Internetes csalás!


Vanda86 # 2014.06.05. 07:56

Én is az olxen estem áldozatul. Vaterán soha semmi problémám nem volt pedig évek óta vásárolok onnan. Az olxen meg negyedik vásárlás alkalmával átvertek. Ami felháborít, hogy tudtam bizonyítani a csalást. Elismerte az eladó, hogy nem küldött semmit. Jelentettem az olx-en , hogy ne hagyják hirdetni. A válasz az volt, hogy nekik nem jogkörük a bűncselekmény feltárása és az igazságszolgáltatás. Még csak regisztrálnia sem kellett újra. Azóta is veri át a vásárlókat.

fefe33 # 2014.06.03. 14:56

Sziasztok átverés áldozata letem az olx-en korában aprodként üzemelt.az alábi felhasználo általl Anna és Atesz aki magát Szálku Attilának adta ki lehet ez a valos neve ha valakinek ismerös kérem segitsen most készülök megteni a feljelentést.A történet röviden cserében egyeztünk meg részemröl alaplaphibás laptopot küldtem de ö nem küldte a 250 gb hdd-t amiben megegyeztünk. elöre is köszönöm a segitséget

Max1 # 2014.06.02. 13:26

Kedves átvertek

Nem kioktató jelleggel de ne legyünk már a végtelenségig butácskák!Ha interneten keresztül magánemberektől vásárolok névtelenül előfordul, hogy bárminemű elérhetőség nélkül se telefonszám se semmi akkor komoly összeget NE UTALJUNK előre ismétlem NE! Meg kell az embernek állapítani mi az az összeg amit nyilván nem szívesen de ha ne adj Isten baj van hajlandó beáldozni. Ha már mégis előre utal. Nálam ez max nagyon max 5000FT. Ha utal mégis többet és nem küldik az elvárt terméket akkor felesleges a sírás rívás. Lehet menni a rendőrségre feljelentést tenni ismeretlen tettes ellen amivel 90%-ra semmit nem fog elérni. Ennyit lehet tenni. Vagy figyelni tovább a hirdetéseket és próba vásárlást csinálni a gyanús hirdetésekkel hátha bele akadunk ugyanabba a csalóba. (számlaszámból észre vehetjük) Talán sikerül úgy megijeszteni, hogy visszautalja a kicsalt összeget.
Néhány egyszerű tipp: Elénk kerül egy nagyon jó csábító hirdetés. 1. Nézzük meg mikor lett feltéve a hirdetés. Oldalt megnézhető! Ha tök friss akkor már legyünk óvatosak mert a csalók napi szinten dobálják fel a hirdetéseket mindig más profillal és így nyilván mindig friss lesz a hirdetés.2. Minimum legyen kint egy telefonszám ha nincs kérjünk az eladótól(persze ez sem garancia semmire de nem árt ha van)3.Kérjünk már egy facebook elérhetőséget az eladótól hogy lássuk kivel is van dolgunk. (ha nem tud adni attól még nem csaló de jelzés értékű lehet mert manapság 10ből 8embernek biztos van)4. Ha nem személyesen vesszük át a terméket kérjünk csak szépen pár olyan fényképet a termékről amilyet mi szeretnénk(olyan szögben legyen, olyan sorrendben stb. ahogy mi kérjük)csak hogy lássuk valóban az eladónál van a termék és nem egy netről letöltött kép.5. és a legfontosabb!!!Mielőtt beleugrunk hülyeségekbe mert leszáll a rózsaszín köd, hogy húúúúú de olcsóóóó :)előtte tájékozódjunk már mi a reális ára az adott terméknek. Rendben van, hogy olcsóbb használtan de éppen hogy fele vagy egyharmada árért nem fog nekünk soha senki semmit sem küldeni. Nem fogjuk megütni a főnyereményt át fognak .....!!!Senki nem bolondult meg hogy nekünk egy 10 forintosért odaad egy százast. Van sok ilyen és ehhez hasonló fórum ha megkaptuk a bankszámlaszámot ugyan google-t izzítsunk és írjuk be a kapott számot. Jó eséllyel dobálja ki az átvertek listáját a fórum hozzászólásokból. Vagy üssük be egy bankszámlaszám keresőbe. Kiadja nekünk hol nyitották a fiókot. Ha Veszprémi hirdetés van a fiók pedig Záhonyi már gyanús a dolog. Nyilván még ettől sem feltétlen csaló de érdemes rákérdezni mi a város váltás oka. Szóval ezer és egy apró praktika van amivel azért 99%-os biztonsággal ki lehet szűrni a csalókat. Gondolkozzunk ne kapkodjunk okosan ráérősen ha sürget az eladó sürgessen nem hajlandó megcsinálni a kért dolgokat? Ne csinálja!!! Tovább egy másik hirdetésre ennyi, van elég a neten :)

