Internetes csalás!


oriontronic # 2013.12.19. 12:25
Zsoa01 # 2013.12.17. 19:41

Sziasztok!

Úgy érzem sikeresen átvert egy kuponos cég (foxkupon) Roxan Trade Kft egy nagyon kedvező tabletvásárlási lehetőséggel. Előre átutaltam 15eFt-ot egy "állítólag korábban" 50eFt árult tabletet lehetett ennyiért megvásárolni. A pénzt novemberben átutaltam dec. 10-ig ígérték legkésőbb az áru kiszállítását. Mondanom se kell áru sehol mikor reklamáltam e-mailen azt a választ kaptam hogy megtették a jogi lépéseket a beszállítóval szemben, ezért türelmemet kérik. Mivel én nem vagyok türelmes típus(főleg akkor nem a
ha gyanúsak a körülmények) ezért felszólítottam őket hogy azonnal utalják vissza a pénzemet mert különben feljelentést teszek de erre már nem is válaszoltak. Érdeklődnék hogy mást esetleg nem vert át ugyanez a kuponos cég? Feljelentést akkor érdemes tenni ha ezt többekkel is eljátszották mert akkor már üzletszerű a csalás(20eFt alatt csak szabálysértés ha jól tudom!!)
érdemes összefogni ha több ilyen eset is volt. A cég (Roxan Trade Kft) most alakult 2013-ban 500eFt alaptőkével tehát ha jelentős összegre követték el a csalást akkor behajtani rajtuk szinte lehetetlen marad a rendőrségi feljelentés mint egyedüli megoldás.
Kíváncsi vagyok a jogi szakértő véleményére is.

Köszönettel

Atis77 # 2013.12.11. 03:13

Fel kéne jelenteni ennyi, nem pedig zaklatni, mert még te jársz pórul.

Bruk # 2013.12.08. 21:07

Szép estét kívánok!

Elég kellemetlen helyzetbe kerültem, történetesen egy tizenéves vert át. Volt errefelé ő is érdeklődni (az érdekelte mit kaphat), de azt a témát már törölték (itt volt elérhető: http://www.jogiforum.hu/forum/21/36852). Viszont itt is ugyanaz volt a kérdése: http://www.gyakorikerdesek.hu/…-szamithatok

Az általa előadott történethez annyit fűznék hozzá, hogy nem értettem félre a dolgot, le is mentettem a beszélgetésünket és ott van feketén-fehéren. Másrészt nekem nem szólt arról, hogy elköltötte a pénzem, valamint hogy amint tud fizet. Azt mondta, hogy másnap utal. Mikor másnap nem érkezett meg a pénzem, érdeklődtem iránta. Ekkor szakadt meg minden kapcsolatom vele, többé nem válaszolt.

Beszéltem az osztálytársaival is, meg akivel tudtam, de ennek ellenére sem tárgyal velem. Tudom, nem óriási összeg, meg az egészet nem így kellett volna lebonyolítani, de így történt. Nem is a pénz bánt, hanem hogy ilyet tett. Lehet nem is az első eset, és nem is az utolsó (más néven érdeklődtem az oldala iránt, ugyanúgy árulja). Én utólag tudtam meg, hogy ő még csak tanuló. Így talán az is elegendő lenne, ha valahogy értesíteném a szüleit (itt fórumon is azt tanácsolták neki, hogy a szüleivel beszélje meg - nyilván nem tette meg).

Sok információt sikerült szereznem az illetőről, kivéve a szülei elérhetőségét. Viszont tudom melyik iskolában tanul. Szóval az lenne a kérdésem, hogy helyes út, ha az iskolán keresztül érdeklődök? Vagy mit kéne tennem?

Előre is köszönöm szépen a segítséget!

