Internetes csalás!


nonolet # 2018.06.21. 07:41

"ahol próbálták udvariasan elmagyarázni neked, hogy menj át abba a körzetbe és ott tegyél feljelentést, ahol az eset történt."

Azonban nem KELL átmennem, ha nem akarok.

Ennyi.

Szomorú örökös # 2018.06.21. 05:21

F.Laca

Ha nekem pl. a kocsimat mondjuk Kezsthely városában feltörik, egyszerűen nem mehetek be a rendőrségre bejelenteni az ügyet, hiszen valójában szegedi vagyok?!

Te tényleg ilyen „egyszerű gondolkodású” vagy, esetleg csak megjátszod magad? :-)

No de nézzük csak honnan indult a történet! Te bementél a szomszédos kerület rendőrségére, mert a lakhelyeden ellopták a biciklit, ahol próbálták udvariasan elmagyarázni neked, hogy menj át abba a körzetbe és ott tegyél feljelentést, ahol az eset történt. Ehhez képest itt háborogsz, hogy nem az összes rendőrség az ország összes elkövetett bűncselekményével nem foglalkozik. Komám, te aztán valóban egy érdekes csodabogár vagy! :-D

Egyébként javaslom, brillírozzál tovább! Az eredeti posztodból már csak az általam idézett szöveg található meg, mert az eredetit törölték, talán nem véletlenül. Végre van tisztességes moderáció! ;-)

nonolet # 2018.06.20. 19:44

Szomorú...

"Nem mehetsz be akármelyik rendőrségre feljelentést tenni csak azért, mert téged sérelem ért. "

De igen.

alfateam # 2018.06.20. 18:40

Ha bűncselekményt követtek el Ön ellen, haladéktalanul tegyen feljelentést! Ezt megteheti személyesen bármely rendőrkapitányságon, ügyészségen, bíróságon, illetve e-mailben, levélben vagy telefonon. Emellett a „Telefontanú” +36-80/555-111 zöld számán is tehet feljelentést.

Szomorú örökös # 2018.06.20. 18:25

F.Laca

Hogy jön az ide, hogy két, egymással határos kerületet (kispest és Kőbánya) párhuzamba állítod Szombathellyel?

Akkor még egyszer, esetleg szótagolva írjam?
Nem mehetsz be akármelyik rendőrségre feljelentést tenni csak azért, mert téged sérelem ért. Csakis azon a rendőrségen tehetsz panaszt, amelyik a te körzetedben van. Ha ezt megérted, akkor még talán elgondolkodom rajta, hogy fejlődést tapasztalok nálad, bár amit utána írtál, hát ne is haragudj, messze van még mindig a kultúr-fórumozástól. Nem írhatsz le semmilyen sértőt, mert komoly jogi következményei lehetnek. És nem téged fognak megkérdezni, hogy sértő vagy nem, hanem ezt a hatóság fogja eldönteni az összes körülmény figyelembevételével.

Szomorú örökös # 2018.06.20. 18:22

F.Laca

különösen nem az ilyen - a mindent megmagyarázó - internetes szakhapsi egyedekkel szemben

Szép dolog, hogy ennyire kritikus vagy magaddal szemben! :-D

nonolet # 2018.06.20. 10:56

Nincs szó csalásról... fölöslegesen durrogsz.

Az át nem vétel az eladó üzleti kockázata.

Csabi89 # 2018.06.20. 08:14

Köszi a befogadást.. Sajnos tegnap előtt belefutottam egy csalóba.. Hirdettem egy kis méretű adidas oldaltáskát.. Jelentkezett rá egy Szentmiklósi Sándor nevű Szombathelyi úr.. Érdekli a táska.. Mindenben megegyeztünk. Elküldtem táskát utánvéttel. álltam feladási dijat korrekt modon becsomagoltam feladtam.. De nyomkövetőn másnap azt olvasom átvétel megtagadva. Ezek után probáltam elérni a cimzettet, de nem reagált semmire egésznap, és letiltott facebookon.. Egyértelmű lett átvert.. Ezért mindenhol kiraktam őt csoportokban. Többen rám irtak, hogy ő másokat is átvert már.. 2400 ft volt feladási dij vissza is gondolom ennyi lesz.. 4-5 ezer forintomba fog kerülni feladás.. De mi van ha ezt mondjuk 20-30 emberrel eljátssza máris százezrekről beszélünk... Miután kiposztoltam sok helyre hirtelen nem tiltott le gondolom kapta a 'tesoktol' infot.. Majd oda irt poszt alá, hogy azért nem vette át mert nem azt küldtem amit kért.. :D elég röhejes mivel utánvét lényege amig nem fizet cimzett nem bonthatja ki.. Majd felhivott telefonon had ne mondjam milyen stilusban.. Hogy milyen jogon rakom őt ki mindenhova stb.. És, hogy kicsi a táska nem fér bele szinte semmi megmutatta neki futár.. Ami érdekes lenne mert tudtommal nem bonthatja ki senki amig nem fizet.. Megfenyegetett megkeres, és hogy ó nem csinált semmi rosszat.. Arra a kérdésre pedig, hogy szerinte ez korrekt e csak annyit mondott. 'Hát figyu én is jártam már igy' kérdezem én mit tehetek? Ki fogja ezt a káromat megtériteni? És ha valoban felnyitotta postás, hogy, megmutassa milyen jogon?

