Internetes csalás!


Agent Cooper # 2013.02.18. 11:09

Kedves AudistaA4!

Nem foglalkozzon a rendőrök megjegyzéseivel, így is kötelesek lefolytatni a szabálysértési eljárást, és amennyiben az üzletszerűség is megállapítható, úgy már bűncselekmény miatt kell nyomozniuk. Úgy tűnik, hogy a csalója nem egy kezdő, hanem felkészült bűnöző, hiszen pont 50 ezer forint a szabálysértési értékhatár :)

Kedves Slime!

Attól, hogy Ön külföldön tartózkodik, nem feltétlenül csak külföldön tehet feljelentést! A rendőrök feltehetően félretájékoztatták Önt. (Megkockáztatom, hogy talán nem véletlenül.)
Amennyiben megalapozottan feltételezhető, hogy az elkövető magyar állampolgárságú, vagy a bankszámlaszám, ahová utalt, egy magyar bankban vezetett bankszámla, úgy a feljelentés alapján a rendőrség joghatóság hiányára hivatkozással nem tagadhatja meg a nyomozást, hanem kötelesek azt elrendelni.
A bankszámlaszám alapján beazonosítható, hogy melyik bankban vezetik a számlát. Azon a rendőrkapitányságon tegyen írásban feljelentést, amelynek illetékességi körében a számlavezető bank található!

Üdv: A. Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Kenderice # 2013.02.18. 10:56

Egyáltalán nem biztos (sőt!), hogy az embert P. Balázsnak hívják.
Hogyan küldted el a pénzt? Címre postán? Utalva? Western Unionnal?

Úgy nagyjából a végeredmény az lesz, hogy buktál 400 EUR-t, az ember meg köddé vált. Tanulópénz.

Slime # 2013.02.18. 08:45

Udvozletem! Ugy hiszem en is internetes csalas aldozata lettem... Feladtam egy hirdetest a multiapro internetes oldalan hogy 300.000 Ft maganhitelt keresek erre emailben jelentkezett egy P. Balazs nevu uriember hogy O tud hitelt nyujtani csak elobb (mivel kulfoldon elek) kuldjek neki 200 EUR biztositeki dijat amit majd a hitellel visszautal. En elkuldtem a penzt aztan azt mondta veletlenul rossz nevet adott a szamlaszamhoz, igy ujra elutaltam meg 200 EUR-t aztan jott hogy majd holnap majd azutan kuldi a penzt nem kuldte es mostanra elerhetetlenne is valt... Hivtam a magyar rendorseget nagyon kedvesek voltak de azt mondtak mivel internetes buncselekmenyrol van szo eloszor itt kulfoldon kell feljelentest tennem a rendorsegen ahonnan aztan nemzetkozi bunugyi jogsegely kereteben fordulnak majd a magyarokhoz hacsak nem tudok rola hogy az uriember ellen van e mar folyamatban hasonlo ugy mert akkor ez a kerulo ut megsporolhato... Ti tudtok errol valamit? Mit tehetnek? Elore is koszonom!

