Internetes csalás!


fabiána # 2018.05.08. 09:12

Üdv Mindenkinek!
A kérdésem a következő az elkövető halála esetén van értelme fizetési meghagyàst kezdeményezni? Illetve ki ellen inditható ha màr az elkövető meghalt?

Burn Out # 2018.05.08. 03:46

sehova se kell fordulnod, egyszerűen törölnöd kell a levelet. régi internetes pénzlehúzási átverés, csodálom, hogy még mindig van, aki bedől neki.

Milagro # 2018.05.07. 23:58

Tiszteletem!

Egy apróhirdetésemre jelentkezett ez a szíriai (akkor még nem tudtam), írtam neki hogy igen, aktuális még és az alábbi igen hosszú választ kaptam, úgy érzem, meg akar károsítani. Természetesen eszem ágában nincs megadni neki az adataimat, de kérdezném, hova, kinek tudnám ezt jelenteni? Vagy így bűncselekmény hiányában nem is foglalkozik senki az üggyel? Milyen visszaélést tud ezekkel az adatokkal elkövetni?

Itt az e-mail:
Helló

Elfogadom az Ön e-mailjét, és köszönöm az autóról nyújtott információkat is. Sajnálom, hogy ebben a pillanatban nem hívhatlak és nem fogadhatok hívást a biztonság természetének megfelelően az országomban, de ha időt szánok, és szükség esetén egy biztonságos vonalon hívlak, akkor az autó csak egy kisebb cél a Kapcsolatfelvétel de én meg fogom venni a kért áron. Nagyra értékelem, ha legalább három héten belül lefoglalja az autót, és eltávolítja a hirdetést a weboldalról. A kapcsolatfelvétel fő prioritása az, hogy javaslatot tesz egy olyan ügyre, amely azonnali és gyors végrehajtást igényel. Én megadom az összes szükséges részletet, miután a bizalom létrejött közöttünk. Kérjük, alaposan olvassa el és térjen vissza hozzám, de Ön köteles visszautasítani, ha nem érdekli.

Szíriai iparos vagyok és szíriai üzletemberek vagyok Damaszkusz tanácsában. Családom a Bashar al-Assad elnök fenyegetése alatt áll, hogy határozott támogatást nyújtunk egy valódi demokratikus kormánynak Szíriában.

Mivel a jelenlegi elnök Bashar al-Assad tiltakozik az országban, ahogyan megtudja. Ezen az oldalonhttp: / / www. telegraph.co.uk / hírek / worldnews / middleeast / Szíria /. Sok család fut a kedves életükért, mivel a katonák megölik a civileket, a nőket és a gyermekeket. Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a birtokomban birtokomban van az összeg (16 millió és ötszázezer amerikai dollár) 16,500 ezer dollár tulajdonom. Ez az a pénz, amelyet egész életemben iparosként mentettem meg, és tároltam a házamban, mert pénzt helyeztek bankba. Nagyon veszélyes lehet egy olyan országban, mint a miénk.

Megkaptam ezt a pénzt egy dobozban, és konzultáltam egy küldöttrel Damaszkuszon, aki segíteni fog abban, hogy eltávolítsa a dobozomat Szíriaból a biztonságos tartásért és a lehetséges befektetésekért. Ezért vagyok nagy szüksége egy Megbízható és Megbízható embernek, aki megkapja a dobozt, biztosítja és megvédi azt érkezésemig. Meg kell vennem ezt az esélyt, mert nincs más választásom, mint valakinek bízni. Én egy árva, akinek testvére vagy testvére nincs, ezért nem kockáztathatom az életemet, hogy elkerüljem a család családfáját. Csak a feleségem, a lányom és a fiam van. Megérdemlik a tisztességes életet, mivel azt akarom, hogy békés környezetben nőnek fel. Áthelyezem hazámba a családommal, és a pénzt a törvénynek, a tanácsadásnak és a segítségnyújtásnak megfelelően fektetem be. Együtt dolgozhatunk, és jobb családot érhetünk el. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a küldött nem tudja, hogy az én dobozom pénzt tartalmaz, és ez biztonsági okokból.