batka75 # 2018.06.20. 07:41

A rendőrség a szabálysértési bírságokból egy fillért nem kap. Ezt általában a notorikus gyorshajtók és tilosban parkolók nem tudják, vagy azért nem akarják, hogy saját jogszabálysértő cselekményüket (és szükségszerű következményüket) ezzel a bevétel orientált dumával önmaguknak is takargassák. De nyilván száguldozzon mindenki...hisz banán köztársaságban élünk... Sose üsse el a gyermekedet egy ilyen barom...

Szomorú örökös # 2018.06.19. 19:14

F.Laca

amikor pl. a biciklimet a Határ útnál ellopták, csak annyit mondott a bejelentést fogadó kispesti rendőrszázados: - "Uram, az a terület Kőbányához tartozik

Komolyan gondolod, hogy ha ellopják a biciklidet Pesten, akkor akár a szombathelyi rendőrségen is feljelentést tehetsz? Mit gondolsz, mi a nagy büdös francért van régiókra osztva a rendőrség? Nyilván nem azért, mert mindenhol az összes cselekménnyel foglalkoznak.

De hát tudjuk, hogy egy ilyen főokosnak, mint aminek te tartod magad (szerencsére csak tartod, de a fogalomról lövésed sincs), hiába magyaráz bárki ilyet, úgyis megpróbálod kidumálni, hogy márpedig te látsz mindent jól. De tudod mit? Felejtsd el, hogy bármit is mondtam, én sem szeretem értelmetlen dolgokra (és emberekre) pazarolni a drága időmet. :-D

Szomorú örökös # 2018.06.19. 19:10

Úgy fest, hogy nonoletnek lesz szerintem igaza. Kizárt, hogy itt banki átutalás történt, hiszen annak azért Spanyolországba az eléggé méregdrága lett volna a költsége.

Nagy valószínűséggel sima bankkártyás fizetés történt, tehát a charge-back funkció lazán működhet. Mint ahogy nekem is működött, amikor valaki visszaélt az ebay fiókommal, pedig ott az eladó kőkeményen kínai volt a rendszer szerint.

Sőt javaslom a kérdezőnek a rendőrségi eljárást, mert nekem is indult, később ki is hallgattak, bár a pénzem akkorra már visszakaptam. Azonban a bűncselekmény megtörtént és értékhatártól függetlenül - az enyém 26 ezer körül volt - büntetőeljárást indítanak, mert ez nem sima lopás, hanem az enyém special informatikai rendszerrel való visszaélés, csalás volt.

nonolet # 2018.06.19. 18:01

"Banki átutalással fizettünk."

Mondjuk lehet, hogy a kérdező beszél félre

és

VALÓJÁBAN bankkártyás fizetés volt az,
nem pedig átutalás.

nonolet # 2018.06.19. 17:49

F. Laca

A fizetési mód ÁTUTALÁS volt vazze!!! és nem on-line kártyás.

Átutalásra viszont NINCS charge-back ...

nonolet # 2018.06.19. 17:44

falura

Egyébként ez nem rendőrségi ügy...
HA NEM vagy átverés/becsapás áldozata.

Hanem sima polgári követelés, nem teljesítés miatt.

nonolet # 2018.06.19. 17:42

falura

Interneten mindig CSAAAAK bankkártyával fizess!!!!
Azaz on-line módon

  • banki/elfogadói felületen

vagy

  • paypal, klarna, stb. segítségével

Akkor indíthatsz egy charge-back eljárást az ilyen esetekben.
(azaz vissza szedheted a pénzed egyoldalúan)

- -

Internetes eladónak
NEEEEEEEM utalunk át előre pénzt, SOHA!!!!!!

Valamint nem adjuk meg a kártya adatait sem off-line fizetéshez.
(csak az on-line fizetéshez)

batka75 # 2018.06.19. 15:14

T. Falura!

Fordulj nyugodtan a rendőrséghez és ne engedd magad befolyásolni Laca igencsak bárgyú,buta, sötét eszméinek. Neki fogalma sincs olyan jogi tartalmakról mint bűncselekményi értékhatár, mi az hogy tulajdon elleni szabálysértés, hatáskör- illetékesség, mi az, hogy joghatóság. de nyilván divat a hatóságokat szidni az önérzetes mindent jobban tudóknak. Hozzászólásának szakmai mivoltát az utolsó bekezdése tökéletesen jellemzi. Viszont Te segítséget kértél és nem fröcsögést.

