Összbüntetés jogerőre emelkedés után


ObudaFan # 2009.09.14. 19:32

Akkor van lehetőség összbóntetésre, ha minden bűncselekményt az első elítélés előtt követte el, és a büntetések letöltése folyamatos.

dkriszti # 2009.09.14. 18:49

Tisztelt hozzáértő Fórumzók!

Szeretném megtudni hogy, ha valakinek már van letöltendő börtönbüntetése nagyértékű csalás miatt és az ítélethírdetés utánn újjabb hasonló ügyekre tett szert az illető, melyek még csak nyomozati szakaszban vannak, akkor ezeknek az ügyeknek a bűntetései (persze csak ha bizonyítható és elitélik) összbüntetésbe vehetőek-e és befolyásolják-e a már megkezdett bűntetés letöltését? Vagy a már meglévő letöltése után kell megkezdenie az új ügyekből eredő összbüntetésekből kapott idő letöltését? Vagyis a már jogerős itéletből jövö októberben szabadulna és tegyük fel a többi ügy is lezáródik addigra és mondjuk kap 5 évet ezekért akkor az azt jelentené, hogy 2015-ben szabadulna?
És ha valakit feljelentenek, de nem bizonyítható, vagy maximum hamis tanukkal, vagy csak családtagok tudnak az illető ellen vallani, akkor elitélhetik Őt, csak mert beskatujázzák a már meglévő hasonló ügye miatt?
Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelettel:


D.Kriszti