BF engedélyezés


lilia84 # 2009.09.16. 18:54

Sziasztok!

Igazából nem tudom, hogy jó helyen próbálkozom-e, de jobb ötletem nem volt.
Szeretnék segítséget kérni, hogy milyen indokkal adjak be BF kérelmet, hogy a férjemet biztosan hazaengedjék karácsonykor néhány napra (megbetegedni vagy meghalni senki sem szeretne a családból emiatt).Kedves ObudaFan, engem most nem a jogi háttér és a szabályzat érdekelne, mert azzal nagyjából tisztában vagyok, konkrét ötletet szeretnék kapni, olyan helyzetet, aminek a létrehozása megvalósítható. Érdekelne, hogy van-e valaki, aki sikeresen adott be kérelmet, és hogy ezt milyen indokkal tette. Valamint megköszönném, ha valaki megmondaná, hogy létezik-e olyan fórum a neten, ahol olyanok tudnak beszélgetni, tapasztalatot cserélni, vagy bátorítást nyújtani egymásnak, akiknek közeli hozzátartozója börtönben van.

Egy pártfogó nekem azt mondta, hogy érzelmi alapokra hívatkozva nem is érdemes kérelmet beadni, mert azzal nem foglalkoznak, és hogy olyan "rövid" büntetés esetében, amilyet a férjem kapott (kedv.-nyel 13 hó), talán 1 BF kérelmet engedélyeznek, tehát örüljek, hogy a 2 héttel ezelőtti időpontra vonatkozó kérelmemet elutasították, mert így nagyobb az esély rá, hogy a karácsony körül beadandót majd nem fogják.

A három gyerek közül csak a picit (1 éves) vittem be hozzá, a nagyobbakat nem akartam egy börtönlátogatás élményével terhelni, reméltem, hogy időnként majd hazajöhet 1-1 napra. Nem így történt. Nem tudom mi lesz, ha karácsonykor nem lehet itthon velünk.

Köszi minden segítséget!