Budafok # 2013.11.30. 09:50

Szép napot! Kezdőként vagyok itt, nem tudom írhatok-e cég neveket, akikre felhívnám minden kedves állampolgár figyelmét, hogy ne járjanak rosszul. Kuponos vásárlással sikerült jó áron vásárolnom egy halogén sütőt és egy HD kamerát. Nem volt gyanúsan olcsó, és mivel munkám miatt, kevés szabadidőm van, így jó lehetőségnek tartom. Szóval megérkezett a termék, garancia, számla és magyar nyelvű használati utasítás nélkül. A cég megadott telefon számán elérhetetlen, megadott email címe nem valós, így nem tudta reklamálni. A kuponos cég az emeil-re még csak nem is válaszolt. Nyomozásba kezdtem. A cég nem szerepelt a fekete listán, ettől némileg jobban éreztem magam, de még nem sikerült velük kapcsolatot létesítenem. Nyomoztam tovább, találtam másik telefonszámot, email címet, ahol nagy nehezen sikerült kapcsolatot létesíteni. Az ügyfélszolgálat 10-15 óráig elérhető, egy hölgy személyében, akinek fogalma nincs a termékekről, amiket a cége értékesít. Most ott tartunk, hogy 3 hónap után a nem működő halogén sütőt kicserélték, van már számla is, de magyar nyelvű használati utasítást nem tudnak küldeni, mert nincs nekik. Fordítsam le én a webfordítóval. A cégtől azóta bevonták az adószámát, viszont másik két cég is alakult a helyébe, ugyan azok a termékek, a telefon szám is egyezik. Ha lehet cég neveket leírni, akkor megtenném, hogy mások ne kerüljenek ilyen faramuci helyzetbe. Tudom, hogy csalók mindig lesznek és az ember bármilyen óvatos át lehet verni. Azért rossz ez, mert megnehezíti a tisztességes cégek működését, no meg sajnos az enyémet is, akinek sokkal kényelmesebb itthonról intézni a vásárlást, mint zsúfolt üzletekbe mászkálni órákat.

KormosBeata # 2013.11.15. 18:38

Tisztelt Fórum!
Egy Amerikában élő ismerősöm (rendes amerikai - szinte 0 magyar nyelvtudással) vásárolt az aprod.hu oldalon egy 80,000 Forint értékű porcelánt egy magyar úriembertől. Western Unionon küldte a pénzt. Az eladó azonban nem ugyan azt a porcelánt küldte el, amit az ismerősöm szeretett volna, hanem egy másik olcsóbbat. Mit lehet ilyenkor tenni és egyátalán hogy bizonyítható az egész? Minden válaszra kíváncsi vagyok. Köszönöm!

Subbi # 2013.11.14. 14:13

Sziasztok!

A következő helyzetbe kerültem:

Egy távoli ismerős könnyű pénzt ajánlva, bűntárs lettem.
Az volt a feladatom, hogy egy kávézóból egy betclic-es póker számláról játsszak át pénzt a barátom számlájára.
A probléma csak az, hogy amiről játszottam át, egy kamu számla volt és úgy lett rajta pénz, hogy interneten árult dolgokat, majd a kamu számlára küldette a pénzt. A hírdetett árút pedig nem küldte el. Sok 10ezer forintos dolgot árult és összesen 50ezer forintot játszottam át.

A kérdésem a követketkező, hogy ha feljelentést tesznek az áldozatok, ez lenyomozható e? Mert lényegében, a barátom mondhatja azt is, hogy ő csak leült pókerezni és nyert valakitől akiről azt sem tudja, hogy kicsoda.
Foglalkozna ilyennel a rendőrség?
Esetleg a pókeroldal kiadná a pénzmozgás adatait?

Előre is köszönöm a válaszokat!

