Jogi orvoslat reménye


ObudaFan # 2009.07.14. 12:36

A kifogást elbíráló bírósági végzés ellen valóban nincs helye fellebbezésnek, de csak azért, mert az ellene emelhető jogorvoslatnak nem ez a neve. 8 napon belül tárgyalást lehet kérni, amiről szóló kioktatást a végzés is tartalmazza. Ennek külön költsége nincs. Egyébként bizonyításnak csak a tárgyaláson van helye, tehát a végzés meghozatalakor a benyújtott bizonyítékokat a bíróság még nem is értékelhette.

HAGIBER # 2009.07.14. 09:58

Szépnapot mindenkinek !

Lakóhelyemen megelőztem egy elöttem haladó lassan haladó külföldi rendszámú személygépkocsit. Az előzést nem közvetlenül, hanem még bőven elötte levő gyalogos átkelőhelyen kezdtem el, és valószínűleg már be is fejeleztem mire az átkelőhelyre értem. 150-méterre parkoló rendőr megállított hogy azzal vádol hogy én a gyalogos átkelőhelyen előztem. Én csak annyit mondtam hogy szerintem már pediglen befejztem az előzést, és nem ismerem el a szabálysértést. Így a helyszíni (10000Ft) bírság helyett feljelentett. Ami megérkezett 30000Ft-ról, aminek lényeges tartalma hogy mindenféle bizonyíték nélkül teszi ezt. Én erre felkértem egy ügyvédet, aki felvételeket készített a helyszínről, és megírt egy kifogást ez ügyben. Ez 10000 Ft-onmba került.
Itt már meg is kell állnom mert mer itt nyilván való hogy nem jártam jobban hogy próbáltam firtatni azt hogy hogy büntethetnek meg mert az a bizonyos biztos úr úgy látta.
Na de mindegy most válszoltak a 10000 Ft-os kifogásomra.
Most már elég nekik a 20000 Ft-is. De a döbbenetes lényeg az hogy még azt is írták hogy fellebbezésnek helye nincs.

Szummázva ha nem vagyok olyan önérzetes és elfogadom a csekket, akkor megúszom 10000Ft-al, és kész.
Így hogy próbálom az igazam védeni annyira rosszul jártam hogy az a kifejezés hogy "sírva tudnék fakadni"
az nem a legmegfelelőbb kifejezés.
Zavar a pénzbírság is mert hiányzik még az a 10000Ft is.Hát még a plussz 20000Ft.
Valamint zavar a tény hogy kiszolgáltatva érzem magam a rendőrség kényének kedvének.

Hogyan tudnám úgy bizonyítani a vélt igazam hogy ne kelljen már többet fizetnem ?