Zsarolas / Fenyegetes kerdes?


ObudaFan # 2009.10.20. 08:33

Mivel munkát akar, nem közvetlenül pénzt, nem zsarolás, hanem kényszerítés. De egy próbaidő alatt nem tudom, minek szórakozik ilyesmivel.

billywizz70 # 2009.10.19. 21:22

Sziasztok Mindenkinek a Forumon!

Adott a kovetkezo dolog:
Volt egy bunugyem ami tavaly kezdodott, egy tettestarssal. Iden szeptemberben volt a targyalas, ahol mindketten megkaptuk az iteletunket (felfuggesztett foghaz). Nem is ez a gond.

A tettestars az itelet ota elkezdett zsarolni, fenyegetni, engem, hogy o szerinte artatlanul kapott felfuggesztettet, es szeretne cserebe penzt kapni, amiert "artatlanul" eliteltek ot. (holott vallomasaiban bevallotta az egesz cselekmenyben a tars-bunosseget)

Jelenleg azzal fenyeget, hogy ha nem teszek eleget a koveteleseinek (adjak neki munkat 1 evre), akkor elettarsamnak fogja megmutatni a szakertoi velemenyt, amiben vannak felreertheto smsek mas holgyektol. (nem tudom, hogy a rendorseg ebbol miert nyomtatott ki egyeltalan peldanyt, es ha nem az ugyhoz tartozott miert adtak ki ezeket, miert tettek bele a szakertoi velemenybe, es ha bele is tedtek, azt miert adtak ki olyannak, akire egyeltalan nem tartozik - ez tamadhato a rendorseg fele?)

A zsarolasrol telefonhivasok, smsek, es MSN beszelgetesek vannak, valamint tanuk allnak a rendelkezesemre, akiknek szemelyesen mondta az ember, illetve ott voltak, mikor vele beszeltem.

Kerdesem, hogy mit tegyek ezugyben? Mivel felfuggesztette van a sracnak, ha feljelentem mit fog kapni? Milyen jogcimen tudom feljelenteni, milyen kategoriaba esik ez bele? Zsarolas? Fenyegetes?
Mennyit kaphat ezert?

Koszonom a valaszotokat.