Csak annyit kérnék, hogy engedje meg, hogy a szállítmányt a nevedben személyes alkatodként regisztrálja, és akkor várható, hogy elhozza, ha Európában van. Ebben az ügyletben nincs kockázat, elvégeztem a szükséges rendezést a szállítódoboznak a hivatkozott helyre történő biztonságos szállításához. Feltételezem, hogy képesek vagyunk kezelni egy ilyen nagyságrendet és Bízunk benne, hogy fenntartsuk az abszolút titoktartást és a titkosságot, hogy megvédjük ezt a nagyszerű eredményt. Kevesebb mint 4 nap alatt a doboznak birtokában kell lennie, ha Swift a maga részéről. Vigyázz, elővigyázatos intézkedéseket tettem a pénz biztosítására. A doboz kódolt nagy biztonságú gadget. A 16,5usd össz összeg 20% -a, a 80% lesz az enyém. Úgy vélem, ez jó üzlet. írj nekem több részletet.

VISSZA NÉLKÜL

A TELJES NEVED
A HÁZTARTALMA
A KÖZVETLEN TELEFONSZÁM
AZ IDENTITÁCIÓS KÁRTYÁRA VONATKOZÓ MÁSOLÁSA

Feltehetőleg pozitív válaszomat és az Ön információi kézhezvételét követően további részleteket adok Önnek. Nem rendelkezünk azzal a luxussal, hogy időt vesztegessünk, így kedvesen reagáljunk ASAP-ra.

Üdvözlettel

Mr. Batal Nasser

nonolet # 2018.04.19. 14:00

fabiáan

" és kötelezték hogy idén őszig fizessen a károsultaknak."

Esetleg ezen kötelezés alapján lehet fellépni.
Az örökössel szemben, de csak az általa örökölt vagyon erejéig.

egyötvenes68 (törölt felhasználó) # 2018.04.19. 13:28

De mortuis nil nisi bene!

drbjozsef # 2018.04.19. 13:26

Ha elhunyt, legfeljebb az örökösétől követelheted (ha a hozzátartozók mind visszautasítják a hagyatékot esetleg, akkor végső soron a Magyar Állam örököl). Azt kellene kideríteni. De ha nem volt az örökségben vagyon, vagy csak olyan kevés, hogy már esetleg más hitelező elvitte, akkor már saját vagyonával nem felel az örökös (az Állam sem). Ha pedig lett volna vagyon, csak még a halála előtt kiszervezte a rokonoknak, akkor annak már valszeg elég sok idő és pénz lenne utánajárni.

Egyszóval : kicsi az esély, hogy megtérüljön, de ahhoz is aránytalanul sok utánajárást igényelne.

Szerintem 20.000.- Ft megfelelő tanulópénz lesz, hogy soha ne utalj előre semennyit.

fabiána # 2018.04.19. 12:44

Üdvözlök minden fórumozót!
A páromnak még 2017.ben megkàrositották 20000 ft.al a jofogás internetes oldalon. Az illető személy az előreutalást követően a kért terméket nem küldte el. Nos a feljelentés megtörtént meg is lett az elkövető és persze több sértett is megtette a feljelentést. Az ügyészségre fel is terjesztették vádemelésre. Az illetőnek pártfogót rendeltek ki és kötelezték hogy idén őszig fizessen a károsultaknak. A probléma a következő az ügyészség megszüntette az eljárást mert az elkövető időközben elhalálozott!!! Persze senkit nem kártalanitott! A kérdésem a kövezkező: az elkövető halála esetén van helye vagyonelkobzásnak vagy esetleg a hozzátartozóját nem lehet kötelezni hogy visszafizesse a pénzt? Van rà valamennyi esély hogy ezek után viszonlássa a pénzét?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Fabiána

drahcir # 2018.04.17. 06:09

Tisztelt fórumozók!

Úgy érzem, hogy internetes csalás áldozata lettem.
Birtokomban van ezzel kapcsolatban néhány email váltás, sms váltás, néhány általam rögzített telefonbeszélgetés, előleg átutalásról bizonylat.
Amivel megkárosítottak az több mint 300-ezer Ft.
Az a kérdésem, hogy érdemes-e feljelentést tenni, és ha igen, milyen formában? (személyesen, írásban stb?)
Ha bírósági ügy lesz a dologból, szükséges-e nekem az ország másik szegletébe utaznom, ha a bűncselekmény elkövetője ott lakik?
Adódhatnak-e az üggyel kapcsolatban költségeim?

Köszönöm a válaszokat.

Tomika86 # 2015.02.12. 20:21

Üdvözlök mindenkit!

