Internetes csalás!


Agent Cooper # 2014.04.07. 06:35

Kedves tunyu36!

Ha tényleg csak ennyi történt, abban az esetben nem számíthat súlyos büntetésre. Könnyen elképzelhető, hogy az igazi büntetés Ön számára a bűnügyi költség megfizetése lesz. Meg azért az egész eljárásban részt venni sem lesz kellemes...

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

tunyu36 # 2014.04.05. 06:44

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni mert nagyon meg vagyok ijedve.Behivatott a rendőrség tanúnak 600-ft-os internetes csalás miatt mivel én is utaltam pénzt.Mikor bementem a rendőrségre ott volt egy papír,hogy nekem is utalt 9 ember 600ft-ot összesen 5400ft értékben.Semmit nem tagadtam.2012 júliusában internetes adminisztrációs munkahirdetésre jelentkeztem.A regisztrációs díj 600ft volt.Elküldtem a megadott számlaszámra a pénzt.Kaptam egy másik levelet,hogy hirdessem álláskereső oldalakon ezt a kamu munkát és a bankszámlaszámot javítsam ki az enyémre.3-4 hétig hirdettem és ez alatt az idő alatt 9 ember elküldte a 600ft-ot.Nem gondoltam át,hogy nem törvényes dolgot csinálok.Mikor átgondoltam,hogy engem is becsaptak és én is becsapok másokat nem csináltam tovább és minden címet és levelet adatot kitöröltem a gépemről.Kapcsolatot senkivel nem tartottam fent.Vállalom a pénzek visszafizetését.Nagyon megbántam és szégyellem ez jó tanulópénz volt.Rendes kézzelfogható munkát vártam volna nem ilyet csak sajnos későn gondolkodtam.Milyen büntetést várhatok?1év9 hónap telt el és összesen 5400ft az okozott kár 9 embertől.Semmiféle ilyen hirdetésekkel nem foglalkoztam azóta és nem is fogok.Nagyon köszönöm a segítséget és nagyon bánt amit tettem tudatlanul.Sziasztok.

Agent Cooper # 2014.04.04. 21:23

Kedves yasmine1122!

Miután a bankszámlaszámot a CIB Bank Zrt. Nyíregyháza II. fiókjában nyitották (4400 Nyíregyháza, Országzászló tér 7.), így én inkább egy megyével odébb keresném az elkövetőt az Ön helyében...

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

yasmine1122 # 2014.04.04. 16:05

Sziasztok!

Apród-hu-n csalás áldozata lettem. Volt egy hirdetésem, hogy bizonyos márka, bizonyos ruháit keresem. Erre "divatbarlang" nevű felhasználó írt, hogy neki van butikja és ezek a tunikák, amiket keresek megtalálhatók. Mivel Tiszaújvárosban van elvileg üzlete, postát kértem. Tudom hülye voltam, hogy megbíztam benne és előre utaltam...
Szóval Székely Orsolya nevű hölgyemény eltűnt, csomagomat nem küldte. Megírtam neki, ha pár napon belül se küldi,vagy a pénzemet vagy a ruhákat, megyek a rendőrségre! De számíthat arra is, hogy esetleg megkeresem mert ismerős vagyok arra felé. Persze ezután letiltott...

Számlaszám: CIB Bank 10702071-11259624-52000001
Név: Székely Orsolya Tiszaújváros (elvileg)

Kriszta39 # 2014.03.21. 18:03

Alpinisa /aprod/ Csaló!

Hirdetést adtam fel az aprodon. Alpinistát keresek!
Gál Attila Ipari alpinista jelentkezett az előtetö felrakására. 10.emelet 2014.02.07. Jöttek,felrakták,hibásan amit még aznap telefonon jeleztünk nekik.Ha esik az eső beázik, ha szél van leviszi a tetőt a szél. A telefont kikapcsolják, kinyomják ha keressük őket. Nem jönnek ki kijavítani a hibát,és a pénz sem kapjuk tőlük vissza.A Békéltető bíróságtól 2 hónap múlva kapok választ miután feljelentettem őket. Esetleg tud valaki gyorsabb megoldást?

Köszönöm.

martin212 # 2014.03.04. 20:25

Apródon hirdet Farkas Richárd debreceni lakos winchestereket vargarichard0 felhasználónéven. Ne rendeljetek tőle, mert a pénzed odalesz... Sajnos elküldtem a pénzt és hiába hivom még én "zaklatom" őt... Esetleg valaki járt így vele?

szakkrisz # 2014.03.04. 10:26

Üdvözöllek Titeket!

