Az alábbi ügyben szeretnék segítséget kérni. Testvérem az interneten talált egy munkagépet, amit meg akart vásárolni. Az emailes és telefonos kommunikációból az derült ki, hogy a gép Angliában van és az eladó azt a garanciát kérte, hogy 5,000 Eurót utaljunk el Angliába Wester Unionnal annak a személynek a nevére, aki kiutazik a gépet megnézni (testvérem kollégája). Valamint erről küldjük el az igazolást és az üzlet többi részét Angliában rendezik. A WU pénzfelvételi szabályait megnézve ez biztonságosnak tűnt, mivel az utalási adatokon kívül a személyazonosságot is bizonyítani kell a pénzfelvételkor. Hétfőn az utalás megtörtént, az igazolást elküldtük, a kolléga holnap utazott volna. Tegnap este telefonon azonban az eladó azzal állt elő, hogy még 4,000 Eurót küldjünk el WU-val. Ez gyanúsnak tűnt és megnéztük az elküldött pénz státuszát, ami kiírta, hogy felvették. Tehát nagyon erős a gyanú, hogy az „eladó“ felvette a pénzt. A WU ma reggel azt mondta, hogy semmilyen felelősséget nem vállal. Mit csináljunk? Utólag könnyű okosnak lenni, hogy nem kellett volna kiküldeni pénzt, de a csalás – valószínűleg hamis igazolvánnyal – megtörtént.
Fórum → büntetőjog újabb elöl új hozzászólás
Western Union csalás
Az a gyanúm, hogy hasonló ügybe keveredtél, mint a motorosok, bár ott is ír valaki munkagépről.
http://www.motorozz.hu/main.pl?…
Igen, hasonló, a mobile.de-n látta a munkagépet és neki is először azt ajánlották, hogy egy szállító cégnek küldje el a pénzt és megkapja a gépet teszelésre. Ezután jött a WU-s javaslat, ami biztonságosnak tűnt – mondjuk tegnap este óta már tudjuk, hogy egy tipikus csalás. A rendőrség tud ezzel valamit kezdeni?
Erre jo a PayPal.
minority
A Western Unionnal nem muszály személyazonosságot igazolni, elég azt a bizonyos sorszámot tudni.
Sajnos a WU jóvoltából én is rosszul jártam. Feltettem ide ezt a cikket, hátha valakinek segít.Bár, aki már pórul járt, annak sajnos késő.
Elég szomorú ezt a történetet hallanom, ugyanis mi is hasonló előtt állunk. Kocsit szeretnénk venni Angliából, és a tulaj a WU-on keresztül kért 800eurót, és akkor elhozza a kocsit. De ha tényleg nincs biztonságban a pénzem, és bárki leveheti, akkor inkább hagyjuk az egészet a fenébe.
SZIASZTOK SAJNOS NAGYON MEGJÁRTAM EZZEL A WESTERN UNIONNAL EGY SZIVESSÉG OLDALON TALÁLTAM EGY ELADÓT AKI EGY GYÖNYÖRÜ ARA PAPAGÁJT AKART ELADNI 30 000 FT ÉRT ÁLLITÓLAG A PAPAGÁJ KAMERUNBAN VAN VAGY VOLT MÁR NEM IS TUDOM A LÉNYEG HOGY ELKÜLDTEM 17000 FT OT MERT ENNYIÉRT MÁR ADTA MIKOR ELUTALTAM A PÉNZT SE KÉP SE HANG MOST ILYENEKET IRNAK HOGY MOST MÉG FIZESSEK BE 22000 FT OT A MADÁR UTAS SZÁLLITÁSÁRA LASSAN RÁJÖTTEM HOGY CSALÁS LEHET MERT HIÁBA IROK A TULAJNAK ÉS A WU NAK VÁLASZ SEMMI AMIG NEM KAPTÁK MEG A PÉNZT ADDIG EGYFOLYXTÁBAN IRKÁLTAK AZOTA SEMMI UGYAN HOL ÉS HÁNY EMBERNEK KINÁLTAK EGY SZÉP HERBERT NEVÜ PAPAGÁJT ÉS VALAHOGY FURCSA HOGY A MAGYAR POSTA NEM TUD EZEKEN A DOLGOKON SEGITENI?
HA VALAKI TUD VALAMIT TANÁCSOLNI KÉRLEK BENNETEKET TEGYÉTEK MEG TUDOM EZ MÁR NEM SEGIT RAJTAM MÁR MEGFIZETTEM A TANULÓPÉNZT SZIASZTOK