kriszko08 # 2014.05.22. 18:42

Üdv mindenkinek!

Azzal szeretnék mindenkit óvatosságra inteni hogy vigyázzon az internetes vásárlásokkal.
Az én esetem is szintén Apródon történt ahol is egy boltként árusító csalóval találkoztam. Számítástechnikai cikket szerettem volna venni. Előre utalást beszéltünk meg az összeg feléről,ám a csomagot a mai napig nem láttam viszont.

Szerintem már ismerős lehet:
Számlaszám: OTP 11773102-00425623 Számlatulajdonos: Iker Zsolt

A feljelentést megtettem ellene.Kérem akit szintén ő csapott be az jelentse fel hogy könnyebb legyen a rendőrök munkája.

Agent Cooper # 2014.05.09. 06:27

Kedves beloc!

Erről úgy tud meggyőződni, ha felveszi a céggel a kapcsolatot. De még egyszer hangsúlyozom, hogy nagyon csodálkoznék, ha ebből nyomozás kerekedne. Egyébként szerzői joggal kapcsolatos bűncselekmények esetén általában a NAV-nak van hatásköre eljárni.
Ha mégis nyomozás indulna, akkor IP alapján 1-2 hónapnál hamarabb nem várható, hogy kopogtatnak Önnél.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

beloc # 2014.05.08. 22:38

Kedves Cooper Ügynök!
először is köszönöm a válaszát.
lenne még néhány kérdedésem. a szóban forgó általam létrehozott közösségi profil nemegészen egy napig volt elérhető. (töröltem, mivel láttam a hivatalos oldalán hogy megtették a szükséges jogi lépéseket) azt is írták, jelentették az oldalnak,hogy töröljék az általam létrehozott közösségi profilt. én megelőztem őket és én magam töröltem. a kérdésemre már részben választ adott, hogy egyértelműen jogsértő cselekményt követtem el.

viszont állításuk szerint több vásárlójuk jelezte nekik az én oldalamat, +volt 2 vásárlójuk aki azt írta nekik hogy lehet hogy hamis terméket rendelt, mert nem olyan volt mint a szokásos pl. (meg sem fordult a fejemben ilyet tenni)
ebből adódóan gondolom azt hogy a cég bepöccen rám, és nem fogja annyiban hagyni ezt a dolgot.
eléggé kétségbe vagyok esve emiatt, bevallom nem gondoltam bele mi a következménye cselekedetemnek.
írtam nekik egy emailt az ügyfélszolgálatukra, amiben leírtam hogy csupán csak egy rajongói-tapasztalat megosztói oldalnak széntam, de válaszra sem méltatnak.

értelemszerűen ha feljelentenek emiatt, akkor ismeretlen tettes ellen fog eljárás indulni.
kikérik az ip címemet, majd a szolgáltatómtól lekérdezik kihez tartozik a cím.
ebben az esetben mennyi lehet ennek a leforgási ideje?
mennyi időn belül jönnek ki hozzám? a laptopomat lefoglalhatják? vagy levélben értesítenek a feljelentésről? hogyan tudhatnák tudomást szerezni arrol, hogy egyáltalán tényleg feljelentettek e emiatt?

üdv: beloc

Agent Cooper # 2014.05.08. 20:10

Kedves beloc!

