képmással való visszaélés, van ilyen?


Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.07. 08:48

Verde, én már vettem részt olyan rágalmazási perben, amelyben az elkövető internetes fórumon, nicknéven tette közzé bűncselekményt megvalósító állításait. Fel tudták deríteni, és marasztalták is.

ObudaFan # 2009.08.06. 17:22

Tekintettel arra, hogy ez nem bűncselekmény, feljelentést nem érdemes tenni. Polgári pert lehet indítani, de ahhoz nekd kell felderíteni - esetleg a tárhely-, vagy tartalomszolgálatató segítségével, hogy ki ő.

verde # 2009.08.06. 13:58

Én sajnos az iwiwen mást tapasztaltam, annyiszor csinálja újra a fiktív adatlapot az illető, ahányszor csak akarja, egyszerűen kicsit változtat a nevén, vagy másik email címmel regisztrál, és kész is.
A sértett félnek kell szólnia, de az tény, hogy a moderátor a jelentés után szó nélkül mindig törli az adatlapot.
Ezért írtam, hogy jó játék.
Az internet még elég megfoghatatlan a magyar rendőrség számára, főleg, ha nick névvel, kreált email címmel, nyilvános helyről netezik valaki.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.06. 11:46

Többszöri törlés után a szolgáltató úgyis kifogja zárni azt a használót, akitől a jogsértő tartalmak származnak.

nickik # 2009.08.06. 11:45

Köszi verde az ismételt válaszodat!

kbs! Nem vagyok egy megtorló típus, de ma éjjel tovább kutakodtam "magam után" és lehet, hogy félős vagyok, de kb. 5 másik weblapon (netlog stb) vannak fent az adataim, a fotóim, mindenféle hülye szöveggel! Ja, és még blogot is "vezetek", amiben elég sok valós esemény szerepel, én ezt betegesnek gondolom, és szerintem ha valaki ennyi regisztrációt, időt stb, beleölt ebbe, akkor hiába töröltetettem, abból csak egy macska-egér játék lesz, nem beszélve, hogy nincs kedvem 5 különböző szolgáltatohoz faxolgatnom stb.

Köszi, üdv: Niki

verde # 2009.08.06. 10:20

De, feljelentheted a rendőrségen, ők megkeresik IP cím alapján elvileg, ha van gyanúd valakire, akkor azt tanúként meghallgatják.
Mindent nyomtass ki, ments el a gépeden, azokat beviszed, előadod a sztorit, és személyi jogok megsértéséért, vagy rágalmazásért, vagy képmással való visszaélésért - ők majd megmondják mivel lehet - feljelented.
Nyomozni fognak az ügyben, bár sokszor jobb lenne, ha értelmesebb dolgokkal foglalkozhatnának.
Én a helyedben hagynám, ha nem sértő, és provokatív, egyszerűen töröltesd és kész!

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.06. 06:17

Mit nevezel "jogi útnak"? Végezzék ki?

nickik # 2009.08.06. 06:10

Köszi verde! De jogi útra nincs is lehetőség? Ugyan is más közösségi oldalakon is "fent vagyok", nagyon szeretném tudni kicsinálja, és miért? Nem is tudok mit tenni, csak játszadozni, töröltetni, állandóan csekkolni hogy "fent vagyok-e"? És ha nem találom meg magam, mert a nevem más mint a valódi, sőt most egy képregény szereplő nevével feszítek az iwiwen? Most is csak egy ismerősöm vette észre.

Köszi

verde # 2009.08.06. 04:14

Szia,sajnos voltam hasonló helyzetben.

Az iwiw moderátora pillanatokon belül megoldja, a dolgod annyi, hogy írsz egy levelet az info@iwiw.hu-ra a Gépháznak, melyben leírod a kreált adatlap linkjét, a tényt, hogy nem te használod, nincs is hozzáférésed az adatlaphoz, illetve jelzed a képmással való visszaélést - van ilyen!. Az email címedre visszaírnak pár napon belül, valószínű, hogy tőled emailben csatolva kérni fogják a szig. másolatodat, a visszaélő adatlapot pedig automatikusan kitörlik a portálról.

Sajnos, ezt bármikor újra kezdheti a "jószándékú" illető, de akkor megint jelented a moderátornak, és ő megint kitörli.

Jó játék, de van aki ezt élvezi, sajnos!

nickik # 2009.08.05. 21:30

Hello Mindenkinek!

Tanácsot szeretnék kérni tőletek: egy ismeretlen személy felhasználja a wiw-en a rólam készült (és az én adatlapomon is szereplő, tehát nyilvánvalóan onnan letöltött) képeimet. Létrehozott egy adatlapot a valós keresztnevemmel, de hamis vezetéknévvel, a többi adat (születési idő, foglalkozás) részben valótlan, részben valós. Mit tehetek ellene? Nem szeretnék neki üzenni, mert szeretném, kideríteni ki van a háttérben. Tehetek feljelentést, milyen alapon? Egy ismerősöm azt mondta, hogy képmással való visszaélés csak a köztudatban létezik, akkor nem is tudok mit tenni?

Előre is köszi! :-)