AudistaA4 # 2013.02.16. 17:35

sziasztok!Én is netes csalás áldozata lettem.Apród.hu-oladlon találtam egy Samsung telcsit ami jó áron volt,láttam a hittérítéseit és több telefont is láttam ugy gondoltam vennék még egy ugyanolyat,így a kettőt odaadja 50.000Ft-ért.a képei alapján azt gondoltam,hogy nem a googléból lementett.meg is egyeztünk,péntek du. befizettem a számlájára az összeget.utána már csak telefonáltam akkor egy fiatal hangú "férfi" felvette és akkor mondta,hogy küldi a futárt!Már akkor gyanús volt mert mintha MSN.zet volna vagy vmi chat ment volna a háttérben.Vártam kb másfél órát de semmilyen futár nem volt.Hívtam akkor jött azzal a dumával,hogy nem vett pályamatricát és utána ment egy másik futár aki átvette a terméket,ma meg azt írta azért nem vette fel a telefont mert meghalt a futár egy balesetben.Ma voltam a Rendőrségen ott feljelentést tettem,de tiszta bunkó volt a nő,meg van a véleményem nah,mindegy.a hirdető még annyit írt,hogy Hétfőn vagy elküldi a telefonokat vagy visszautalja a pénzt.Erre a Rendőr azt mondja miért nem vártam meg a Hétfőt mert addig úgysem foglalkoznak az üggyel,erre én:ha valaki tényleg visszaakarja fizetni azt ma is megtehette volna.Kérdezi:szombaton?mondom igen mert több bevásárlóközpontban is nyitva vannak!Ennyit róla.Flegma volt és kész!Számlaszámhoz tartozó név különbözött a Hirdetéshez tartózó névhez.adott pontos címet és telefonszámot amit rögzítettünk a feljelentésbe.ez mennyire segíti a nyomozást?

Véleményem # 2013.02.14. 14:25
miklipikli # 2013.02.13. 14:12

köszönöm szépen!!

Agent Cooper # 2013.02.13. 13:47

De jó.


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

miklipikli # 2013.02.13. 12:57

Üdv és a fénymásolatot viszek az oldalról?? az nem jó??

kadaj01 # 2013.02.13. 12:56

Google cache-ben benne van, csak be kell írni a keresőbe a címet, majd "Tárolt változat"

Agent Cooper # 2013.02.13. 11:48

Kedves miklipikli!

A rendőrségre mindenképpen vigye magával a lementett oldalt!

Üdv: A. Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

miklipikli # 2013.02.12. 22:32

Én is belefutottam!! Tegnap!!!! Laptopot árult!!De playstation3.is Én 20000EZER FT ELÖLEGET 11600006-00000000-60242589 SZABÓ BALÁZS Névre De az oldalon meg Hajas Ferenc a neve !!Telefonon megegyeztünk személyes találka lesz,én hamarabb értem Békéscasbára be mi Ő.megkért hogy addig utaljak pénzt még ö-ideér én utaltam is,aztán felhívtam,mondata hogy késik mert még csak most indul,inkább házhoz hozza estére itt lesz 6 órára!és nem is jött telefont nem vette fel!!!Ma elértem telefonon.és már azt mondta hogy ki postázza!Én mondtam neki hogy küldje a pénzt postán nem kell semmi laptop!!És most a pénzt küldi!!!De láttam többeknek ugyan ez a problémája mint nekem!!Reméljük Jobbakat hogy Nem futnak bele többen!!Letörölte a hirdetést!!De levan mentve!!
http://www.expressz.hu/…do-44990059/
és lejjebb a laptop!!

Agent Cooper # 2013.02.10. 23:49

Kedves adry27!

Egyre kuszább a történet, ennyi információ alapján szinte lehetetlen bármit is mondani. Mit jelent, hogy külföldi a cég? Szlovák, orosz, kínai? Hogyan került velük kapcsolatba?
Egyelőre nekem úgy tűnik, hogy a büntetőeljárást megússza, de a pénzének sajnos búcsút mondhat.

Üdv: A. Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Agent Cooper # 2013.02.10. 23:46

Kedves csuri86!

Ugye a rendőrségen nem ezt a történetet fogja előadni, amikor gyanúsítottként kihallgatják?

Üdv: A. Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

pappcs # 2013.02.10. 14:09

Az ajánlott levelet nem íratják alá, ha van zárt postaláda oda is bedobható. A tértivevényest (vagy ha az ajánlottat saját kézbe szolgáltatással adták fel) íratják alá. Másrészt nem értek, hogy ki küldte a levelet kinek? Most akkor te adtad fel vagy a másik fél???