Sajnos nekem is sikerült bele futnom egy csalóba 37000Ft-om bánta pedig próbáltam magam bebiztosítani amennyire csak lehet.

A csaló az aprodon hirdet telefonokat közel új állapotban.
Fb profilnév
Balazs Farkas migazzi2000@gmail.com
Erste Bank 11600006-00000000-52219618 sz. számla száma

Doki1958 # 2014.02.18. 18:34

Jó estét!
Hát nekem is sikerült befutni a csőbe az aprodon - 60.000 Ft bánja - Samsung Galaxy Note 2.
A válaszokat nagyjából megkaptam.
Ilyen hirdetővel, ha valaki találkozott írjon az omega48@citromail.hu-ra.
Az adatok : Fb hirdető profilja,
klondike80 a válaszokba
BalazsFarkas migazzi2000@gmail.com az internet maszek címe.
:Farkas Balazs Erste Bank 11600006-00000000-52219618 sz. számla száma (állítólagos).

Hirdetett még Samsung S4, iPhone 4s.

Lanarey # 2014.02.11. 08:30

Sziasztok!

Az egyik hirdető oldalon eladtam egy telefont a leírtaknak megfelelő állapotban (karcos, de működésében nincs hiba). erre már az nap reklamál a vevő hogy a telefon használhatatlan mert rossz a kijelzője is és lassú, netezni sem lehet rajta stb és vegyem vissza különben feljelent. a kijelzőjének semmi baja nem volt mikor én elküldtem neki, erre tanúim is vannak, bár gondolom ő is összeszed egy-két embert aki rámondja hogy már kicsomagoláskor is olyan volt. netezni is lehetett vele, benne is vannak az előzményekben az oldalak amiket felkerestem, de gondolom azt kitörli. 17000 ft-ot fizetett érte. én nem akarom neki visszafizetni mert nálam még ténlyeg nem volt baja fényképen látszik hogy a kijelző is jó nincsenek rajta olyan hibák mint amiket leírt. ha visszafizetem lesz egy elrontott telefonom és nuku pénzem. a működésében én nem tapasztaltam hibát ezért is írtam azt a leírásba, nem azért mert bárkit is át akartam volna verni. szerintem inkább arról van szó hogy egy amúgy vacak telefont vett csak nem olvasott utána hogy milyen ez a típus és most nem tetszik neki. szerintetek tényleg feljelent? ha igen mire számíthatok?

Bergkamp # 2014.02.09. 11:54

Sziasztok!

A következő a problémám. A munkatársan ajánlotta egy ismerősét még novemberben, hogy ő segítene nekem egy amerikai rendelés haza postázásában. (A munkatársam egyáltalán nem ludas a dologban). Beszéltünk a sráccal, rendesnek tűnt, mondta hogy szívesen el postázza, de egyébként meg haza 1 hónap múlva az egyik ismerőse akár ő is eltudja hozni nekem és akkor nem kell kifizetni a postát sem. Így megrendeltem a dolgot az ő címére, én ezt online kifizettem a boltnak. Meg is érkezett hozzá a csomag, majd vártunk egy hónapot amikor a nagy nap előtt két nappal bejelentette a srác hogy az ismerős nem akarja hazavinni a csomagot, ezért vagy utaljak neki postaköltségre pénzt és akkor feladja, vagy majd január végén valaki lehet haza viszi, mert akkor megy valami másik ismerőse haza. Elkezdtem felkutatni pár kint lévő ismerőst, egyet találtam is aki szívesen elhozta volna a sráctól a csomagot, de a srác minden próbálkozása ellenére akinél a csomagom volt nem adott megfelelő időpontokat amikor átlehetne tőle venni. Aztán lett még egy ismerős aki már házhoz elment volna bármikor hozzá, de telefonban már azt se tudta milyen csomagról van szó, mikor felhívta az új ismerősöm. Ekkor újra ráírtam már erősebb hangvétellel hogy mégis mit nem tudja milyen csomagról van szó. Hadovált valamit majd kinyögte hogy megy haza valami ismerőse elviszi ő. Okés mondom adjunk még neki még egy esélyt. Majd elvileg írt hogy tényleg oda adta a srácnak aki szombaton el is repült. És abba maradtunk majd ha a srác megadja az új magyarországi telefonszámát neki, akkor azt továbbítja nekem hogy feltudjam vele venni a kapcsolatot. Majd eltelt a szombat és még pár nap mire újra megérdeklődtem hogy mi van az emberünkkel, erre a válasza az volt hogy előbb Londonba ment a barátnőjéhez, és majd csak 1 hét múlva megy ténylegesen haza. Jó eltelt egy újabb hét és megint nem lett fejlemény. Most azt sem tudja már a srác hogy hol van. Arra vár hogy megadja neki a telefonszámát.
Itt lett elegem a történetből. Az a furcsa hogy az a személy amúgy egy teljesen normális jó indulatú ember a munkatársam szerint és ő is értetlenül áll a történet előtt. Most még próbálunk vele beszélni hogy, tisztázzunk minden részletet.
Ezeknek a beszélgetéseknek van nyoma, igaz facebook levelezésekben. Nem tudom az bizonyíthat-e bármit is. A profilja 100%-ig valós.
Van értelme ez ügyben egyáltalán feljelentést tenni? Vagy úgyse foglalkozna senki a dologgal. A termék értéke 230 dollár volt.
A válaszokat előre is köszönöm!

