megrontás - elévülés?


Eweol # 2009.06.28. 10:01

kadaj01, mégis mi a baj a nevével?

ObudaFan # 2009.06.28. 09:58

Nincs mit.

BIG. # 2009.06.27. 22:29

ObudaFan! Köszönöm a válaszát!

BIG. # 2009.06.27. 22:24

Tisztelt kadaj01!

Biztosan másképp ítélkeznél ha a helyembe lennél,és nem lenne ekkora arcod!Megvádolnak olyan váddal,amit el sem követtél,pláne ilyen súlyú váddal,kíváncsi lennék az arcodra!Te olyan kis főokos lehetsz,hiszen nemhogy írtál volna a kérdéseimre valami hasznosat,jössz itt nekem a bugyuta irományoddal!
Ez nem kitalált történet,hanem valós!
Most folyik az ügy,de ha elítélik az exemet,akkor ha érdekel elküldöm neked az ítéletet!
Én ide információt jöttem kérni,és nem a te főokos hozzászólásodat olvasni!
Igen,ilyen névvel,egy jogi fórumon feltettem a kérdésemet....ennyi!

ObudaFan # 2009.06.26. 10:06

A volt feleségedtől próbálhatsz kártérítést kérni.

kadaj01 # 2009.06.26. 08:30

Milyen kártéritést akarsz? Kitől? Hova, mire? Mellesleg, egy ilyen történetet, egy ilyen név alatt előadni egy jogi fórumon, beállítani magad mint teljesen ártatlan emberkének több mint feltünő, úgy is mondhatnám, hogy bukta.

BIG. # 2009.06.26. 05:56

Köszönöm a válaszát!

És a hamis vád kapcsán milyen kártérítést kérhetek?

ObudaFan # 2009.06.25. 16:46

A rendőrségtől biztosan nem fogsz kártérítést kapni, mert a rendőrség szabályszerűen járt el. Ugyanakkor hamis vád miatt tehetsz feljelentést.

BIG. # 2009.06.25. 15:34

Tiszteletem!

Engem a volt feleségem(3 hónapja váltunk el) feljelentett(rendőrség,büntető ügy,és bíróság,polgári ügy=szülői felügyeleti jog megszüntetése)) kiskorú veszélyeztetése címen,mivel ha a lányunk(5 éves) az apai kapcsolattartásról visszatér,akkor sír,szorong,szomorú,és nem mondja el,hogy mi a baja!!valószínű az anya gyanúja szerint,hogy szexuális abúzusnak van kitéve nálam a kislányunk!!
Lobogtatott egy egyoldalú szakértői véleményt,amin csak a Kislányunkat hallgatta meg a "szakértő",és egy, szedett vetett véleményt kreált!Mindenhova csatolta a szakértői véleménynek nem nevezhető valamit
Majd......Rendőrség,idézés gyanúsított!!,DNS,fénykép,újlenyomat..stb..
Már három független igazságügyi szakértő vizsgálta a kislányt(és persze engemet is),és megállapították,hogy szexuális abúzus, abszolút nem áll fen!!!(amit én ugye tudtam,hiszen aljas rágalom) de,sajnos ez a divat manapság!
Panasszal éltem az ügyészségen,a rendőrségi kihall. miatt,aminek helyt adott az ügyész!!(leírja,hogy a rendőrség hibát követett el) meg is indokolta,hogy az első,egyoldalú szakértői véleményben,még a gyanú sem merül fel,a szexuális abúzusra!!"valószínűsíthető","feltételezhető"stb.stb...tele ellentmondásokkal,és még sorolhatnám...
A kérdéseim:
kérhetek e kártérítést a rendőrségtől?
a feleségemet hamis vád miatt feljelentem.milyen kártérítést szoktak ilyenkor kérni(anyagi,erkőlcsi,stb.)??
Azt gondolom,hogy ezek igen súlyos vádak,amikkel a feleségem vádol!De ha végleg(már tudom, hogy alaptalan volt,de még nincs leírva bíróságilag)bebízonyosodik,akkor a minimum a hamis vád!!!Még milyen büntetést kérhetek,ezért a súlyos hibáért,amit elkövetett ellenem?
Előre is köszönöm a válaszukat!
UI:már 3 hónapja nem láttam a kislányomat!se telefon,se semmi(mert a bíróság felfüggesztette,a kapcsolattartást,amig tart az ügy)

