Ez most mi?


Főlökött # 2009.08.20. 07:06

Tisztelettel

Kihámozva, vélelmezem jogtalan elsajátításról van szó és nem rablásról. A kerékpáros rokon túllihegéséről.

Bárki - bárkit személyi szabadságában nem korlátozhat. Maximum megkérheti valamire, amit nem kötelező megtennie.

Adatokat nem lehet csak úgy kiadni, nincs olyan, hogy a másik félnek megadja a hatóság az igazoltatott, vagy adatgyűjtés során rögzített személyek adatait, mert az bűncselekmény és eljárást vonna maga után.

Prakszisomban volt olyan, hogy egy önkormányzati nyárimunkás fiatal, egy ismerősének szívességből megkereste, egy keresett személy lakcímét-mely adatot tovább is adott neki, mely büntetőeljárást vont maga után, a nyári idénymunkással szemben.

Lökött

Balázs_ # 2009.08.18. 16:38

Még annyit kérdeztek, hogy kérem-e az illető ember adatait. Mondom nem, mert nem igazán érdekel.
Meg annyit, hogy az ürgének valami olyat mondtak, hogy most nem adhatják ki az adataimat neki, csak valami 8 nap után? Ez micsoda? Csak sima igazoltatás volt.

Balázs_ # 2009.08.18. 16:35

Hello!

Ma délelőtt a szokásos sétámon voltam (munkaidőben, ebéd helyett). Majd mellém ért biciklivel egy emberke, és jött utánam. Kicsit zavaró volt, de nem érdekelt. Majdnem beértem a cég kapuján, amikor szólt a portásnak, hogy álljak meg, mert várjam meg a rendőröket, merthogy az anyját/öreganyját? nem értettem pontosan kirabolták, és egy fekete ruhás sportcipős illető volt. Mivel én sétáltam, mondom megvárom a rendőröket, hisz semmi probléma, csak kellemetlen... Megjöttek, mondtam az egyiknek, hogy menjünk be a személyimért, mert midnenem a cégnél volt a kocsiban. Bementünk, a kocsinál mondtam a rendőrnek, hogy még mielőtt kinyitnám a kocsit, kivennék mindent a zsebemből. Mivel rövig nadrágban voltam a 2 kis zsebben nem volt más, mint a kulcsom, zsebkendő, 2 mobilom. Felírta az adataimat, és ennyi. Még szóltam neki, hogy miattam a mobilok adatait is felírhatja.
Ez most mi? Már sétálni se lehet nyugodtan? Most attól kell tartanom, hogy esetleg behívnak akármi miatt is? 48 kilós informatikus vagyok :)
Az a kellemetlen, hogy ugyebár nem tudják bent a cégnél a magánakciómat, hogy ebéd helyett sétálgatok a városban :)