Álláspontom szerint esetedben valóban a joghatóság lesz az ami eldönti az ügyet azaz, hogy melyik országban követték el a bűncselekményt a sérelmedre, és mely az alkalmazandó jog. Ezt Te is érzed jól, hozzászólásodból kitűnik. Más kérdés ha külföldön történt akkor a külföldi hatóság (akinek felajánlják a büntetőeljárást a magyar hatóságok) a saját nemzeti jogszabályai szerint lefolytatja az eljárást avagy sem.

Ugyanakkor neked nem kell érteni a joghatósághoz, ha józan ítélőképességét előveszi az ember akkor is arra lehet jutni, hogy ha meg sem próbálod nem fogsz elérni semmit. Tegyél feljelentést a rendőrségen és majd kapsz értesítést, hogy mit tettek (vagy próbáltak meg). Ha nem teszed meg ne is várj eredményt.

falura # 2018.06.18. 21:01

Üdv,
az lenne a kérdésem, hogy ebben az esetben kihez lehet fordulni? Magyar rendőrség? Vagy van valamilyen nemzetközi szervezet?
Az eset a következő: Még április elején rendeltünk a hotfootballticket.com- ról négy jegyet focimeccsre. Banki átutalással fizettünk. A cég T&C -jében benne van, hogy abban a nagyon valószínűtlen esetben, ha nem kapnánk meg a jegyeket az összeg 100%-át visszafizeti 30 munkanapon belül. A jegyeket persze nem kaptuk meg, de a pénzt sem, pedig most már kb a 40. napnál járunk. Eleinte még válaszolgattak, de már azt sem hajlandók.
Kihez lehet fordulni? A cég székhelye Spanyolországban van. A meccs így a teljesítés helye Anglia lett volna.
Köszönöm a segítséget!

hayr # 2018.06.14. 07:29

Tiszteletem!
Olvastam "Milagro" bejegyzését és a választ is.
Hasonló történetem van, de én végig leveleztem az "úriemberrel" teljes levelezést továbbitanám megfelelő helyre, ha foglalkoznak vele és nem nekem kell ugrálni a rendőrségre bizanyitanom dolgokat.
Ez a Török ur visszaél egy török bank nevével, hamis oldal készitése, stb. de a levelezés végén szerepel a saját elérhetősége bankszámlaszáma stb.
Köszönöm válaszuk! hayr

nonolet # 2018.06.03. 22:45

Mondjuk a teljesülés után már sajnos kell hozzá a címzett is :-(

nonolet # 2018.06.03. 20:54

Minimál remény azért van/lehet... a banknál.

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?…

2009. évi LXXXV. törvény
a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról

38. §

(5) Az (1)-(4) bekezdésben megállapított határidőt követően a fizetési megbízást

  • akkor lehet visszavonni,
  • ha arról az ügyfél és a pénzforgalmi szolgáltató megállapodott
drbjozsef # 2018.06.03. 08:21

Ha banki átutalással fizettetek, akkor nem sokat. Próbáld meg elérni őket telefonon és e-mailben is, esetleg írásban, levélben. De ha nem reagálnak, és elállsz a szerződéstől, és nem fizetik vissza a vételárat, akkor legfeljebb európai fizetési meghagyást indíthatsz ellenük, vagy a székhely szerinti bíróságon pert. Nyilván nem véletlenül külföldön bejegyzett a webshop, hogy macerás legyen pereskedni velük.
(Ha online bankkártyával fizettél volna az oldalon, akkor egy sima chargeback elindításával a bankod visszaadná a pénzedet seperc alatt.)

p_p18 # 2018.06.02. 20:17

Üdv Mindenkinek!

A napokban rendeltem egy szlovák webáruházból (kertaktiv.hu) a nyárra való tekintettel 3 db napozóágyat közel 40 ezer forint értékben. Banki átutalással ki is fizettük, azonban semmi változás az ügyben, a webáruház fogadott rendelésnek írja a státuszt! Elolvastam a kézbesítési feltételeket is, ahol raktáron lévő termékre 2, maximum 4 munkanap határidővel írják a teljesítést. Abban az emailben amiben az utaláshoz szükséges adatokat közölték, az is szerepelt, hogy a szállítmány indítása előtt előzetesen értesítenek,de ez máig sem történt meg. Kicsit aggaszt, hogy telefonon sem elérhetőek, emailre nem válaszolnak. Kérdezem én, jelen esetben mit lehet tenni, milyen lépéseket kell elkövetni az ügy felgongyölítéséhez? Azt sem bánnám ha nem jönnének meg az ágyak de legalább visszautalnák a pénzt!

Előre is köszönöm a segítséget!

drbjozsef # 2018.05.08. 10:18

Ezt senki sem tudhatja. Még az örökös sem.
Ha kevesebb a vagyon, mint a tartozás, akkor lehet, nem is jut neked, a saját vagyonával pedig az örökös sem felel.

fabiána # 2018.05.08. 10:01

Köszönöm a gyors vàlaszt. A fizetési meghagyás elinditàsa is költséges. Megéri igy egyàltalàn visszakövetelni az örököstől a pénzt?

drbjozsef # 2018.05.08. 09:44

Igen. Az örökös ellen.