Tavaly február végén történt ez az ügyem:
Barátnőmnek akartam telefont intézni, találtam is a jofogas.hu-n egy Samsung Galaxy s3 LTE-t.
Felhívtuk telefonon, első nap ki volt kapcsolva, másnap felvette, megbeszéltünk 48000Ft. Mondta, hogy ő utánvételesen nem küldi, mert már többször elküldte és visszajött a csomagja. Belementem az utalásba (máshol utaltam már többször is, de nem volt gond). Utalás után felhívtam, mondta, hogy feladta a csomagot, és hogy csak a postán múlik mikor ér ide, ez volt csütörtökön. Pénteken nem jött, hétfőn, kedden nem jött. Hétfőn és kedden próbáltuk hívni, de a szám nem elérhető.
Azt hazudta, hogy a fia kórházban van, ezért kellene a pénz neki, azért olyan olcsó a telefon, meg felváltva van a feleségével bent, és nem elérhető mindig. Számlaszámot elvileg a nevelt fiáét adta meg.

Körmenden jelentettem fel. Pár hónapra rá kaptam levelet, hogy az érdi rendőrkapitányságra került mint bűnügy. Kellett tanúskodnom mégegyszer helyben, az Érdi rendőr hölgy kérdéseire. Majd megint eltelt 1-2 hónap és hívott telefonon a rendőr hölgy, hogy sajnos visszakerül az ügy körmendre. Levelet nem kaptam róla. És azóta semmi.

Valaki hátha tud segíteni, itt vannak az adatai: Számlaszám: Faragó Olivér : 11773315-01094998 LAFI
Hirdető neve: Lőcsei Attila 0630-9992761
Érték 48000Ft

Azóta elvileg simán hívható telefonon. most már nem próbáltam, hisz innét úgy sem tudnék mit csinálni vele. Számlaszámot le tudják ellenőrizni az OTP bankfiókban, ha kérem?

Köszönöm a segítséget!

pappcs # 2014.09.18. 16:30

tenager18 tipikus magyar, rohan a rendőrségre...

Minek, miért? milyen indokkal? azt írta az eladó hogy visszaveszi az árut, pedig nem lenne köteles mert nem vállalkozó és nem cég. Ha pedig visszaveszi, akkor hol a gond? 10 Kg alatti nem bekötött üzemeltetésű készüléket a vevőnek kell visszavinni még boltnál is...

JoghallgatóMiskolc # 2014.09.17. 10:41

A jó öreg "Nigériai csalás" áldozata lettél. Röviden az esélyeidről: ha feljelentést teszel, eljárás indul. Ettől a pénzedet nem fogod megkapni és a gépet sem fogod visszakapni. Akkor sem, ha megtalálják az elkövetőket, amire maximum elvi esély kínálkozik. Szóval se gép, se pénz nem lesz, ez tanulópénz/gép volt. Ettől függetlenül tegyél feljelentést, előfordulhatnak csodák is.

Zsotija # 2014.09.13. 13:30

Üdvözletem!

Próbálom röviden összefoglalni a velem történteket:
Olx.hu-n hirdettem egy digitális kamerát, amire jött egy külföldi vevő, először lengyelül beszélt, majd miután én angolul válaszoltam ő is átváltott, de feltételeztem hogy lengyel. Euróban kért árajánlatot, mondtam 130, ő mondta hogy szállítással együtt 200-ért elviszi, de nem neki kell hanem az unokatesójának Nigériába. Ekkor még nem gyanakodtam, főleg mert rá egy napra kaptam egy teljesen hitelesnek tűnő levelet a HSBC Bankttól hogy a 200 Eurót elutalták a számlámra, ám csak akkor lesz ténylegesen az enyém, ha a csomagot elpostázom és a csomagazonosítót elküldöm a Banknak.
Elküldtem a csomagot, a Banknak elküldtem az adatokat, ők pedig írták hogy megy a pénz. Úgy gondoltam hogy következő nap már a számlámon az összeg és mindenki boldog lesz. Következő reggel kaptam egy e-mailt a vevőtől hogy a 200 Euro helyett 340 Eurot vett le a bank a számlájáról és csak akkor kapom meg a pénzt ha elutalom neki a különbözetet 140 Euro-t, de nem is neki, hanem szintén egy unokatesójának Nigériába. Na ekkor lett nagyon gyanús a dolog.
Elötte is gyanakodtam és rákerestem többször az ő e-mail címére is (helenadras40@gmail.com) és a Bank címére is (wiretransfer.hsbcbank@accountant.com) de egyikre se dobott ki csalást. Ezen a ponton azonban úgy gondoltam hogy eszem ágában sincs előre fizetni, főleg hogy nincs nekem csak úgy 140 Euróm előre. Hosszas kutakodás után kiderült hogy a Bank e-mail címe mögött van egy másik cím, ami az eredeti küldőé lehet (zrichard16@gmail.com), erre a címre pedig már kiadott igen sok csalást.