krasznaja armia # 2014.02.08. 13:42

Sziasztok!

Sajnos sok évnyi internetes vásárlás után sikerült "belefutnom" egy csalóba!
Az Apródon hirdetett Xbox 360-as(slim Rgh) játék konzolt start17 felhasználó névvel.
Mivel a gyermekeim már régóta szerettek volna egy ilyen játékot rábólintottam, hiszem az egész levelezésünk alatt nagyon korrekt volt a hölgy.
A gép árát befizettem a megadott számlaszámra.
Akkor vált gyanússá a dolog mikor megírta,hogy a pénzt megkapta majd törölte minden hirdetését és magát is az oldalról. A konzol azóta sem érkezett meg.
Az Apród.hu nekem természetesen semminemű felvilágosítást nem adott a hirdetőről.

A hölgy akinek az utalást küldtem:
Újhegyiné Káló Mónika
Számlaszám: Budapest Bank 10100716-40653......

A rendőrségi feljelentést megtettem, kérem aki esetleg hasonlóan járt az illetővel jelezze felém.
A rendőrségi feljelentésen kívül tehetek még valamit?

bellington # 2014.02.07. 15:16

Üdv.

Olyan problémám lenne, hogy az apródon belementem egy telefon cserébe postai úton ( tudom, buta voltam, finoman szólva)
Én feladtam a telefont, amit az illető több,mint valószínű, hogy meg is kapott.
Én viszont még semmit nem kaptam!Pedig úgy beszéltük meg, hogy egyszerre adjuk fel!
Az illető nevét és címét tudom! ( ahova küldtem a telefont )
Nem nagy értékű a készülék. Kb.: 10.000FT
Tehetek valamit? Rendőrségi feljelentés?
Foglalkozik egyáltalán ilyen dologgal a rendőrség?
köszi előre is a segítséget!

bodicsek # 2014.02.06. 09:08

Tisztelt kokusz2000!

Esetleg egy próbát megérne a legnagyobb közösségi oldalon tájékozódni, ahol van egy Svindlerek Listája nevű csoport, ahol sok csal vagy károsult tud adatot cserélni.
Így már a rendőrségen is fix ügyre lehet hivatkozni.

Agent Cooper # 2014.02.05. 23:08

Kedves kokusz2000!

Na ez azért is érdekes, mert azoknál az ügyeknél, amikkel én találkoztam, ott korrekt módon nyomoztak és még az elkövetőket is elfogták. Ettől függetlenül, ha visszamenne, és mondaná, hogy az ügyvédem azt mondta, hogy kérdezzem meg a nevét és rendfokozatát, na akkor nagyon gyorsan le lenne az a feljelentés gépelve...

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

kokusz2000 # 2014.02.05. 14:42

Kedves Agent Cooper!

Olyan mértékben hála Istennek nem hiányzik, hogy elkezdjünk utána járkálni, és Rendőrségre szerintem nem sokan szeretnek járni, ahogy mi sem, ezért mi ennyivel lezártuk a dolgot. Egyébként a szolnoki Rendőrkapitányságról van szó, egyáltalán nem titok.

Köszönjük még egyszer a segítségét!