adry27 # 2013.02.10. 13:52

Úgy tűnik, hogy a külföldi cég nem túl megbízható, mert a rendőrség utánanézett és kiderült, hogy több külföldi embert is átvertek, nekem ebből milyen problémám lehet?
Egyáltalán hol tudnék utánanézni a külföldi cégeknek, hogy valóban működnek és az adószámuk is stimmel? Tőlük összesen 4 db bútort rendeltem úgy hogy még 3 személy nem kaphatta meg a rendelt terméket én ezeknek most már vissza is utaltam a vételárat. Van valami esély arra, hogy a rendőrség megtalálja őket és vissza kapjam a több száz ezer ft-mat vagy külföldi csalók megússzák?

csuri86 # 2013.02.08. 14:07

Üdvözlöm!
Az alábbi probléma miatt írok. Az Apródon(internetes adás-vétel oldal) cserés üzletben egyeztünk meg az egyik vevővel. A termék, amit megkaptam nem márkás ahogyan ő hirdette, tehát becsapott. Valamint azt állítja, hogy ajánlottan adta fel: csatolt is hozzá egy kitöltött lepecsételt szelvényt, de a postásom a csomagot csak simán bedobta a ládánkba, nem keresett meg hogy írjak alá. Pedig tudomásom szerint ajánlott leveleknél aláírást kérnek az átvételről. Lehet, hogy a szelvény amit lefényképezett hamis volt? Én a levelemet elsőbbségivel adtam fel, ami így utólag visszatekintve hiba volt. Állítása szerint nem érkezett meg, pedig jól címeztem meg és jól is volt becsomagolva. Ezért azzal fenyegetőzik hogy ha nem fizetek neki xy összegű pénzt feljelent internetes csalásért/lopásért. Bármibe lefogadom hogy megérkezett a levelem, csak próbál visszaélni azzal hogy nem tudom bizonyítani a feladást. Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy ő milyen feljelentéssel élhet ellenem, és én hogyan tudom megvédeni magam? (Illetve mivel becsapott a termékkel kapcsolatban, én is tehetek valamit?)
Várom válaszát,
Üdvözlettel Cs.Attila

Agent Cooper # 2013.02.07. 22:01

Kedves adry27!

Ha gyanúsítottként hallgatják ki, akkor rabosítani is fogják (lefényképezik, ujjnyomatot vesznek), ezt köteles tűrni. Ha csak tanúként hallgatják ki, akkor ilyesmi fel sem merülhet.
Mindenképpen érdemes felkészülnie a kihallgatás előtt!
Kérdezze meg az ügy előadóját, hogy milyen minőségben (tanú vagy gyanúsított) óhajtja kihallgatni, és ne izguljon. Az elmondottak alapján teljesen valószínűtlennek tartom, hogy csalás miatt elmarasztalják.

Üdv: A. Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

mia81 # 2013.02.07. 16:32

Sajnos mi is internetes csalás áldozatai lettünk egy névvel és egy bankszámlaszámmal rendelkezem,hogyan tudnám visszakapni a pénzemet ?Talán tud nekem valaki tanácsot adni. Krajecz Annamária néven futott az illető Budapest bank 10101009-39426800-01003002
Valaki esetleg tudja a címét?

adry27 # 2013.02.06. 10:39

Még annyit kérdeznék, hogy ilyenkor kötelező ujjlenyomatot adnom? Az minek kell?

adry27 # 2013.02.06. 10:35

Köszönöm a válaszokat.
Nem volt házkutatás, a rendőrök itt voltak csütörtökön és közölték, hogy az egyik vevő aki tavaly szeptemberben vásárolt tőlem feljelentett csalásért mert nem kapta meg az árut, ennyi állt a papíron és, hogy menjek be hétfőn este 8-ra kihalgatásra, én közben utánanéztem ennek és akitől rendeltem ezeket a termékeket azt mondta kiszállították, de senki nem vette át viszont a pénzről nem írtak semmit ezért én visszautaltam a feljelentőnek a pénzét. Hétfőn sem halgattak ki mivel nem tudtam senkire rábizni a 2 éves kisfiamat a rendőr meg azt mondta legalább 3 órás lesz a kihallgatás úgyhogy menjek vissza szerdán. Vigyek magammal ügyvédet? Nem igazán értem miért én vagyok ezekért a felelős, nem én gyártom a bútort én csak tőlük rendeltem meg, a feljelentő is eljöhetett volna szólni mivel a címem is fel van tüntetve. Na mindegy majd kiderül mi lesz ebből.