A "vevőtől" folyamatosan kaptam az üzeneteket hogy mikor küldöm a pénzt, én pedig miután kiderült a csalás, mondtam neki hogy azonnal küldje vissza az árut vagy fizessen különben a hatóságokhoz fordulok. Azóta nem válaszolt, amiből szintén kiderült hogy csalás volt az egész.

Sajnálom hogy ilyen hosszúra nyúlt a történetem, de úgy gondoltam minden részlet fontos lehet. A kérdésem az, hogy ilyen nemzetközi internetes csalásokkal lehet a rendőrséghez fordulni és tudok feljelentést tenni, vagy mi lenne a legjobb megoldás? Vannak adataim amikből ki lehet indulni. Rengeteg e-mail, 2 nigériai név is cím plusz valószínűleg Facebookon is megtaláltam az elkövetőt, de ez nem 100%.

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdvözlettel,
F. Zs.

anyabajban # 2014.09.10. 07:52

Üdvözlöm! Azzal a kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni,hogy mit tehetek,ha épp most történt velem internetes csalás. Péntek reggel felhívtam egy telefonszámot,amit az Olx.hu-n talált a párom egy hirdetésben,ahol sthil fűkaszát hirdettek jó áron. Egy "hölggyel" beszéltem,aki előadta,hogy már lefoglalták a gépet,de ha hamarabb tudok utalni,az enyém,mert neki gyorsan kell a pénz,azért is adja a gépet ilyen jó áron. Megkaptam a számlaszámot,még aznap utaltam 8000 Ft. foglalót,megbeszéltük,hogy hétfőn megy a többi.. Hétfőn még beszéltünk,minden teljesen életszerű volt,iskolakezdés,éjszakai műszak-amiért gyorsan kellett mindig mindent intézni,stb. Akkor még egyáltalán nem gyanakodtunk..
Aztán elment a pénz és másnap (tegnap) már nem volt elérhető a nő(és azóta sem),a fűkasza ma még megérkezhetne,de nem fog-tudom,mert felhívtam a megadott takarékszövetkezetet reggel és az ügyintéző azt mondta,sajnos tudnak róla,hogy több kétes ügye is van a hölgynek,a címe - ahogy sejtettem - valószínűleg kamu. Ilyen esetben mit tehetek? Mikor lehet feljelentést tenni és azt hogyan kell megtennem? Személyesen,vagy lehet telefonon is esetleg(csak mert itthon vagyok kisgyerekkel-nem lenne túl egyszerű)? Van rá esély,hogy ebből a pénzből látok még valaha valamennyit? Tudom,klasszikus példái voltunk az óvatlan,naiv,buta vásárlóknak,de a sürgetés megtette a hatását. A számlaszám: 69500170-15102287 Hol találhatok olyanokat,akiket esetleg szintén megkárosított? Válaszát előre is köszönöm,Tisztelettel!

pappcs # 2014.08.23. 13:59

A 17/1999 korm. rendelet értelmében 30 napon belül köteles az eladó teljesíteni. Addig értelme nincs rendőrségre rohangálni, különben is ez csak akkor büntetőügy ha az eladónak szándékában sem állt a megrendelést teljesíteni.

odettfive # 2014.08.19. 16:40

OLX-en elkövetett csalással kapcsolatban szeretnék írni, hátha olvassa valaki, akit szintén érint a történet. Találtam egy Irulu 7 4in1 tabletet. Írtam az eladónak (Fehérvári Zoltán névvel regisztrált), nagyon készségesen válaszolt a kérdéseimre. Szervizzel kapcsolatos kérdésemnél kezdtem az utánajárást. Azt mondta h az Edigital üzletekben lehet szervizelni. Felhívtam őket, ezt megerősítették. Hivatkozott egy cégre (Pod Cee Kft.), ahova utalnom kellett. Ennek is utánanéztem, semmi kompromittálót nem találtam, még a számlaszám is egyezett azzal, amit megadott az utaláshoz, így elutaltam az összeget. Az "úriember" eltűnt. Ma megtettem a feljelentést természetesen. Ha más is hasonló helyzeten van érdemes feljelentést tenni, mert ezt sokan üzletszerűen csinálják, ami már nem szabálysértési kategória, hanem bűncselekmény!!

