tiltott hangfelvétel


Grád András # 2009.08.16. 13:43

Kedves Nickik!

A titokban készített hangfelvétel önmagában semmiféle bűncselekményt nem jelent. Méga bíróság előtt is felhasználható a szabad bizonyítási rendszerre tekintetel, ha nem is ideális módszer. A másik fél legfeljebb polgári pert kezdeményezhet hangfelvétellel való visszaélés miatt, de nem szokott előfordulni. Üdv:


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

nickik # 2009.08.16. 12:33

Kicsit megkésve, de köszönöm a válaszokat, "elkeseredettnek" és "Feri29"-nek! Amúgy én sem akarom lejátszani, csupán idézni szeretnék belőle, de hát akkor már kiderül, hogy titokban készítettem egy hangfelvételt, és ha jól tudom ez már önmagában bűncselekmény. Azt nem tudjátok véletlenül, hogy mennyi iőd alatt jelenthet fel?
Amit már írtam az előz hsz-nél, van itt is ilyen magaánindítványhoz hasonló 30 nap vagy ilyesmi?

Kösz, szép napot!

Feri29 # 2009.08.14. 12:50

Itt van erről a témáról egy hosszabb írás:

http://www.opten.hu/…e-l-ee-s.doc

elkeseredett # 2009.08.14. 10:35

Szia!
Tudomásom szerint alapszabály, hogy a felhasználásához az enegedélye szükséges.
Anélkül nem használható fel.

Nyögd be, hogy fel van véve, tagadja-e? Ez nekem bejött! Tudja, hogy mondott ilyet, nem tagadja le, akkor már inkább elismeri - átlalában -.
Ha pedig letagadja, de nem járul hozzá, hogy felhasználd a felvételt, mindjárt másképp fogja a bíró is megítélni a helyzetet.
Még egy tanács: jól gondold meg, hogy mikor mondod meg az illetőnek, hogy felvetted, felveszed...
mert: ha elgondolkodik rajta- többet nem mondja ki....
és bizonyos esetekben nem baj, ha többször elhangzanak dolgok. Jártam úgy, hogy azt mondta, viccből mondott ilyet, és az eljáró pedig úgy ítélte meg, hogy jó hát egyszer kicsúszott a száján....
Üdv

nickik # 2009.08.14. 07:51

Sziasztok!

Tudnátok nekem segíteni abban, hogy ha titokban készítek hagfelvételt, majd azt kénytelen keletlen, mivel igazamat másképp nem fogom tudni bizonyítani, felhasználom a bíróságon, akkor az "interjú-alanyom", milyen jogi lépéseket tehet a későbbiekben velem szemben? Személyiségi jogi per, vagy ilyesmi? És van ennek valami határideje, mint pl a magánindítványnál a 30 nap? Itt van olyan, hogy tudomásszerzést követő x napig tehet feljelentést, indíthat pert?

Köszi