Kaphatok e útlevelet?


Feri29 # 2009.09.21. 09:39

Mi a konkrét kérdésed?

szalaivanda # 2009.09.21. 05:29

Mi van akkor ha az illető még jóval ( 2-3 évvel) a feljelentés és nyomozás megkezdése elött távozott külföldre, s nem is (csak) magyar állampolgár hanem EU-n kivüli ráadásul semmi tudomása nincs arról, hogy milyen szakaszban van az ügy illetve 3 hónappal ezelöttig fogalma sem volt róla, hogy egyáltalán van ügy ?
Elvileg "jogosultlan jutalék felvétele illetve annak visszatéritése" vagy valami ilyesmi lehet, hiszen utólagosan visszairt biztositói jutalékól van szó ami részben amiatt keletkezett mert az otthagyott állományát senki nem kezelte. Asszem 2 mlilló fölött van az összeg valmivel de erről sem tudok konkrétumot.

Ennek ellenére a biztositó büntetőfeljelentést tett a nővérem ellen aki egy darabig itt élt Magyarországon 2006 végéig.
Én voltam a BT kültagja, engem egyszer 3 hónapja megkerestek , innen tudom, hogy gebasz van de azóta se kép se hang.
Nővérem közben többször is járt hatóságnál lakcim változások meg kisbaba születése miatt miatt de ott nem szerepel,hogy esetleg keresnék bármiért pedig van kiadatás a két állam között.

Főlökött # 2009.09.06. 05:33

Tisztelettel

Be. 43§. (5) A Magyar Köztársaság területén élő terhelt köteles a lakóhelyének, illetve a tartózkodási helyének címét, és annak megváltozását az elköltözés után három munkanapon belül annál a bíróságnál, ügyésznél, illetőleg nyomozó hatóságnál bejelenteni, amelyik vele szemben büntetőeljárást folytat. Ennek elmulasztása esetén - ha ehhez e törvény más jogkövetkezményt nem fűz - a terhelt rendbírsággal sújtható, és az okozott költség megfizetésére kötelezhető. Erre a terheltet a nyomozás során az első kihallgatásakor, a bírósági eljárásban a vádirat kézbesítésekor figyelmeztetni kell.

--------------
  • Lökött
Főlökött # 2009.09.06. 05:26

Tisztelettel

Ha jól rémlik, igaz régen volt már hogy tanultam, de a begyanúsításkor ( jegyzőkönyvben is szerepelnie kell, a figyelmeztetések legvégén, lakhelyváltozás bejelentési kötelezettség, külföldre távozás feltételei.... ), még nyomozati szakban közölték, külföldre távozás, csak a eljáró hatóság engedélyével lehetséges.
Jelen pillanatban a Bíróság, Bíró az illetékes.

------------------
  • Lökött
ObudaFan # 2009.09.02. 10:22

Meg az előzetes is előfordulhat.

kismukk # 2009.09.01. 12:21

Valószínűleg nem esel korlátozás alá. Viszont, ha kiutazol, célszerű bejelenteni a bíróságon, mert ha újabb tárgyaláson-idézésen nem jelensz meg, körözést adhatnak ki ellened.

Elder Postiga # 2009.09.01. 12:16

Tisztelt fórumozók

Jelenleg bírósági szakban folyik ellenem eljárás bünszövetkezetben elkövetett jelentős értékü csalás miatt. A tárgyalás már kb másfél éve tart.

A kérdésem az lenne, hogy kaphatok-e útlevelet? avagy honnan tudom megtudni hogy elrendelték e az útlevelem bevonását vagy valamilyen korlátozó intézkedést hoztak ellenem?

a rendőrségi kihalgatások során jeleztem hogy nincs útlevelem valamint a bíróság is rákérdezett...abban az időpontban nem is voltam érvényes útlevél birtokában.

semmilyen korlátozásról nem tudok személyemet illetően, vagyis senki nem közölte velem hogy az eljárás ideje alatt nem mehetek ide vagy oda.

Válaszukat előre is köszönöm.