Ügyvéd nélkül is mehetek?


HErika # 2009.11.30. 20:20

Köszi!
Bocs, elolvastam, többször is amiket írtak. nem voltam még ilyenen, nem tudom hogy működik. azt hittem, hogy előtte kell ezt jeleznem nekik ahhoz, hogy a tárgyaláson már ott legyen az ügyvéd is. ezek szerint megyek, mondom, hogy nincs ügyvédem, aztán vagy tárgyalunk, vagy elnapolják és kirendelnek mellém egyet.
Köszönöm még egyszer is, és ne haragudj az értetlenség miatt. nem is akarok nagyon otthonosan mozogni a témában:-)

végrehajtó1 # 2009.11.30. 19:15

Igen mehetsz.De most mitől majrézol?Ha kötelező ügyvéd jelenléte akkor anélkül ugysem tárgyalják az ügyet...

És az, hogy kirendeljenek, ahhoz mit kell tennem”?

Elöbb leírták!Ne csak kérdezz hanem olvass is....

HErika # 2009.11.30. 16:23

És az, hogy kirendeljenek, ahhoz mit kell tennem? Mennyivel előbb kell ezt jeleznem? Mert nekem holnapután van a tárgyalásom. Mit tegyek most?
A vádiratban az ügyész pénzbírság kiszabását kérte, és nem kíván részt venni a tárgyaláson. Ebben az esetben mehetek ügyvéd nélkül?
Nagyon köszönöm az eddigi válaszaitokat is!

guba # 2009.11.30. 14:26

Oda is kell menned. Add ezt elő és ha nem akarsz meghatalmazott ügyvédet, akkor kérjed, hogy rendeljen ki a bíróság egyet.

végrehajtó1 # 2009.11.30. 14:26

Ha 3 vagy3évnél többel fenyeget a Btk akkor kötelező.Ha nincs akkor kirendelnek.Ha ennél kevesebbel fenyeget akkor te döntöd el hogy viszel "maszekot" vagy kérsz kirendelt ügyvédet.

HErika # 2009.11.30. 14:17

Nem tudom, jó helyre írom-e ki a kérdésemet. Büntetőügyben vádlottként idéztek meg. Ügyvéd nélkül is odamehetek? vagy mindenképpen kell?
Ezt azért kérdezem, mert az én ügyvédem az utolsó pillanatban eltűnt a színről, mire írtam volna a Bíróságnak, hogy rendeljenek ki nekem egyet, már késő. Holnapután tárgyalásom lesz. Most még egy ügyvédnek fizessek ki előleget??? Kicsit sok lesz az már azért...:-(
Beállíthatok én egymagam a tárgyalásomra? Köszönöm a segítséget!