Természetkárosítás


laeyer # 2009.12.18. 19:38

Szerintem ez védhető állás azért, ki lehet kerülni a büntetést! Többet fogsz ügyvédre költeni.. Max. pénzbírság, de még lehet csak megrovás! De lehetne neked akár jogot is kreálni erre. Egyébként a törvény szövegéből kitűnik, hogy a kereskedésre megy rá, te nem azért szerezted meg, nem azért tartottad. Önmagában ezek nem elegendőek. Csak van valami péyan végzettséged, ha ennyire szereted őket. Pl. erdészi, kertészeti...

De szerintem más is van még, ha csak úgy negjelentek nálad.

Parcifal # 2009.12.03. 03:03

Ha tisztában lettem volna azzal, hogy ez védett madárfaj, akkor eszem ágában sem lett volna tartani.
Egyszerűen tévedtem, utána kellett volna néznem a tévedés elkerülése végett.

Az ügyvéd Úr azt mondta, hogy bezzeg 90 hektár természetvédelmi területet eladni nem bűncselekmény, meg azt, hogy ha hívnak telefonon akkor mondjam meg hogy időpontot kell egyeztetnem vele. Sajnos ő márciusig nem ér rá, ezért azt is tanácsolta, hogy mos inkább a szilveszterre gondoljak mert erre felesleges.

Parcifal # 2009.11.29. 10:41

Kedves ObudaFan!

Először is köszönöm a választ.

Holnap megbízási szerződést kötök egy büntetőügyekre szakosodott jogásszal és lesz ami lesz...
Vallomást nem tettem, mert az Ügyvéd úr ezt tanácsolta. A kérdést azért tettem fel, mert a büntetés várható mértékéről még nem tudtunk beszélni a jogi képviselőmmel mivel kevés ideje volt és le kelett tennie a telefont. Abban maradtunk, hogy a jegyzőkönyvet beviszem hozzá délelőtt.

ObudaFan # 2009.11.28. 09:05

Szerintem próbára bocsátástól pénzbüntetésig, ha mindezt alá is tudod támasztani valamivel.

Parcifal # 2009.11.28. 00:24

Feljelentés hatására házkutatás történt nálam és 10 db védett madarat találtak melyeket lefoglaltak és büntetőeljárás indult ellenem a téma címe alapján.
Eszmei értékük 100.000 Ft.

Gyermekkoromtól kezdve hobbim a madarak megfigyelése és 1-2 db tartása.

Most azért volt 10 db, mert pár évig nem tartottam 1 db-ot sem és pár nap megfigyelés után el szoktam engedni azokat melyek nem alkalmasak arra, amiért tartanám.

Ebböl a madárfajból már nagyon kevés van amelyik eredeti dallamot énekel, amiket hallani lehet az erdőkben szinte egytől egyig un. rossz dallamot tanultak meg az apjuktól mint ahogy a tanító apa is az övétől...

Jómagam egy tengelic-kanári keveréket tanítottam meg az eredeti dallamok egyikére és őt használtam tanítónak. Amikor a vadmadár már megtanulta az eredeti dallamot visszaengedtem mindig a természetbe, hogy ezek az egyedi/elveszett hangok ismét hallhatóak legyenek a természetben.

De eltekintve ettől a kérdésem a következő: Milyen büntetésre számíthatok kb., ha életemben még egy legyet sem csaptam agyon?