ObudaFan # 2013.11.04. 10:16

Polgári perben mindenképp érvényesíthetsz igényt, esetleg a feljelentést is meg lehet próbálni.

balek12 # 2013.11.02. 19:33

Üdv!
Egy internetes fórumon keresztül tavasszal kölcsönadtam egy műszaki cikket valakinek,hogy próbálja ki és ha tetszik megveheti vagy vissza is hozhatja ha mégsem kell.
Többször próbáltam visszakérni,kaptam ígéretet hogy kifizeti,később majd többször is arra,hogy inkább vissza hozza. Megvan az egész levelezés,többször szerepel benne,hogy elismeri,hogy az az én tulajdonom és visszakapom majd,de mégsem történik semmi csak hitegetés.
Tudok ezzel kezdeni valamit? Ez belefér az internetes csalás kategóriába vagy nyeljem le,hogy naiv voltam és jóindulatúan megbíztam egy idegenben?

oriontronic # 2013.11.02. 16:28

A legjobb amit tehetsz hogy feljelented, akkor van rá esély hogy viszontlátod a pénzed és a csalót is megbüntetik.

Valószínűleg nem ez volt az első (meg utolsó) csalása úgyhogy komolyabb büntetésre is számíthat.

A bankszámlaszámot meg nyilvánosságra hozhatnád valahol, hogy ha a következő áldozatnak van annyi esze hogy rákeres, láthatja hogy már átvertek a segítségével valakit.

DénesK # 2013.11.01. 09:57

Én is az aprod.hu-n lettem átverve.
Egy telefon postai küldésére utaltam át 5000-ft. Az eladó megkapta és jelzett, hogy feladta, de rögtön hozzá is tette, hogy meg adja adatait, hogy meglegyen a bizalom, és küldjem el még a telefon árának a felét, mert sürgősen pénzre van szüksége. De ekkor már teljesen tiszta volt, hogy miről is van szó. Mondtam, hogy a megbeszéltek szerint, ha másnak megérkezik a telefon küldöm a készülék teljes árát. Erre mondta elmegy a postára és visszafordítja a feladást és küldi vissza a pénzt. Persze másnap se telefon se nem utalta vissza az 5 ezer ft-ot. És törölte is magát az apródról.
Mit fog tenni a rendőrség, ha feljelentem?
Tudom a nevét és bankszámlaszámát. Illetve egy lakcímet, anya nevet valamit facebook profile-t, amik valószínűleg nem valósak.

schcharlie # 2013.10.04. 18:25

Szintén csatlakoznék az aprod.hu portál telefonos átvertjeinek táborához. A weblapon hirdettek 1 telefont, felhívtam az eladót, megegyeztünk az árban, abban is, hogy utánvéttel küldi a telefont. Meg is kaptam, de az egy olcsó kínai bovli volt. Felhívtam erre az eladót, nem ezt a telefont hirdette meg, mire azt mondta csináljak vele amit akarok. Feljelentést tettem a szegedi rendőrfőkapitányságon csalás miatt. Eltelt fél év és megjött a végzés az szegedi önkormányzattól. A csalás nem valósult meg... Hát akkor mi ez?? Érdekes egy világban élünk, ha egy fadarabot kaptam volna Iph.. felirattal az a magyar törvények szerint legális.

mancika08 # 2013.09.25. 11:56

Üdv mindenkinek! Sajnos én is át lettem verve az aprod. Hu és keresem azokat akik Hunter gumicsizmát vásároltak Juhász Ildi-től és az erste banknal Nagy István számlájára utaltak.en meg teszem a feljelentést .kerem aki ugyan igy be lett csapva irjon . Köszönöm szépen Szép napot Éva

Agent Cooper # 2013.09.24. 15:40

Kedves Jutka70!

A Büntető törvénykönyv szerint el kell kobozni azt a dolgot, amelyre a bűncselekményt elkövették, vagy amelyet a bűncselekmény befejezését követően e dolog elszállítása céljából használtak. Gondolom, hogy erre való hivatkozással történt a gépjármű lefoglalása (de ezt a határozatnak pontosan kell tartalmaznia). A NAV nem kobozta el, csupán lefoglalta, mivel álláspontjuk szerint elkobzásnak van helye.
Természetesen a lefoglalás ellen panasszal kell érni, és meg lehet akadályozni, hogy elkobzásra kerüljön a gépjármű. Sajnos a NAV-nál bevett gyakorlat, hogy amit csak lehet begyűjtenek, de ettől ez még nem feltétlenül jogszerű!