rugach # 2009.06.24. 16:31

Köszöm a választ,és meghökkentem,h.pedofíliával nem is lehet senkit sem megvádolni.Akkor ezekszerint csak úgy lehet valakit meggyanúsítani ha tetten érik? Tehát ha valakit lelepleznek miközben pl.szexuális aktusra kényszerít egy kiskorút? De ha mondjuk valaki interneten levelezik egy gyerekkel az nem eshet ilyen fajta gyanúba? Azt nem jelenthetik fel?
Ezt azért kérdezem,mert én a neten megismerkedtem egy aranyos kislánnyal,aki hát eléggé kinyitotta magát nekem,és sok mindent megoszt velem ami személyes dolog.
Viszont én félek,h.nem kerülhetek-e bajba emiatt.A kislány már elmúlt 14 éves.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.06.24. 12:15

Hogy döntésképes, azt nem lehet általánosságban mondani, de a megrontás büntetőtörvénykönyi magatartása a 14 alatti személlyel létesített szexuális kapcsolat.
Pedofíliával pedig senkit nem lehet vádolni, mert nincs ilyen bűncselekmény.

Tulajdonképpen mi a kérdésed?

rugach # 2009.06.24. 11:45

Az lenne a kérdésem,hogy igaz-e,amit egy jogász barátom mondott,hogy pedofíliával csak azt a felnőttkorú személyt lehet vádolni,aki 14-évnél fiatalabb gyerekkel van vmilyen kapcsolatban,de ha az illető kiskorú elmúlt már 14 éves, akkor már ez a vád nem áll fenn,mert az ilyen korú gyermek már döntésképes.

ObudaFan # 2009.06.23. 13:33

Annyi sincs, ha megrontás volt, akkor 5 év, ha erőszakos közösülés, akkor 10 év alatt évült el.

Bellerophontesz # 2009.06.23. 10:48

Sajnos véleményem szerint a büntethetőség már elévült, mivel ezen jellegű bűncselekményeknek az büntetési tételének felső határa 15 év általában, s a törvény szerint a felső határnak megfelelő idő az ami alatt a büntethetőség elévül. Kérdés azonban, hogy "ezt a cselekményét" mikor hagyta abba apád, mert az elévülési határidő attól az időponttól kezdődik. (illetőleg gyakorlottabbak hozzá tudnának szólni ahhoz is, hogy a határidőbe valamilyen mértékben bele szól-e az, hogy kiskorú voltál, illetve a határidőt érinti-e valamiféle eltolódással a nagykorúságba lépés)

A másik dolog a bizonyítás kérdése, nem tudom mennyire lehet ilyen idő távlatából ezt bizonyítani...

Obsculus # 2009.06.23. 09:05

gyermekként apám szexuális viszont létesített velem. nem egyszer, hanem rendszeresen. ennek következtében többször el is csavarogtam otthonról, de imádott anyám védelmében nem mondtam el a rendőröknek miért szökdösök otthonról. a dolgokat a mai napig nem tudom feldolgozni, a pszichológusom azt javasolta, jelentsem fel az apámat, hátha akkor lezárom magamban a dolgokat...
kérdésem a következő: a rendőrségre menjek? vagy mit tegyek ez ügyben? több mint 20 év telt el azóta, egyáltalán történik-e valami érdembeli az ügyben? érdemes-e ilyen idő távlatában bármit is tenni, a bűn elévül-e?

köszönöm a válaszokat előre is.