Törvényes - e?


Base # 2009.08.23. 10:44

Tisztelettel

Köszönöm a választ. De abban az estben sem zsarolás, ha én úgy gondoltam, hogy cserébe nem jelentem fel fenyegetés miatt? Gondolom így már zsarolás...???!!!??? Tehetek még feljelentést, fenyegetés miatt? Januárban fenyegettek meg, azóta szorongás, és egyéb durva pszihés rosszullétek. Többször voltam sürgősségin, kórházban is voltam. Az orvosoknak nem mertem elmondani, hogy ezért alakult ki, de már el fogom.

ObudaFan # 2009.08.22. 19:25

Zsarolásnak nem zsarolás, hanem hamis tanúzásra felhívás.

Base # 2009.08.22. 18:26

Elnézést, hogy újra leírom, csak nem kaptam a kérdéseimre teljes választ, és úgy látom a végét senki nem olvasta el.

Feljelentést tettünk egy fiatalember ellen,később kiderült, hogy testvérem ,és én is gyanúsítottak vagyunk(testvérem érthetően,és minden ok nélkül)A felje­lentett fiatalember egyik barátja gyanúsított meg azzal, hogy én megütöttem egy hölgyet, állítása szerinte nem szándékosan,de ez meg sem történt.A fel­jelentett fiatalembernek ,már ez a harmadik garázdasága,első két alkalommal elítélve,felfügges­ztés alatt van. Édesapja elküldött hozzám egy olyan személyt, aki köztudottan behajtással, és fenyegetéssel foglalkozik, a feljelentett fiatalember édesapjának is szokott behajtani( illegálisan )Szeretnék egy beszélgetést folytatni, a feljelentett úriember édesapjával, hogy beszélje meg, az engem megvádoló baráttal, hogy ha nem is mondja meg az igazat(mivel ha bevallaná hogy nem mondott igazat,hatóság félrevezetése,hamis tanúzás…stb,akár börtönt is kaphat,ezért biztos nem fogja bevallani), hogy nem csináltam semmit, legalább azt mondja, hogy ittas volt, és lehet hogy nem is én voltam, pontosan nem látta ki volt.( Ez gondolom sokat javítana a helyzetemen)És felajánlanám, hogy akkor nem teszek feljelentést, a fenyegetés miatt. Ez zsarolásnak számít?Vagy törvénybe ütköző?( A beszélgetésről hangfelvételt szeretnék készíteni, bizonyítékként )Tehet ilyenkor új vallomást a rendőrségen?Vagy módosíthatnak rajta? A válaszokat előre is köszönöm.

Base # 2009.08.22. 06:58

És ha bűncselekmény( itt a zsarolásra...stb gondolok ),akkor mit kaphatok érte?

Base # 2009.08.20. 09:19

Illő tisztelettel

Elnézést kérek,ez az én figyelmetlenségem volt,de ugyanakkor a többi kérdésemre nem kaptam választ,amit előzőleg feltettem.

Főlökött # 2009.08.20. 06:50

Tisztelettel

Minek úl oldalt nyitni, amikor a válasz már fenn van ? Csak olvasni kell.

IDÉZET :

"Kedves Nickik!

A titokban készített hangfelvétel önmagában semmiféle bűncselekményt nem jelent. Méga bíróság előtt is felhasználható a szabad bizonyítási rendszerre tekintetel, ha nem is ideális módszer. A másik fél legfeljebb polgári pert kezdeményezhet hangfelvétellel való visszaélés miatt, de nem szokott előfordulni. Üdv:

dr. Grád András
ügyvéd – egyetemi tanár
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06–30–280–1846
www.kapcsolattartas.hu

"

Lökött

Base # 2009.08.19. 12:44

Ha nem tájékoztatom előre, hogy hangfelvétel fog készülni, későbbi bizonyítékként való felhasználás miatt,az bűncselekmény?

Base # 2009.08.13. 10:32

Feljelentést tettünk egy fiatalember ellen,később kiderült, hogy testvérem ,és én is gyanúsítottak vagyunk(testvérem érthetően,és minden ok nélkül)A feljelentett fiatalember egyik barátja gyanúsított meg azzal, hogy én megütöttem egy hölgyet, állítása szerinte nem szándékosan,de ez meg sem történt.A feljelentett fiatalembernek ,már ez a harmadik garázdasága,első két alkalommal elítélve,felfüggesztés alatt van. Édesapja elküldött hozzám egy olyan személyt, aki köztudottan behajtással, és fenyegetéssel foglalkozik, a feljelentett fiatalember édesapjának is szokott behajtani( illegálisan )Szeretnék egy beszélgetést folytatni, a feljelentett úriember édesapjával, hogy beszélje meg, az engem megvádoló baráttal, hogy ha nem is mondja meg az igazat(mivel ha bevallaná hogy nem mondott igazat,hatóság félrevezetése,hamis tanúzás...stb,akár börtönt is kaphat,ezért biztos nem fogja bevallani), hogy nem csináltam semmit, legalább azt mondja, hogy ittas volt, és lehet hogy nem is én voltam, pontosan nem látta ki volt.( Ez gondolom sokat javítana a helyzetemen)És felajánlanám, hogy akkor nem teszek feljelentést, a fenyegetés miatt. Ez zsarolásnak számít?Vagy törvénybe ütköző?( A beszélgetésről hangfelvételt szeretnék készíteni, bizonyítékként )Tehet ilyenkor új vallomást a rendőrségen?Vagy módosíthatnak rajta? A válaszokat előre is köszönöm.