig pedig hajléktalan. Majd édesanyám ismerősének köszönhetően sikerült kibérelnünk egy lakást mely költségeit nem bírtuk sokáig fizetni. Jelenleg egy instabil helyen lakunk úgy érzem, hogy bíró hibájából adódóan. Most 19éves vagyok. Mit tudnék tenni, annak érdekében, hogy visszaszerezzem a régi lakásunkat amit apámnak ítélt a bíró, vagy ,hogy legalább valamilyen anyagi segítséget kapjak? Öngyilkosságon gondolkozom...ha én meghalnék de nincs kötve semmilyen biztosításom akkor lehetséges, hogy édesanyám pénzt kapna az államtól? (ez csak azért jutott eszembe mert ismerek valakit akinek balesete volt és ő kapott pénzt, bármiféle biztosítás nélkül). Válaszát előre is köszönöm!

ujpest # e-mail 2018.09.18. 14:22

Hát abban nem vagyok biztos, hogy új dolog... :-(

Klubtagsági szerződés: klubtagsági kártya megvásárlása réven határozatlan ideig hotelekben, szállodákban (leginkább belföld)kedvezményes üdülési lehetőségek igénybevételét biztosítja. A weboldalukon közzéteszik az aktuálisan igénybe vehető szolgáltatásokat, melyre a klubtagok jogosultak. A szállodák, szolgáltatások köre, kedvezmények mértéke folyamatosan változik.

Dr.Attika # e-mail 2018.09.18. 13:37

Valami új szélhámos trükk. Mi a szolgáltatás?

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

ujpest # e-mail 2018.09.18. 12:43

Részt vettünk egy igen kedvezményes áru pár napos belföldi üdülésen, melynek az volt a feltétele, hogy meghallgassunk egy kétórás tájékoztatót.
Sajnos átgondolatlanul mi is engedtünk és aláírtunk ott a szállodában egy klubtagsági szerződést 2018.09.14-én és kifizettünk készpénzben klubtagsági díjként 205 000 Ft-ot.
Időközben rájöttünk, hogy butaságot csináltunk. Olvastam, hogy élni lehet elállás jogával 15 napon belül (üzleten kívül köttetett szerződés). A mi esetünkben is lehetséges ez indoklás nélkül és a cég köteles visszafizetni a 205 000 Ft-ot nekünk? Itt nem termékről, hanem szolgáltatásról szól a szerződés.

drbjozsef # e-mail 2018.09.16. 08:07

Nálunk alkotott, az biztos, és ahol laktam, ott is mindenhol volt. Igen, a saját telkeden, a saját fáidat.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

drmosza # e-mail 2018.09.16. 05:32

...a saját telkén?...nanemár...nem minden önkormányzat alkotott erről rendeletet..mert csak alkothat..

drbjozsef # e-mail 2018.09.15. 16:19

promt,

Hát ha jóban vagytok, akkor ugye nem szólíthatod csak úgy fel írásban, hogy nyolc napon belül szüntesse meg az élet- és balesetveszélyt. (Mondjuk Ptk 5:23§)

És hát nem is vágathatod ki az engedélyével úgy, hogy utána küldesz neki egy fizetési felszólítást, majd egy fizetési meghagyást a költségeidről, amit neki kell mint tulajdonosnak fizetnie.

És hát bírósághoz se fordulhatsz, amelyik kötelezheti a kivágás tűrésére, természetesen az ő költségére (+perköltség).

Így marad az, hogy megkéred szépen, hogy fizesse ki a kivágást, és ha nem teszi, kifizeted Te, és lenyeled a békát. De megmarad a jó szomszédi viszony, ami felbecsülhetetlen érték egyébként (főleg hosszútávon, és most nem ironizálok).

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

drbjozsef # e-mail 2018.09.15. 16:10

(szerintem, ha nem közterületen van, akkor is engedélyköteles, sőt, nálunk pótlásköteles, 5 facsemetét kell fizessél amit a parkban ültet el a városgazda)

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

drmosza # e-mail 2018.09.15. 04:21

...OJT? brrrrr..:)

drmosza # e-mail 2018.09.15. 04:18

Kedves Promt!
Ez most komoly?
A tulajdonosnak kell kivágnia.
Ha közterületen van, akkor engedélyköteles. (önkormányzat)
...és mikor jön a vihar?

promt # e-mail 2018.09.14. 19:58

A szomszédunk öreg és magas fája kidőlőfélben van, és pont a mi házunkra fogja dönteni egy vihar.
Kinek kellene ezt a fát kivágatni?
Jóban vagyunk a szomszéddal, de nála semmit nem veszélyeztet a fa. Viszont felajánlotta, hogy mi nyugodtan kivághatjuk (ami ugye pénzbe kerül).

verasara # e-mail 2018.09.12. 10:17

Tisztelt Szakértő! Adott egy könyvelő Bt (kis forgalommal) két beltaggal és két kültaggal (2 házaspár). Az egyik (A) beltag február elején felajánlotta a másik beltagnak, hogy megveszi a részét. Azóta ez nem történt meg. Viszont az A beltag azóta alkalmazottakat (egyik ő maga) vett fel, könyvelési szolgáltatási szerződéseket kötött, irodát bérelt. A B beltagot erről nem tájékoztatta, közös ismerősöktől tudta meg, sőt mikor rákérdezett, az A beltag azt hazudta, hogy nem a bt-ben dolgozik, hanem más vállalkozásnál, az irodát sem mondta el. Kérdésem az lenne, hogy szabályosan jár el az A beltag, joga van eltitkolni ezeket, ezzel látatlanban felel a másik beltag a cégért? Köthet egyedül a másik beleegyezése nélkül ilyen szerződéseket? Társasági szerződésben az van, hogy mindkét beltag önállóan is eljárhat, de ezzel a másik előtt el is titkolhatja az üzleti ügyeket, a felelősség nagyságát?Válaszát előre is köszönöm!

Dr.Attika # e-mail 2018.09.11. 17:05

Semmilyen ilyen új törvény nem lépett hatályba. A főnöke kamuzik. El akarja küldeni Önt csak nem meri megmondani, hanem ilyen süket dumával áll elő.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

icsomarcsi # e-mail 2018.09.11. 17:00

Az lenne a problémám, hogy gyesen vagyok a kislányommal, kb fél éve, egy helyi kisboltban voltam hétvégente dolgozni. Korábban mielőtt gyesre mentem volna 5 évig dolgoztam boltban, szerződéssel. Ott árufeltöltőként volt a foglalkozás megnevezve. A gondom az lenne, hogy most szólt a főnököm, hogy már nem tudok menni hétvégente dolgozni, mert július 1-jével új törvény lépett életbe, hogy az dolgozhat boltban, akinek van szakképesítése hozzá. Nekem sajnos nem az a szakmám, így már nem mehetek. Logisztikai ügyintéző, aminek sajnos nem sok köze van a bolti dolgokhoz.Ő is szeretné, hogy maradjak, így most azon vagyunk hogy találjunk, valami kis kaput, amivel megoldható lenne, hogy ott maradjak. A napi bejelentős egyszerűsített meló nem jó, az új jogszabály miatt, ha rá mondja, hogy rokonok vagyunk az sem. Felvenni nem tud, mert van 2 állandó embere, és én csak beugrós vagyok, ha valamelyikük szabadságon van. Kérdeztem, hogyha szerződéssel felvenne heti 2 napon árufeltöltőként, mint régen ahol dolgoztam úgy megoldható e, elvileg nem. A munkaügyi hivatal ült rá ezekre a dolgokra, mert most bolti eladói képzések vannak, hogy el tudják helyezni őket, mindenfelé, ahol az adott embernek könnyebb a bejárás.

Elvileg júliustól lépett életbe ez a törvény. Igaz ez? vagy a munkáltatóm akar esetleg lerázni. Köszönöm előre is a választ.