ObudaFan # 2014.08.13. 15:01

pepe112

A fizetési meghagyás reálisabbnak tűnik.

pepe112 # 2014.08.13. 08:17

Olyan kérdéssel fordulnek önökhöz, hogy olx en vasaroltam 20 ezer ft-ért egy ujnak mondott air max cipot közben ez hasznalt volt az elado viszont nem akarja vissza adni a pénzem! Ezzel fordulhatok a rendorséghez, vagy felejtsem el ?

danba79 # 2014.08.06. 08:57

Keresem azokat az internetes kàrosultakat,akiket Vidàkh Àdàm József(vagy éppen hogyan nevezi magàt)kàrosított meg.Velem az OLX-en történt,hogy az àtutalàs utàn nem kaptam meg a vàrt terméket.Jelenleg hàrman vagyunk így ezzel,de gondolom leszünk még egy pàran,és a rendôrségi feljelentéshez jó ha minnél több kàrosult àll össze.
OTP sz.szàm :11773494-00591007
Elérhetôségem danba0203@gmail.com

Agent Cooper # 2014.08.05. 21:33

Kedves Aniedi!

Nyolc napon belül panasszal élhetnek a megszüntető határozattal szemben, és kérhetik a nyomozás folytatását. Célszerű lenne betekinteni a nyomozati aktába.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Agent Cooper # 2014.08.05. 21:32

Kedves ronny277!

Sajnos ennyi információ alapján nehéz még jósolni is, de nagyon valószínűnek tűnik, hogy ez az ügy guggolós lesz!

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Aniedi # 2014.08.04. 14:06

Üdv!

Az alábbi problémával fordulok Önhöz. Tavaly szeptemberben az Ebay-ről vásároltunk cégünk számára 5 db, távközlési szolgáltatáshoz szükséges modulátort összesen 493.000,-ft- értékben. A fizetés nem PayPal-on keresztül történt...sajnos...
A vásárlás után megkaptuk az e-mail-t a számlaszámmal, ahová az utalást kérik az eladó; utaltunk.
Kicsi idő múlva, amikor ránéztünk a fiókra tapasztaltuk, hogy az eladó törölte magát, a terméket persze nem küldte el.
Feljelentést tettünk, nem régen kaptunk az állásfoglalást, hogy az eljárást megszüntették mert az "elkövető kiléte nem volt megállapítható".
Azt szeretném kérdezni, hogy ilyenkor merre tovább? Egyáltalán van-e bármilyen lehetőségünk továbblépni?
Megtisztelő válaszát előre is köszönjük!

ronny277 # 2014.08.04. 13:25

Tiszteletem!A kerdesem.a kovetkezo lenne!2014.Marciusaban kaptam jogerosen 10honap bortonbuntetest 2evre felfuggesztve 4rendbeli csalasert (internetes)!De ez az ugy meg birosagi folyamatban volt mikor elkezdtem ujra csalni 2014.januartol kb majusig!Tehat a jogeros itelet utan meg benne van egy ket csalas!A csalas vetsegnek van megallapitva!A nyomozas folyik folyamatosan hosszabbitja az ugyeszseg a nyomozast!A kerdesem hogy a bortonbuntetest meglehet-e uszni penztbuntetessel illetve kozmunkaval vagy hosszabb felfuggesztettel?Koszonom valaszat!

Agent Cooper # 2014.08.04. 08:07

Kedves Neumann!

Javaslom, hogy minél előbb vegye fel a kapcsolatot a magyart CERT-tel a +36(1)336 4833 telefonszámon, munkatársaik 24 órában állnak rendelkezésre.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Neumann # 2014.08.03. 01:13

Üdv

Adott egy gyermekvédelmi intézmény, ahol az egyik fiatal sajnos válaszolt egy ilyen "nigériai" levélre (kínai IP).
Ezzel nem is volt gond, de most sorra érkeznek neki a fenyegető levelek, pénteken még postai! úton is kaptunk egyet. Továbbá folyamatosan próbálják feltörni a hálózatot. (sajnos fix az IP, és az SSH portnak nyitva kell lennie) Ha beállítok valami biztonsági dolgot (IP cím szűrés, automatikus blokkolás... stb) az csak néhány óráig működik.
Hova lehet ilyen esetben fordulni?

Üdvözlettel: Viktor

Agent Cooper # 2014.07.31. 13:50

Kedves Moltimi!

Természetesen tehet feljelentést, ráadásul ha több embert is megkárosított az eladó, akkor az üzletszerűség miatt bűncselekményt követett el. Az Önök közötti kommunikáció bizonyíték lehet.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…