Agent Cooper # 2013.02.05. 20:58

Kedves lehelbéla!

Az ügyvéd az Ön hozzájárulása nélkül nem nyúlhat a letéthez, tehát vissza kell kapnia a pénzt.

Kedves nici_nc!

Az egészen biztos, hogy nem igaz, hogy nem tehetnek semmit! Ha a cselekmény szabálysértés, akkor is le kell folytatniuk a szabálysértési eljárást, és meg kell kísérelniük az elkövető kilétének a felderítését - erre a szabálysértési eljárásban is léteznek eszközök.
Amennyiben további sértettek is lehetségesek (ami egyébként az általános netes csalások esetén), akkor viszont már a bűncselekmény gyanúja is egyértelmű.
Sajnos az ügy ismeretének hiányában konkrét javaslatokat nem tudok tenni.

Kedves bandicoot!

Az úr a számláját Zalaegerszegen nyitotta, honnan veszi, hogy békéscsabai? Feltehetően egy sorozatcsalóval akadt össze, mielőbb tegyen feljelentést!

Kedves adry27!

Én sem látom, hogy mire alapozza a nyomozóhatóság a bűncselekmény elkövetését. Azt sem értem, hogy ha megjelentek Önnél, akkor miért nem hallgatták ki azonnal gyanúsítottként - ez több mint furcsa, mert ha valóban így jártak el, akkor elég szakszerűtlennek tűnik az intézkedés. Vagy csak házkutatás volt? Ennyi információ alapján nehéz bármit is mondani.
Mindenesetre ha meggyanúsítják, majd később megszüntetik az eljárást bűncselekmény hiányában, akkor nyugodtan feljelentheti a vásárlót hamis vád miatt, és kártérítési igénye is lehet.

Üdv: A. Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Rafina67 # 2013.02.05. 18:10

Kedves adry27!

A leírtak alapján nem látok bűncselekményt.
Nyugalom és türelem.

Minden jót!
R

adry27 # 2013.02.04. 20:40

Üdvözlöm.
van egy cégem és tavaly egy külföldi polyrattan gyártó céggel leszerződtem, megállapodtunk, hogy én árulom a termékeit a pénzt küldöm nekik ők meg a terméket 2 héten belül postázzák a vevőknek. Csakhogy a vevők az én számlámra utaltak viszont a termékeket nem láttam, most pár hónap múlva beállított a rendőrség és közölték, hogy feljelentett egy vevő mert nem kapta meg a terméket én erről nem tudtam egyből visszautaltam az összeget, viszont a külföldi cég küldött egy szállítólevél másolatot hogy ők kiszállították, de senki nem vette át.
Ilyenkor mit tehetek, jelentsem fel a feljelentőmet, mert most gyanusítotként fognak kihallgatni. Ez belekerül az erkölcsi bizonyítványomba? Feljelentsem a külföldi céget, végülis miattuk kerültem bajba.

bandicoot # 2013.02.04. 17:40

Engem egy Vadász János néven futó emberformájú húzott le 40 ezerrel,telefont hirdetett, Apródon, állítólag békéscsabai, számlaszáma: 18203112-01281889-10010018
email címe: halaszjani35@gmail.com
tel. szám: 70/654-2358.....

Ezt írtam a hozzászólásomban, de a csaló álneve HALÁSZ JÁNOS!

nici_nc # 2013.02.03. 17:19

Tisztelt Agent Cooper!
Nemrég internetes csalás áldozatává estem. Megtettem a feljelentést, de mivel csak szabálysértés így nem igazn tehetnek értem semmit. A kérdésem az lenne, hogyan szerezhetném vissza a pénzt?

Köszönöm, nici_nc