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Jutka70 # 2013.09.24. 10:42

Üdv.

Kérem segítsen, nem rég elkobozta a vám és pénzügyőrség a nem saját tulajdonomat képző gépjárművet, 1,98 kg vágott dohány miatt, kérdésem az lenne szabályos-e ez az eljárás. Valóban ekkora bűncselekményt követtem el? Köszönöm. Üdv

pepe28 # 2013.09.24. 09:06

vinyo6:

Azt nem tudom mennyire megbízható, de spagetti kód az van.

Agent Cooper # 2013.09.24. 01:16

Kedves István1990!

Nincs értelme késlekednie a feljelentéssel.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Agent Cooper # 2013.09.24. 01:15

Kedves vinyo6!

Hát nem kicsit gyanús, ráadásul a domain regisztrációs rekordját nézve még érdekesebb a dolog, főleg a mögöttes cég miatt. Nem lesz a kedvenc oldalam nekem sem :)

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

István1990 # 2013.09.22. 16:08

Tisztelt Fórumozók!

Sajnos átlettem verve.
Egy oldalon találtam telefont. Felhívtam az eladót, nagyon rendesnek bizonyult, segített mindenben. Átutaltam a pénzt felis hívott, hogy minden rendben, elkérte a címem hogy hova küldje a telefont.
Leis vette a hírdetést még aznap. De ma megint felrakta másik néven de ugyanazzal a telefon számmal. Felhívtam nem vette fel. Felhívta a barátnőm vele közölte hogy a telefon még megvan. Miután átvettem a telefont és közöltem vele hogy én is itt vagyok lerakta. (Előtte mondott 1-2 kedves dolgot) Se pénz se telefon. Csak a bankszámlaszámja és a neve van meg. Valamint a telefonszáma.
Mit tegyek most?
Menjek a rendőrségre?
István

vinyo6 # 2013.09.21. 22:31

Sziasztok!
Tudtok valamit a maxféláron oldalról ? Nekem kicsit gyanusnak tűnik.

oriontronic # 2013.09.19. 11:08

Legalább bekerül a statisztikákba

Agent Cooper # 2013.09.18. 22:22

Persze, lehet feljelentést tenni Magyarországon, csak kérdés, hogy van-e értelme...

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

oriontronic # 2013.09.17. 13:08

Mondjuk mindent elküldhetsz a Paypalnek ami azt bizonyítja hogy te elküldted azt a virtuális aranyat.

Egyébként a paypal-en engedélyezett ezzel a virtuális arannyal való kereskedelem?

QuezalCoatl # 2013.09.11. 12:55

Tisztelt Agent Cooper!

Köszönöm gyors válaszát, legalább látok némi reményt arra, hogy az úri ember feleljen a tetteiért.
Talán majd az kedvét szegi és másokat nem károsít meg.

Maradok tisztelettel
Quezal

Agent Cooper # 2013.09.11. 10:47

Kedves QuezalCoatl!

Válasz kérdéseire:
Mit tudunk tenni ebben az esetben?
Feljelentést.
Ez csalásnak minősül-e, ha igen mi történhet?
Igen, szabálysértési értékre elkövetve.
Hogyan tudom bizonyítani az igazamat, ha már letörölte az érintett acountot és így a levelezés nem található?
Úgy, hogy mindent elmond a feljelentésben. (Ugye nem gondolja, hogy csak Ön lesz az egyetlen sértett??)
Van bármilyen módja annak, hogy a pénzt is vissza kapjam valahogyan?
Ez csak később derülhet ki.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…