Közösségi oldalról kép lementése


Vogon # 2009.10.20. 19:20

szerintem ha rálinkelnek a képekre mint a Subbán akkor az nem törvény sértő, mivel csak az iwiw regisztráltak tudják megnézni belépve az iwiw keretein belül... ha lementik ahogy pl. a napina.hu is és még rá is rakják az oldal logóját és kiteszik az törvénysértő.

Kisfogel # 2009.10.19. 11:37

Ez lemaradt :)

iWiW felhasználási feltételek (részlet)

“Ön teljes mértékben felelős azért a tartalomért, amit az iWiW-szolgáltatás keretrendszerén belül elhelyez vagy az iWiW-szolgáltatás felületén megjelenít, ideértve, de nem kizárólagosan a fényképeket, személyes adatokat, beszélgetéseket, listákat, osztályozásokat, személyes üzeneteket, az iWiW-szolgáltatáson keresztül (például “Megosztás az iWiW-en gomb”, bookmarklet alkalmazásával) közzétett tartalmakat – és bármely tartalom következményeit is.”

Szerintem ebben is egyértelműen benne van h az iwiw szolgáltatás keretein belül !

Kisfogel # 2009.10.19. 11:29

Igazából én nem követelnék semmit, mert én nem estem áldozatul ennek, csak nézem ezeket az oldalakat (napiszar.com és a többi) és sok levelet írnak nekik, hogy feljelentik őket. beperlik stb.. és igen csak nem kívánatos kommentekkel illetnek másokat.

Nem folyok bele az ottani kommentekbe, csak vhogy szúrja a szemem, hogy nem foglalkoznak azzal h másnak a becsületét sértik a nagy nyílvánosság előtt.
Szóval az ok csupán érdeklődés.

_Wasp_ # 2009.10.19. 11:14

sérthet. De mik a pontos körülmények?

(milyen weblapon tette közzé, és te ehhez képest mit követelnél?)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kisfogel # 2009.10.19. 10:45

Üdvözlöm

Már régóta foglalkoztat ez a kérdés, hogy vajon törvényt sért e egy weboldal szerkesztője azzal, hogy egy közösségi portálról (pl:myvip, iwiw) lementi egy felhasználó képeit, és azt nyilvánosságra hozza a saját weboldalán.
Úgy gondolom, ahogy sajátos utánna járásommal értelmezem, törvényt sért mégpedig 1959. évi IV. törvény 80 § 1-2 bekezdése értelmében.

Ez valóban így van, tehát törvényt sértenek ezzel vagy sem?

előre is köszönöm a választ
Üdv