Csodálkoznék, ha büntetőeljárás indulna. A cselekménye egyértelműen jogellenes, ennek ellenére nem látom bizonyítottnak, hogy bármilyen bűncselekmény is megvalósult volna.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

beloc # 2014.05.08. 16:51

üdv. a problémám a következő lenne.
egy közösségi portálon létrehoztam egy profilt, egy elég népszerű magyar márka nevében. ismerősöket jelöltem be vele, majd üzenetet írtam nekik amiben egy linket küldtem el nekik, hogy kattintsanak rá, lájkolják, és akkor részt vesznek egy nyereménysorsoláson. a márka hivatalos profilján másnap megjelent egy közlemény hogy semmi kapcsolatban nincsenek az én oldalammal, és a márkájuk bitorlásáért
jogi útra terelik ezt. tehát fel fognak jelenteni.
írtam nekik egy emailt, amiben leírtam hogy ez csupán csak egy rajongói oldalnak szántam, semmi féle kárt nem szándékoztam ezzel nekik okozni, és bocsánatot kértem ezért.

azt tudom, hogy hatóság kérésére kifogják adni az ip címemet. mennyi idő körülbelül míg a hatóság meg fog keresni?

az internetszolgáltatóm az naplózza a böngészéseimet?
táhát azokat is ki tudnák adni, hogy milyen weboldalakat nézegettem stb?

válaszukat megköszönöm. belo

Houdy82 # 2014.05.06. 18:24

Az apród egy fertő!
Én is évek óta vaterázom és semmi panaszom nincs, és javarészt előre utaltam.
Az apródon nem szabad előre utalni semmi képp, tele van csalókkal.

Nana2 # 2014.05.06. 07:37

Kedves Mindenki,

sajnos úgy néz ki, hogy én is áldozatául estem egy aprod.hu-n hírdető "kedves, korrekt" eladónak..

zene3000 néven hírdet
Danyi Bélának nevezi magát
11773456-01319576 OTP számot ad meg
+36 209 401-338 telefonszám

Én naív egy Samsung s3 telefont szerettem volna megvenni tőle, 33 eFt-om bánja.. :-(

ahogy itt olvastam a leveleket, az aprod-hu-t nem szabad használni!!!!!
10 éves vásárolok a Teszvesz/Vatera oldalakon és soha semmi problémám nem volt.. :-)

Köszönöm

Houdy82 # 2014.05.02. 13:17

Szaisztok!
Egy újabb apróhirdetés csalóra hívom fel a figyelmet, sajnos én is áldozata lettem.
Lehetséges, hogy már találkoztatok vele:

Számlaszám (OTP):
11773102-00425623
Név: IKER ZSOLT

Engem apródon vett rá egy laptop HDD megvásárlása során, sajna előre utaltam neki.
De mivel egy számítástechnikai boltként árulta a terméket, megbíztam benne.

Hétfőn fel fogom jelenteni, aki estleg már megtette ,ha tud adjon ügyirat számot, hogy tudjak erre is hivatkozni majd a rendőrségen.

köszönöm.

Agent Cooper # 2014.05.02. 06:51

Kedves manocska07!

Talán érdemes lenne a Veszprémi Rendőrkapitányságon feljelentést tennie, mivel a számlát Veszprémben nyitották, és egyébként is nagy gyakorlatuk van hasonló bűncselekmények felderítésében.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

manocska07 # 2014.04.30. 20:17

Csalás áldozata lettem Otp Szabo Anita 11773487-00178826 kisangyalka néven hirdette a termékeit my 77 ,mayo chix ,én egy mayo kabátot vásároltam ami természetesen sehol sincs az eladó teljesen elérhetetlené vált s mint megtudtam nem csak engem vert átt több számlaszámon fut senki ne utaljon neki,mert egy rohadt csaló ,kaptam egy listát ahol az ő neve is szerepel volt rajta egy telefonszám is fölvette Szabó Anita ,s nyilván azt mondta nem ő az aztán elkezdett azzal érvelni hogy a párja rendőr furi beszélgetés volt s tuti ő az,jövő hét folyamán megteszem a feljelentést csak azt nem értem ha nem én vagyok az első aki feljelenti miért garázdálkodik itt?s miért nem történik semmi érdemleges?

Agent Cooper # 2014.04.30. 10:07

Kedves kovacsen222!

Feljelentést kell tenni a rendőrségen.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

kovacsen222 # 2014.04.30. 08:45

Martin212 hozzászólóhoz hasonlóan én is ráfaragtam alias Farkas Richárd (vargarichard0 loginnevű vásárlónál kifizetett hdd-re, mégcsak véletlenül sem vsásároljatok tőle semmit, semmilyen körülmények között.

Kérdés: vissza tudom követelni tőle a kifizetett 5.800 Ft-ot, ha igen hogyan ? Megvan a levelezés, átutalás stb.

Választ köszönöm

Csaba

Agent Cooper # 2014.04.16. 09:38

Kedves Nosnos!

Ahhoz pontosan ismerni kellene a "fenyegetést", hogy meg lehessen róla mondani, hogy bármilyen eljárást megalapoz-e. A tartozást meg be kell hajtani, ha másképp nem megy, akkor peres úton. (Az ilyen emberek pont arra alapoznak, hogy a másik fél próbálja elkerülni a hivatalos eljárást.)

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Nosnos # 2014.04.16. 06:35

Kedves Agent Cooper!

Nem, hanem pénzt csalt ki...van írás róla, és most pedig fenyegetőzik, hogy bajom eshet, illetve eléggé mocskolódva adja elő, hogy én zaklatom a pénz miatt...
Ismerem a hivatalos eljárási módot (FMH), de ha ellentmond akkor bíróság, procedúra stb.
A kérdés az, hogy mivel fenyeget fel lehet-e jelenteni emiatt rendőrségen?

Agent Cooper # 2014.04.15. 15:34

Kedves Nosnos!

Mi volt az átverés? Az, hogy fiatalabbnak adta ki magát a valós koránál?

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

efi99 # 2014.04.15. 12:47

Jenny
Kifejthetnéd, hogy az utánvétel mennyivel biztonságosabb az előreutalásnál! Ugyanis semennyivel, mindkettő zsákbamacska.

Nosnos # 2014.04.15. 08:38

Amit itt olvasgattam, azt többnyire adás-vétellel kapcsolatos csalás.
Felhívnám a figyelmet a társkeresős csalókkal kapcsolatban is.
Vagyis bárki bármilyen szépen is elbájol, ne higgyünk senkinek.
Ezt komolyan kell venni. Sajnos belecsúsztam egy ilyenbe, ezért szeretném megosztani a csaló adatait - hogy a későbbiekben ne érjen többet célt.
Papp Jenő (Jenci) - jelenleg inaktív felhasználó a Randivonal.hu (Jenci a neve), én a Lovebox.hu-n futottam vele össze - ott Livorno volt a neve (azóta törölte magát). Fiatalabbnak adja ki magát és bp-inek...ami nem igaz, veresegyházi.
És ami még a legszörnyűbb, amikor próbál vele az ember értelmesen kommunikálni, fenyegetőzik.
Szóval ha valaki belefutna akkor ne higgyen el neki semmit, illetve ha volt más is akit átvert, kérem jelentkezzen.
köszi szépen

Agent Cooper # 2014.04.14. 20:58

Kedves Jenny13!

...de már nem hiszem, hogy létező személyek...” - a bankszámlaszám tulajdonosa egészen biztos, hogy létező személy. Mindenképpen érdemes feljelentést tenni, mert a kár miatt már bűncselekmény (csalás vétsége) miatt fognak eljárni. És még talán a pénzét is be tudja hajtatni.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Jenny13 # 2014.04.14. 18:02

Tisztelt fórumozók!

Sajnos sok évnyi netes adás-vétel után engem is megrövidítettek 60.000 ft-tal. Eddig nagy szerencsém lehetett, mert csak hallani hallottam a csalókról, de még nem találkoztam velük mostanáig. Az úriember Tóth Tibor Nándornak adta ki magát az Apród-on. Nagyon jól előadta magát a telefonba, és lebeszélt sajnálatos módon az utánvételről. Ígért fűt-fát, hogy ő nem csaló, csak meg van szorulva, ki kell fizetnie az autó részletét. De igen is nagy csaló, hazug ember, mert a készülék a mai napig nem jött meg, ő meg eltűnt, mint az aranyóra. Átutaltam a pénzt az állítólagos felesége bankszámlájára, de már nem hiszem, hogy létező személyek.
Fogalmam sincs érdemes e feljelenteni, mit tud tenni a rendőrség. Sajna én a pénzem szeretném, de azt már nem fogom látni..:( Ez olyan lelketlen dolog, elmondtam mennyi munkám van abban, hogy ezt a kis pénzt összekapartam, de ő egy perc alatt, lelkiismeret nélkül lenyúlta.
Elmentettem a hirdetését szám megjelenítésével, az a e-mailjeit.
Előre is köszönöm a tanácsokat.

Agent Cooper # 2014.04.08. 21:42

Kedves tunyu36!

Se börtönt, se felfüggesztettet valószínűleg nem fog kapni. A bűnügyi költség nagyságáról érdeklődjön az ügy előadójánál.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

vi.joco # 2014.04.08. 19:15

Tisztelt Fórumtársak, Látogatók!

Egy becstelen emberre szeretném felhívni a figyelmüket!

Annak ellenére, hogy többször felhívják az ember figyelmét, én bizony előre utaltam. Tudom előre nem utalunk, de 8 év internetes vásárlás után botlottam bele egy csalóba. Vásároltam már többször is, az apródon, jófogáson stb. előreutalással, nem volt probléma.

Az "úriember" 13.000 ft-tal károsított meg. Nagyon rutinosan úgy csűri-csavarja a beszélgetést, hogy előreutalás és postázás legyen a tranzakció vége.
Több ismerősömet megkértem, hogy érdeklődjenek különböző termékei iránt és mindig azonos a párbeszéd szövege. "Jobb lenne személyes átvétel .....hú de az akkor mégsem megy, legyen előreutalás, mert utánvéttel nem küldök...stb."

Ha az ember gyermeke ragaszkodik a személyes átvételhez, akkor egyszerűen nem válaszol az üzenetekre. Átutalás után (sajnos nem előre kértem!) egy olyan telefonszámot ad meg ami folyamatosan ki van kapcsolva. Később üzenetben hazudozott, hogy lemerült és nincs nála töltő. ~halkan megjegyzem közel egy hete nincs nála töltő~ Üzenetben nagy nyaggatásra elárulta, hogy MPL futárral küldte a terméket. Ez nem igaz. A termék nem jött meg és azonosítóval sem tud szolgálni. Kértem, hogy utalja vissza a pénzemet, ezt nem tette meg.

Az Apródon balimut felhasználóként szerepel!
Hírdetései két néven futnak, Nagy László és Kis Tamás, győri illetve debreceni székhellyel.

Hirdetései:

http://aprod.hu/…irdeto/qBcL/

http://www.jofogas.hu/…13650338.htm

Ezeket az adatokat adja meg:

Email cím: balimut@citromail.hu
Telefonszám: 30/ 877 13 83 Kis Tamás
11600006-00000000-50819030 (Erste) Kis Tamás
illetve
Takarék szövetkezet 54900268-17022648 Nagy László

Én személy szerint egy AMD processzor vásárlásakor jártam pórul az apródon. Átutalás és a pénz beérkezése után, kb egy nappal, az egyik ismerősöm megkeresésére vígan azt válaszolta, hogy meg van még a termék!

Kérek mindenkit legyen óvatos!

Köszönettel: vi.joco

tunyu36 # 2014.04.07. 13:56

Sziasztok!
Köszönöm a választ tényleg ennyi történt de egyszerűen nem tudok lenyugodni.Mégis milyen büntetésre számíthatok?A nyomozó nagyon rendes volt és próbált nyugtatni de hiába.Börtönt vagy felfüggesztettet kaphatok?Mennyi a bűnügyi költség?Elvileg tanúnak hívtak nem engem jelentettek fel.Köszönöm sziasztok.