Megsérült a gázmérő óránk


jack4 # 2009.10.07. 17:36

Ennek örülök.

jack4 # 2009.09.25. 15:05

Bohókása: A szakértő a vizsgálat során megvizsgálja, hogy az óra a sérülés ellenére hitelesen mér-e, valamint hogy a sérülés alkalmas-e a mérés eredményének befolyásolására. Attól, hogy a kijelző üvegén keletkezett egy repedés, még mérhet pontosan az óra és lehet olyan a sérülés, amely teljesen alkalmatlan a mérés eredményének befolyásolására. Ha ezt állapítja meg a szakértő, akkor a szabálytalan gázvételezés vélelme szerintem megdől. A te álláspontodat támaszthatja alá még az óra olvasásának utolsó időpontja (amikor a leolvasónak észlelnie kellett volna a sérülést), valamint az általad kezdeményezett óracsere.
A szakértői vizsgálaton észrevételt, illetve indítványt tehetsz, hogy mire terjedjen ki a szakértő vizsgálata.

Orlanducci # 2009.09.25. 06:31

TIGÁZ-zal kapcsolatos problémában szeretném segitségét kérni.

Két hónapja megjelent nálunk a TIGÁZ, hogy óracserét szeretne végezni. Semmi probléma, állunk rendelkezésre. Legnagyobb megdöbbenésemre a szerelő közölte velem, hogy az óra meg van rongálva, és jegyzőkönyvet kell fölvennie. Az órát elvitte, és bevizsgálták, független, a TIGÁZ által kiválasztott szakértővel. A bevizsgálás szerint a blomba rongált, valaki próbálkozott a mérő kivételével. A lényeg, hogy 240,000 Ft + 31,775Ft büntetést kaptunk, és ha nem fizetünk, Okt 9-én leszerelik az órát.

Nagyon felháborit a dolog, mert mi nem rongáltuk meg az órát. A számláimat mindig időben fizettem. 10 évi külföldön tartózkodás után költöztünk vissza Magyarországra, 2007 Augusztusában. Az első télen volt olyan hónap, amikor 50,000 Ft-ot fizettem. Szüleim tanácsára nyáron is fizettem havi 20,000 Ft-ot, igy kiegyenlitődött a számla, nem kellett egyszerre nagyobb összeget kifizetnünk. Szóval még túlfizetésünk is keletkezett. Kérdem én, ha rongált volt az óra, hogyan tudott még igy is mérni?

Nagyon elkeserit, és felhábirit, hogy olyan dolog miatt vádolnak minket, és kell fizetnünk, amit nem követtünk el.

Tudom bizonyitani, hogy külföldön éltünk. Olyan hihetetlen, hogy egy házban nem laknak mindig? Ők viszont hajthatatlanok.

Már más verzió is megfordult a felyemben. Nem a TIGÁZ szed be igy extra pénzt? (nem voltam a szerelő háta mögött, amikor levette az órát) Két gyermeket nevelek egyedül, nem tudom megengedni magamnak, hogy csak úgy leakasszak 240,000Ft-ot. Maradjak fűtés nélkül télre?

Kérem ha tud valami tanácsot adni, vagy segiteni a dolog igazságtételében, nagyon várom válaszát.