határozat tele hibákkal


ObudaFan # 2009.11.26. 12:41

Panasszal élhettek. Hogy magatok is el tudtok járni, vagy szükségetek van jogi segítségre, azt nektek kell eldönteni.

csalamádé # 2009.11.26. 12:31

Kedves Fórumozók!

Ellopott nagyértékű kerékpárunk ügyében most jött a határozat, hogy felfüggesztik a nyomozást. Ez nem túl meglepő, DE: TELE VAN KAMU ÁLLÍTÁSSAL!
Pl.: rossz adatok, melyek igen fontosak, hazugságok: pl. nem működött az ipari kamera (még meg is nézék nekünk az őrök, és közölték, hogy ugyanaz a srác vitte el a mi biciklinket, aki odajár rendszeesen), vagy pl: nem járt sikerrel a személyazonosság felvétele. Ez sem igaz, mert az egyik őr jelezte, hajlandó elmenni a rendőrségre és elmondja, amit tud. Mert ő megismeri a tettest, sokszor látta, csak nem merte elkapni, mert úgy tudja, hogy csak tettenérés közben lehetne, nem elég, ha látja a pláza környékén ólálkodni.

Szóval a kérdés, érdemes-e ügyvédet fogadni fellebbezésért vagy ha jól pontról-pontra megindokoljuk, mi nem igaz, akkor még van-e esély, hogy kicsit komolyabban veszik?

(Megjegyzem, a férjem az elején gyakran bejárt, mert szerzett infókat, tanúkat, de az előadó egy fitala kiscsaj, még azt sem tudta, hogy mi a különbség a monitor és a kamera között.)

Egyébként nem lenne teljesen esélytelen az ügy, ha a rendelkezésre álló adatok után néznének, élve a rendőrség eszközeivel, mert magánszemélyként mégsem lehet csak úgy intézkedni.

Köszönöm a segítséget!
cs