Dr.Attika # e-mail 2018.07.25. 09:34

A magyar büntetőjogban nincs gyanúsított tanúja, a vád tanúja. Tanú van, aki köteles a tapasztalt tényt tanúsítani. A bíróság majd eldönti, hogy a tanúvallomást a vádlott terhére vagy javára értékeli.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Muri7 # e-mail 2018.07.24. 19:32

Jó napot kívánok!
Garázdaság ügyben szeretnék segítséget kérni. Én a gyanúsított tanúja vagyok.

Nahajm # e-mail 2018.07.24. 11:18

Volt olyan aki azt irta,(egy másik forumon),hogy mivel beleirtam,hogy letöltendö szabadságvesztés fenyeget, ezért kérnék védöt, a biró bizonyosan az elözetes letartóztatásomat fontolgatja. Szept.végén lesz a tárgyalásom, addigra szerettem volna védöt és pszichiatert kérni.

Nahajm # e-mail 2018.07.24. 11:13

Üdvözletem!
2,5 hete kèrtem a tisztelt bírót,higy rendeljen ki védöt. Nem èrkezett válasz. Nem szeretném zargatni,mennyi idö után irjak,ha esetleg nem érkezne meg a levél? Szeptemberben lesz a tárgyalásom, csalàs vétsege miatt, (a fel.függesztett börtön büntetès vegett letöltendöt fogok kapni) annyit szeretnék csak kérni az ügyvédemtöl,hogy irja meg a kérvényt igazságügy pszichiáter kirendelèséhez. A pszichiáterem már egirta a szakvéleményt. Ha magam küldeném el a kérvényt,még ennyi esélyem se lenne arra,hogy kirendeljék. Köszönöm szépen!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.07.23. 20:25

Akkor elég nehezen tudnád bizonyítani, hogy nem te magad voltál, sőt azt is, hogy bármit dolgozott neked.

www.kbs-ugyved.hu

Gabika 74 # e-mail 2018.07.23. 18:43

Igen, sajnos az én ügyfélkapumat használta minden ügyintézésnél.

Dr.Attika # e-mail 2018.07.23. 10:21

Tegyen büntető feljelentést a magyar hatóságoknál. Nagy valószínűséggel hamis volt a rendszám és szerencsétlenségére az Ön rendszámát hamisították meg. A feljelentést küldje meg az olasz hatóságoknak.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

zoso68 # e-mail 2018.07.23. 10:00

Üdvözlöm.
Külföldi közlekedési szabálysértéssel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.
Múlt héten Olaszországból kaptam fizetési felszólítást, miszerint 2018. április 26-án Senagoban nem álltam meg egy piros lámpánál.
Abban az időpontban sem én, sem az autóm nem volt külföldön.
A neten megtekinthető fotón valóban az én rendszámom olvasható, de azon kívül az autóból alig látszik valami(felségjel sem), annyira rossz minőségű a kép. (reggel 5.45-kor készült a fénykép)
Az olasz levélben található email-címre 5 napja küldtem levelet, melyben kértem a felszólítás felülvizsgálatát. Az autómról is küldtem fotót, kérve, hasonlítsák össze az általuk készített fényképpel.
Választ még nem kaptam.
Szeretném megtudni, hogy ha az olasz hatóság továbbra is ragaszkodik majd ahhoz, hogy az én gépkocsim volt Olaszországban, hová fordulhatok segítségért?
Vajon mennyi idejük van a válaszadásra?
Ha nem fizetem be a kirótt büntetést (5 napon belül 178EUR, 60 napon belül 243 EUR), kivonathatják a gépkocsit a forgalomból?
Esetleg tudnak hasonló szituációról?
Köszönöm a választ előre is.

Dr.Attika # e-mail 2018.07.23. 04:52

Igen ez történhetett. Ebben az esetben jogilag a kérdező küldött be mindent és neki is jött a határozat. Nem szabad szerződés, számla nélküli un. konyhában könyvelőket megbízni. Ez gondatlanság, kimentésre okot nem adó körülmény. Ugyanaz mint amikor valaki másnak átadja a bankkártyáját, PIN-kódját. Nem követelheti kárának megtérítését, ha a számláról pénz vesznek le a tudta nélkül.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com