Üdvözlettel: Hné, Marika

Agent Cooper # 2014.02.05. 13:30

Kedves kokusz2000!

Ha a pénz nem hiányzik, akkor tényleg kár utána járni. De ha mégis, akkor ennyit megér, hiszen pont az internetes csalások esetén komoly esély van a bűncselekmény felderítésére.
Egyébként melyik kapitányságról van szó, ha nem titok?

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

kokusz2000 # 2014.02.05. 07:48

Kedves Agent Cooper!

Nem, azt azért nem kérték, de szerintem örültek volna ha neki :) Látszott rajtuk, hogy nem igazán szeretnének foglalkozni az ügyünkkel, gondolom sok ilyen lehet és komolyabb ügyekkel foglalkoznak inkább. Nem tudtuk, hogy kötelességük felvenni a feljelentést, nem értünk hozzá, gondoltuk, hogy mivel Ők a Rendőrök, Ők mondják meg, hogy mit lehet tenni, vagy mit nem.

Köszönjük szépen a tájékoztatását, gyors válaszát, átgondoljuk, elképzelhető, hogy vissza megyünk, bár őszintén szólva már nem sok kedvünk van megint a Rendőrségre menni. 32 ezer forintról van szó, legközelebb viszont biztos, hogy nem utalunk előre senkinek semmit, ezt legalább megtanultuk.

Még egyszer köszönjük szépen a segítségét!

Üdvözlettel: Hné, Marika

Agent Cooper # 2014.02.04. 19:08

Kedves kokusz2000!

Azt nem kérték esetleg, hogy legközelebb az elkövetőt is vigye magával? Egyáltalán miért hagyta magát elküldeni?
Menjen csak nyugodtan vissza, kötelességük felvenni a feljelentést. Az más kérdés, hogy nyomozást indítanak-e vagy szabálysértési eljárást, de a feljelentés felvételét semmiképpen nem tagadhatják meg. És mindent kötelesek elkövetni az elkövető kilétének kiderítése érdekében.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

kokusz2000 # 2014.02.04. 17:21

Tisztelt Szakértők!

Szeretném szíves segítségüket, tanácsukat kérni! Interneten (apród) vásároltunk egy telefont, amire elutaltuk előre az eladónak az árát. Ígérete ellenére, a telefon nem érkezett meg másnap, sem harmadnap, sem azután, az "eladó" telefonszáma pedig azóta is ki van kapcsolva. Az összeg szabálysértési értékhatáron belül van, a Rendőrségen azt mondták, hozzunk be magunkkal még két olyan embert, akit szintén átvert, mert csak akkor tehetnek valamit, ha legalább hárman egyszerre, egy időben tesznek feljelentést egy helyen. Kicsit furcsállom ezt, valóban így van ez? Törvényesen jártak el velünk szemben és helyesen tájékoztattak minket a Rendőrségen?

Előre is köszönöm válaszukat!

Hné, Marika

sputyi # 2014.01.19. 07:07

Sziasztok.

Nagy okosan minden előzetes utánaolvasás nélkül beregisztráltam maxféláron nevű lenyúlós oldalra.Elkezdtem licitálni egy termékre azt gondolván húú milyen jó lesz ha megnyerem a terméket.Persze váltottam úgynevezett bideket is Paypal-on keresztül amivel licitálni lehet.A következő Paypal-os vásárlásnál már visszaigazoló E-mailt sem kaptam ill. nem írta a rendszerük jóvá a megvásárolt bidet.Persze így lemaradtam a licitált termékről amire már elköltöttem egy halom bidet.Nosza írtam a kapcsolatnál egy Emailt nekik,hogy mi történt,és jó lenne ha visszafizetnék a befizetett pénzem mivel nem én hibáztam hanem a rendszerük. Egyből elkezdtek hivatkozni valamilyen oldalszabályzatra,és ne aggódjak jóváírják.Persze nem hagytam válasz nélkül és írtam nekik,hogy azért kicsit ciki,hogy egy licites oldalnál(ahol minden másodperc számít)a rendszer nem ír jóvá azonnal egy Paypal-os Bid vásárlást,és a Paypal-ra bíznám a döntést a pénzvisszatérítéssel kapcsolatban.Na azóta törölték a regisztrált Email címem,és így persze belépni sem tudok ezáltal a jóváírt pénzem is törölték. Mindezt azért írtam le ,hogy más ne járjon így és messze kerüljétek el az oldalt. Sorry egy kicsit hosszúra sikeredett.

