Telefon sürgős!!!!


"vásárló" # 2009.11.03. 17:54

Köszönöm az eddigi választ,de lenne még kérdésem amire szeretném ha válaszolna. Én konkrétan nem arra voltam kíváncsi,hogy lebukunk e vagy sem hanem arra hogy mik a lehetőségeink? Vagyis ,hogy mire számíthatunk,hogy tudván hogy keresnek önként bemegyünk a rendőrségre és elmondjuk ami történt. Vagy egyáltalán mit lehet ilyenkor tenni? Mennyi ill milyen büntetésre számíthatunk akkor ha bemegyünk és akkor ha nem? Valamint hogy mit jelent a közbetítői eljárás? Kérem válaszoljon. Köszönöm előre is.

ObudaFan # 2009.11.03. 17:39

Azt senki nem fogja tudni megmondani, hogy lebuksz-e, vagy sem. Viszont ilyen súlyú bűncselekmény esetén nagy büntetéstől azért nem kell tartani, és lehet kezdeményezni közvetítői eljárást.

"vásárló" # 2009.11.03. 11:34

Mennyi az esély arra ezek alapján ,hogy be tudják bizonyítani a bűnösségemet? Mi lesz a büntetés? Mi lesz akkor a büntetés ha önként beismerem és beviszem a telefont is?

"vásárló" # 2009.11.03. 11:30

De ha tudnák konkrétan,hogy érintett vagyok miért nem én kaptam a "behívót" a kihallgatásra? Ha nem hallgatják le a beszélgetést (egyébként megtehetik?) milyen hangfelvételről beszélt az előadó a sim kártya tulajdonosának?

ObudaFan # 2009.11.03. 11:19

Egy 50e Ft-os lopásért nem rendelnek el telefon-lehallgatást. NEm lehet tudni ennyiből, hogy tudják-e, hogy érintett vagy. Enyhítő körülmény, ha feladod magad.

"vásárló" # 2009.11.03. 11:14

Sziasztok!
Van egy elég nagy problémám amiben szeretném a segítségeteket kérni.
Az egyik Metro áruházból elhoztunk egy telefont aminek az értéke kb.50000 Ft a távozáskor nem állítottak meg a pénztárnál így akkor nem buktunk le. Ez júliusban történt. A Probléma ott kezdődik, hogy a dobozt nem hoztuk ki így az imei szám alapján ami a dobozon rajta van valamikor keresni kezték a telefont. Így meg is találták , hogy milyen kártyával használták. A kártya amivel a telefont kipróbáltuk az eggyik ismerősöm nem használt sim kártyája volt. Őt behívták a kapitányságra kihallgatásra ahol kiderült hogy emiatt a telefon miatt nyomoznak. Állítólag készült videó és hangfelvétel is rólunk,csak azt nem értem hogy a hangfelvételre mit értett? Az áruházban nem csinálhatott hangfelvételt, akkor lehet hogy a hívásokat rögzítették ami arról a telefonról történt? De ez egy feltöltős sim kártya akkor hogyan tudja rögzíteni a hívásokat? A másik kérdésem még az ,hogy ha lenne konkrét bizonyítékuk akkor minket is behívtak volna már,nem? Mert mi még semmi értesítést nem kaptunk az ügyről. Még egy kérdés: tudnak erről a sim kártyáról híváslistát kérni?
Tudom hogy nagy hülyeséget csináltunk és borzasztóan bánom is az egészet de sajnos akkor nem gondolkodtam. Szeretném ha valaki segítene ezzek kapcsolatban. Mik az esélyeink,illetve a lehetőségeink ezzel kapcsolatban.Van e még esély arra hogy nem tudják ránkbizonyítani az ügyet? Néznek e ujjlenyomatot mondjuk a dobozról ha később minket is behívnának? Mit kaphatunk érte? Enyhítő körülmény lenne e ha önként bemennénk? Előre is köszönöm annak aki válaszol.