Üdv. sputyi

konzsu # 2014.01.04. 16:29

Sziasztok!

Ha tud valaki akkor kérem válaszoljon.
Vettem a vaterán az egyik eladótól játékot. A terméklapon külföldi küldeményként volt feltüntetve. Megérkezési idő 2-3 hét, vagy max35-40 munka nap. Sajnos a játék a mai napig nem érkezett meg. Az eladó mossa kezeit mondván, hogy Ő megrendelte a játékot számlával tudja igazolni. Elküldte a másolatot, és akkor derült ki hogy az ebay-n rendelte meg. de valaki hibájából még sem kaptam meg. Utána nézni nem hajlandó. A vatera azt tanácsolta hogy jelentsem fel. Sajnos többen is így jártunk ezzel az eladóval. A kérdésem, hogy van e értelme feljelenteni? És hogy ebben az esetben ki a felelős? Akitől én rendeltem, vagy akitől Ő? Egyáltalán fog engem valaki kártérítést fizetni?

Válaszát előre is köszönöm!

sgyuri2003 # 2013.12.30. 12:02

pappcs!!

Nem verték át őket! Nem létező nevű szállítóra hivatkoznak és nem teljesítik az elállás jogot sem amit még termék vásárlásakor is meg kellene tenniük hát még nem teljesítés esetén. A te hozzászólásod számomra több mint gyanús.

sgyuri2003 # 2013.12.30. 11:49

kedves efefte!

Jó érzed. Átvertek. És sajnos semmi esélyed a pénzed visszaszerzésére. Ez sajnos egy iparág. És mint ilyen jól felkészített és konspirált megoldásokkal. Általában alkoholista lecsúszott hekkerek segítik őket ebben a bűncselekményben.
Nem akarok okoskodni , gondolom levontad a tanulságot.
Nem kamu oldalakon is érdemes megnézni a vevők által generált elégedettségi osztályzatot. 95% alatt ne vásárolj!
Magyar oldalon pedig csak utánvét.

efefte # 2013.12.21. 09:37

Úgy érzem, átverés áldozata lettem.
Az apródon megjelent nov. elején egy jó ajánlat egy fényképezőgépről. Felkerestem emailben az eladót. Kiderült, hogy lengyel, és van még több hasonló gépe. Egy hét alkudozás után megrendeltem egyet. A lengyel szállító cég normálisnak tűnt a weboldala alapján. Küldtek szerződésnek és számlának kinéző dokumentumot. Átutaltam a pénzt egy lengyel bankba. Következő héten jött az üzenet, hogy átment a pénz és 4-6 munkanapon belül felkeresnek és szállítanak. Ez nov. végén volt. Utána csak 8 levelet írtam a cégnek, 4-et az eladónak, de semmi válasz, és természetesen csomag sem. Nem értem el a céget sem telefonon, sem a honlapján levő üzenetküldő modullal. A honlapon egy kóddal meg tudtam nézni a tranzakció néhány adatát, ezt azonban két napja megszüntették. Ez így nem tűnik korrektnek.
Megvan az eladó neve, címe, sz.ig. másolata. Továbbá a cég címe, regisztrációs számai, honlapja, telefon és faxszáma, bankszámlaszáma, egyéb ami átutaláshoz kellett. Számla, szerződés és pénzátutalásról nyugta is van.
Kérdésem a következő: szeretném visszakapni a pénzem, mennyi esélyem van erre és mit kell tennem?
Köszönöm a segítséget.

pappcs # 2013.12.19. 20:06

Megírták világosan, hogy őket is átverték. Türelemmel kell várni amíg sorra kerülsz. Fenyegetéssel, feljenetéssel semmit sem érsz el. Én se állnék szóba olyannal, aki megfenyeget!
Ezek a birkaösztön vezérelte fészbuk csoportok meg szánalmasok és bűncslekmény egytől egyik az összes!
Mivel ha feltételezzük, hogy igazat mond és őket is átverték, akkor nyilván ők sem tudták több ügyfelüket kiszolgálni. Ezért már ki kell rakni a netre és lejáratni? várni kell egy ideig, aztán perelni (nem feljelenteni!) és majd a bíróság eldönti kinek van igaza, de addig mindenféle netes szarkeverés nem más mint nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás!